smaczne. składniki: 250 ml wody 50 g masła 130 g mąki pszennej 3 jajka 50 g startego sera żółtego nadzienie: 200 g sera kanapkowego w ulubionym smaku (ja użyłam pasty kanapkowej z pieczonego bakłażana) pojedyncza pierś kurczaka cebula 4 plastry ananasa z puszki przyprawa do kurczaka oliwa do smażenia Wodę i masło umieścić w rondlu, podgrzewać, doprowadzić do wrzenia. Wsypać
6nieboPasty królują często w naszym domu :) ...a to kolejna fantazja tym razem z kiełkami rzodkiewki :) Składniki: 1 wędzona makrela, 100g serka Philadelphia (można go zastąpić
Delicious TitbitsZapraszam na kolejna odsłonę past kanapkowych. Tym razem prym wiedzie wędzony łosoś. Pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem lub pumperniklem. Ja ją jednak dzisiaj zaserwowałam z grzankami. Polecam serdecznie. SKŁADNIKI: 100 g wędzonego łososia 2 cebulki dymki 1 jajko ugotowane na twardo 1/2 strąka białej papryki 2 suszone pomidory 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej (lub innej ostrej) sól pieprz
Kuchnia w opałachLubię domowe pasty kanapkowe, a szczególnie z wędzonej makreli, dlatego to już druga wersja takiej pasty na blogu. Serdecznie polecam, warto poświecić chwile na przygotowanie, bo kanapki ze świeżego chrupiącego chleba z tą pastą smakują wyśmienicie ;) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ogórki kiszone 1 cebula 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy
Symfonia smakowazdjęciu. Z tego drugiego możemy przygotować smaczną i kolorową przekąskę, w sam raz na jeden kęs. Moje mini kanapki podałam z pastą pieczarkową i szczypiorkiem, polecam też kolorowe pasty kanapkowe Maćka. Przygotowując takie talarki z różnorodnymi, kolorowymi pastami na pewno zachwycicie gości, a stół podczas przyjęcia będzie się pięknie prezentował. Pasta pieczarkowa: Składniki: 400 g pieczarek 1 jajko
zadanie-gotowanieUwielbiam żółte sery, szczególnie te z dziurami, jednak czasami warto od nich odpocząć i zrobić sobie pastę kanapkową. Była cieciorkowa, soczewicowa... tym razem padło na pastę z bobu. Polecam wszystkim fanom tego warzywa :) Składniki: - 250 g bobu - kilka plastrów suszonych pomidorów - ząbek czosnku - kilkanaście czarnych oliwek - 1/4 szklanki oliwy z oliwek/oleju/ oleju z suszonych pomidorów - sok z ćwiartki cytryny - sól
Corner With Recipeslepszej przekąski, niż świeże pieczywo z jeszcze ciepłą pasta kanapkową przygotowaną np. z grochu i dyni. Najlepiej pastę podać na ciepłym toście i skropić oliwą z oliwek. Pycha! 3 / 4 szklanki suchego grochu 0,3 kg dyni masłowej lub hokkaido 1 cebula 3 ząbki czosnku tymianek, bazylia, cząber, pieprz, sól oliwa z oliwek Groch namoczyć dzień wcześniej, następnie opłukać
Jadło i czytadłoPoniżej dzielę się z Wami przepisem na jajka, które w tym roku będą także gościć na moim stole, a do których inspiracją była pewna pasta kanapkowa z suszonych pomidorów popularnej firmy rybnej. Ta pasta, domowa jest o wiele lepsza, uwierzcie mi i nie ma tego wszystkiego czego mieć nie powinna. Mam nadzieję że zachęcę was do eksperymentowania z jajkami
Bernika - moj kulinarny pamietnikPasta kanapkowa a tym razem z makreli. Bardzo smaczna, delikatna pasta, która posmakuje każdemu ! Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Pasta z makreli Nasza pasta, idealnie kremowa. Składniki : 1 duża makrela sól oraz pieprz 5-6 jajek 5-6 ogórków kiszonych 2 średniej wielkości cebule czerwone
Sprawdzone przepisy kulinarnepastą jajeczną, świeżo zrobioną ze swojskich jajek i swojskiego sera, smakował rewelacyjnie! (Tyle co zrobiony, a już mówimy o nim w czasie przeszłym, no!). Ps. chcecie przepisy na wspaniałe pasty kanapkowe? ;) Na blogu sami swoi, więc i brudny z pasty nóż się nie wstydzi. No, to pierwszy przepis na bezglutenowy chleb za nami, ale, na tym nie mówimy pass. Pieczywa
Wypisz Wymalujwybór jest ogromny, a aspiracje twórcze nieograniczone: spróbuj pastę słonecznikową, z ciecierzycy, awokado czy fasoli. To tylko niektóre przykłady. Zaopatrz się w małe słoiczki i uruchom domową produkcję past kanapkowych -próbuj i eksperymentuj - to niezła frajda! Potem na śniadanie wystarczy zapiec grzankę, a na jej chrupiącym wierzchu rozsmarować roślinne aromaty. Tymczasem na straganach zalewa nas obfitość bobu. Zawsze kupuję
Roślinna - blog wegańskiOstatnio miałam ogromną ochotę na domową rybną pastę kanapkową. W lodówce znalazłam kilka składników i ... przygotowałam z nich szybką pastę z makreli. Idealna odmiana dla tradycyjnych smarowideł. Spróbujcie. Składniki: filety z makreli w sosie pomidorowym (170 g) 3 czubate łyżeczki ketchupu 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 jajka klasy M sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Filety z makreli wyciągamy
Słodkie okruszkipółkach sklepowych możemy znaleźć szeroką gamę past kanapkowych, jednak większość z nich przepełnionych jest chemią. W domu taką pastę przygotujemy w kilka minut, a jest ona o wiele smaczniejsza i zdrowsza niż ta sklepowa. Dzisiaj polecam pastę z wędzonej makreli, która ze świeżym, chrupiącym pieczywem znika ekspresowo ;) Składniki: 1 makrela wędzona (około 250 g) 1 mała cebula 100 g serka
Symfonia smakowazasadzie klasyczna pasta kanapkowa z awokado, ale z niecodziennym dodatkiem rabarbaru. Ten składnik sprawia, że pasta nie ciemnieje w kontakcie z powietrzem, oraz (przede wszystkim) dodaje jej interesującą nutę smakową. Taka pasta sprawdzi się zamiast masła do kanapek, np z pomidorem czy innymi warzywami sezonowymi robiąc z nich prawdziwą bombę witaminową
Milion SmakówMoja rodzina bardzo lubi pasty kanapkowe. Tradycyjne jajeczna i rybna już nam się przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z konserwy mięsnej jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam chrzanem i chrupiącą rzodkiewką. Składniki: 120 g konserwy mięsnej (np. szynka mielona) 4 jajka 2 łyżki majonezu 5-6 rzodkiewek 1 łyżeczka ostrego chrzanu kilka gałązek koperku sól, pieprz Jajka ugotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia