puszka makreli w paście pomidorowej Graal pesto z rzeżuchy pesto z lebiody szczypiorek jajko na twardo pomidor rukola Makrelę obłożyłam dwoma rodzajami pesto , dodałam pokrojone na plasterki jajo na twardo i pomidorka. Rewelacyjne śniadanko do ziarnistego pieczywa. Dostałam do testowania drugą paczkę rybek w puszkach , są jeszcze lepsze :) Tym razem postanowiłam przygotować Makrelę na śnmiadanie z jajkiem
Gotowanie jest łatweWstyd się przyznać, ale jeszcze kilka lat temu robiłam taki makaron wyłącznie na bazie gotowego sosu z paczki. Teraz to jedno z moich popisowych dań i
Karo in the KitchenSmaczna pasta do kanapek dla amatorów śledzi. Składniki 1 matjas 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu (kopiaste) pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śledzia kroimy (wymoczonego wcześniej) i jajka kroimy w kostkę. Miksujemy na papkę. Dodajemy majonez ,posiekany szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę ogórki (bez skóry). Wszystkie składniki
R'n'G KitchenUwielbiam pasty do pieczywa i robię je dosyć często. Z kurczaka, jajek, czy taką jak ta typowo wegetariańską. Są świetną alternatywą dla kupnych serów czy wędlin, oprócz tego można ją doprawic ulubionymi przyprawami. Składniki: 1 duze dojrzałe awokado 150 g niskotłuszczowego sera feta 2 łużki majonezu 1 łyżeczka pokrojonej zielonej bazyli i tymianku sól i pieprz do smaku
Gosia gotujeSkładniki:2 jajka ugotowane na twardo1 dojrzałe awokado1 łyżeczka majonezu1-2 łyżeczki jogurtu naturalnegosól, pieprz do smakuSposób wykonania:1. Jajka ścieramy na tarce jarzynowej.2. Awokado obieramy
Kuchnia domowa Aniśmietany kremówki (38%)1 łyżka cukru pudru1 łyżka likieru amarettododatkowo:3 łyżki dżemu wiśniowego bez owocówMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik i ekstrakt wymieszać na gładką pastę. Dodać do masy maślanej, zmiksować.Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę z maślanką. Na końcu wlać ocet, dokładnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzejaja150 g wędzonego pstrąga1 łyżeczka koperku1 łyżeczka szczypiorku1 łyżeczka pietruszki2 łyżeczki koncentratu pomidorowego1 łyżka majonezuPstrąga obrać z ości. Niezbyt to przyjemny etap robienia tej pasty :( Następnie pstrąga rozcieramy widelcem. Koperek, pietruszkę i szczypiorek siekamy, jajka kroimy w drobną kosteczkę i wszystko dokładnie mieszamy razem z majonez i koncentratem pomidorowym. Majonez można zamienić na jogurt naturalny :) Czyż nie proste
Delicious Titbitsczekoladowych. Przepis pochodzi z książki Erica Lanlarda pt.: "Czekolada". Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 150 g masła + dodatkowa ilość do natłuszczenia formy 2 łyżeczki pasty lub esencji waniliowej 150 g drobnego cukru trzcinowego 3 jajka 75 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka soli 100 g całusków z gorzkiej czekolady Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę do pieczenia
wyzwania kuchennemężowi i moim dzieciom smakowało a mówią , że nie lubią ryb ;) Zatem nie ma nad czym się zastanawiać i poczęstować swoich bliskich tą pastą :) Składniki: 2 dojrzałe awokado ( musi być miękkie ) 3 - 4 jajka na twardo 200 g wędzonego łososia sól morska świeżo zmielony czarny pieprz koperek sok z 1/2 cytryny łyżeczka musztardy Sposób przygotowania: Ugotować jajka na twardo. Awokado
Słodkości i nie tylkośpiewa. Tort dyniowy z Jackiem Skellingtonem Składniki: (na tortownicę o średnicy 19 cm) 200 g puree z dyni 125 g miękkiego masła 125 g cukru trzcinowego 2 jajka 75 g surowego marcepanu skórka otarta z 1 pomarańczy 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem(...)serka kremowego 100 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 40 g orzechów włoskich dodatkowo: 300 g marcepanu plastycznego czarny barwnik spożywczy w paście Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Dodać starty na dużych oczkach marcepan i skórkę z pomarańczy, połączyć. Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z przyprawami. Partiami
