Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę dymkę posiekać drobniutko, połączyć z jajkami, dodać chrzan, majonez oraz śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Małą łyżeczką nakładać porcjami na krakersy , udekorować świeżym koperkiem. Podawać natychmiast. Smacznego
Wanilia i KardamonDawno temu miałam okazję posmakować tej pysznej pasty. Tak przypadła mi ona do gustu, że od tamtej pory regularnie ląduje na moim stole. Nie jest ani czasochłonna, ani skomplikowana w przygotowaniu. Smakuje za to fantastycznie ze świeżym pieczywem, uprzednio dobrze schłodzona. Jajka na twardo Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 6 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: wedle uznania JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI(...)bieżącą wodą pokrój jajka w niewielką kostkę (jak do sałatki jarzynowej) w misce wymieszaj ręcznie masło z serkiem granulowanym, dodaj pokrojone jajka, przyprawy i zioła (nie przesadź z szałwią, gdyż jej intensywny smak może zdominować potrawę) wstaw pastę do lodówki i porządnie schłodź
Szybko Szybkowarbardzo jak ja to ta pasta jest właśnie dla Was, lekka, zdrowa i bardzo smaczna. Łatwa w przygotowaniu. Ta pasta smakuje najlepiej podana na chrupiących tostach, słonych krakersach, czy chrupkich mini sucharkach. Polecam :) Składniki - 1 mały brokuł - 1-2 jajka - pęczek zielonej cebulki, lub szczypiorku - ząbek czosnku - sól, biały pieprz - majonez Wykonanie Z brokuła oddzielam tylko różyczki i gotuje(...)twardo, studzę, obieram, zielona cebulkę siekam. Ostudzone różyczki brokuła ugniatam widelcem, dodaję do nich starte na tarce jajko, posiekana cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżkę majonezu ( majonez można zastąpić jogurtem naturalnym ). Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam. Pastę podaję schłodzoną. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródotarta z 2 cytryn lukier królewski: 60 g białek 300 g cukru pudru czerwony lub różowy barwnik spożywczy w paście odrobina wody Cukier puder i mąkę przesiać, dodać skórkę z cytryny, wymieszać. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Dodać jajko i żółtko, zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKiedy nie mamy pomysłu co przygotować na śniadanie lub kolacje, warto zrobić pyszną pastę jajeczno- rybną. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 1 puszka śledzi po gdańsku w oleju, 5 jajek, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję(...)twardo, obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. 2. Przygotowane jajka, cebulę i szczypiorek przekładam do salaterki. Dodaję śledzie (bez oleju) oraz majonez. Dokładnie łączę wszystkie składniki przy pomocy widelca. 3. Pastę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia KasiPomysł na smaczne i pożywne śniadanie. Smaczna pasta jajeczna z tuńczykiem i pachnącym, świeżym koperkiem, podana z tostem z chleba na zakwasie żytnim własnej produkcji ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 jajka ugotowane na twardo - puszka tuńczyka w sosie własnym - świeży koperek - 3 łyżki serka śmietankowego ze szczypiorkiem - sól, pieprz WYKONANIE: Jajka kroimy w kostkę. Odsączamy tuńczyka z zalewy. Siekamy koperek. Wszystkie składniki
SMYKWKUCHNIgofrów 270 ml wody gazowanej 315 ml ciepłego mleka 5 g suchych drożdży lub 10 świeżych 2 łyżeczki pasty z wanilii 2 łyżki cukru szczypta soli 405 g mąki tortowej 135 g roztopionego i schłodzonego masła 3 jajka- żółtka i białka osobno Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami ( używając świeżych zróbcie najpierw zaczyn) Następnie dodać wodę gazowaną, mleko, żółtka
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwanilii 35 g mąki ziemniaczanej beza włoska: 3 białka 330 g cukru 120 ml wody odrobina czerwonego barwnika spożywczego w paście Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :) Składniki : 2 czerwone papryki 2 ugotowane jajka 2-3 pomidory suszone w oleju pieprz czarny i ziołowy czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku Przygotowanie: Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami Doprawić do smaku solą, pieprzem
Proste Potrawyprostu nie może zabraknąć. Można je zaserwować na śniadanie albo podać w formie przekąski. Moje nadziane są pieczarkami, przełamane ostrą i chrupiącą rzodkiewką. Jajka są niezawodne, możne je podawać na wiele sposobów, z różnymi pastami i sosami, nadziewać lub faszerować, a Wasi goście na pewno będą w pełni usatysfakcjonowani
Z Hrabiną w kuchnisitkiem *** *** Wypłukane kiełki odsączamy z wody i przechowujemy w lodówce do 7 dni *** *** Kiełki możemy podawać jako smaczny dodatek do kanapek, sałatek, surówek, past, zup, serków, sosów, ziemniaków itp. *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytemżaroodpornej formy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut, wyjmujemy na blat i i zgrubnie rozdrabniamy widelcem. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Dodajemy jajko, mąkę migdałową, koperek i ziarenka różowego pieprzu. Rozdrabniamy widelcem na pastę. Łyżką nabieramy porcje masy i zwilżonymi wodą dłońmi formujemy okrągłe, płaskie kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smażymy
cool and mintyDzień dobry :-) Lubicie pasty do kanapek ? My tak, a ostatnio dzieciom posmakowała taka z jajkiem, awokado i natką pietruszki. Moja córcia najpierw zjadła na kanapce, a potem samą wyjadała z miseczki łyżeczką :-) Więc dzieciom powinna posmakować, a i dorosłym też :-) Polecam, naprawdę fajna :-) Miłego dnia :-) Składniki: 5 jajek 1 większe dojrzałe awokado 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz 3 łyżki
kruche babeczkitakże inne przepisy: – pate z wątróbki – pasta z kurczaka – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z wędzonych szprotek – pasta z łososia wędzonego Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky
nietylkopasta.plkilku różniących się od siebie wariantach, m.in. chaczapuri imeruli - chaczapuri imeretyńskie, w formie okrągłego placka z zapieczonym w cieście nadzieniem serowym lub z pastą z czerwonej fasoli; chaczapuri adżaruli - chaczapuri adżarskie, z serem i jajkiem; chaczapuri megrelskie - podobne do imeretyńskiego, z dodatkowym serem na wierzchu. Ciasto na chaczapuri może być spulchnione zarówno drożdżami jak i sodą. Ja zrobiłem szybszą wersję
Przepisy na domowy ser i chleb