Pożeraczka, czyli raz adobrzezupą- posiłkiem jedzonym o każdej porze dnia, jest ona na bazie wywaru z warzyw, mięs, kości zwierzęcych, czy miso- pasty produkowanej ze sfermentowanej soi. Mogą się składać z wieprzowiny (Pork Ramen), kurczaka (Chicken Ramen), warzyw , owoców morza, czy nori, jajek i wszelakich dodatków. Wydawać by się mogło iż Ramen jest jeden. Sama przeglądając różnorakie źródła natrafiłam na wiele przepisów(...)litrach wody z 2 łyżkami stołowymi sody oczyszczonej- zbliży to smak europejskiej pasty do chińskiego produktu. Gotujemy go przez chwilę, by go nie rozgotować jeśli jest świeży, jeśli jest suszony- gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, uważając by go nie rozgotować. Dekoracja: przepołowione jajko- może być ugotowane z żółtkiem ściętym bądź miękkim posiekany drobno szczypiorek opcjonalnie: pocięte w paseczki jedno nori
KreatywnePinyśliwek (użyłam niecałe 400 g) 150 twarogu 2 łyżki śmietanki (użyłam gęstej 365 %) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki pasty waniliowej (użyłam 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią) WYKONANIE: Zdjęcie instruktażowe Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdże, jajko i żółtko, sól, miękkie masło pokrojone na kawałki oraz dolej ciepłe (nie gorące(...)czysta ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę . Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C. Twaróg wymieszaj na gładką pastę wraz z cukrem, śmietaną i wanilią. Śliwki wypestkuj i przekrój na pół. Wyrośnięte ciasto wyrób ręcznie przez kilka minut, a następnie rozwałkuj na stolnicy na prostokąt o wymiarach
Słodko-Słony Świat IlonyKolejna propozycja pasty na kanapki... nie ma co zachwalać trzeba po prostu spróbować:-) Polecam w szczególności fanom pieczarek:-) Składniki: 6 jajek 250 g pieczarek 1 por 50 g masła (82% tłuszczu) pokrojony drobno koperek (może być mrożony) - ilość według uznania 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka chrzanu sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo Pieczarki kroimy na pół. Por kroimy(...)miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W maszynce do mięsa (na grubym lub średnim sicie) mielimy jajka, następnie usmażony i ostudzony por z pieczarkami. Całość mieszamy. Do warzyw dokładamy koper, majonez, chrzan i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Pastę wkładamy do lodówki aby zgęstniało masło. Smacznego
IMPRESJA SMAKUnaszych stołach pod różnymi postaciami- na twardo, na miękko, sadzone, faszerowane czy po prostu jako jajecznica. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną. Pyszną i banalnie prostą w przygotowaniu i co najważniejsze idealną na każdą okazję. Zapraszam!!! Składniki: 8 jajek, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy. Ścieramy na tarce
Passion of Cookingśniadanie lub kolację. Awokado i tuńczyk to znakomite połączenie, pastę można dowolnie modyfikować w zależności od możliwości i upodobań smakowych. składniki 4-6 porcji 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 mała czerwona cebula 1 ugotowane na twardo jajko 1 puszka tuńczyka w sosie własnym(185 g ) pół pęczka posiekanej natki pietruszki czarny pieprz sól przepis(...)części, przekładamy na talerz i dokładnie rozgniatamy widelcem, po czym wrzucamy do awokado. Czerwoną cebulę drobno siekamy i dodajemy do awokado i jajka. Odsączonego z sosu i rozdrobnionego tuńczyka oraz posiekaną natkę pietruszki wrzucamy do pozostałych składników pasty. Całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem. Artykuł Pasta
Smakowite Dania