razem mam dla Was kolejną odsłonę pasty kanapkowej. Pasta z awokado i fety, czyli coś bardzo odżywczego, o wyrazistym smaku. Ta kompozycja nada Waszym kanapkom świeżości. Ja uwielbiam awokado i w mojej kuchni gości ono bardzo często. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej na temat jego korzystnych właściwości, to zerknijcie tutaj . Pasta kanapkowa to idealne rozwiązanie, aby odczarować nudne, klasyczne dodatki
Natka PietruszkiBardzo pyszna, bardzo zdrowa pasta kanapkowa :) Pasta z soczewicy to świetna alternatywa dla wędliny, czy sera, które zwykle są podstawowymi dodatkami do pieczywa. A źródło inspiracji do domowych past kanapkowych jest wprost nieskończone - możemy wykorzystać jajka, warzywa , ryby. Może być bardzo smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo :). Polecam na FIT śniadanko z ciemnym chlebkiem :) SKŁADNIKI
Moje Kuchenne RewelacjeDomowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło, które odmieni codzienne śniadanie czy kolację. W ostatnim czasie bardzo polubiłam różnego rodzaju pasty na kanapki, dlatego też na moim blogu będzie się pojawiać ich coraz więcej. Na pewno widzieliście już przepis na pastę z porem czy pastę z tuńczykiem , które Wam gorąco polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem przygotowałam pastę z brokuła
Przepiski.plLubicie pasty kanapkowe? Wybieracie warzywne, mięsne a może nabiałowe? Jaka jest wasza ulubiona? Pasta z brokuła z orzechami to pomysł na niebanalne smarowidło do pieczywa. Tym razem brokuł gotowany, do tego orzechy, dobra oliwa, czosnek i zioła. Kilka prostych składników a smarowidełko wychodzi naprawdę zacne! Polecam podawać na pysznych bezglutenowych bułeczkach śniadaniowych z plastrem świeżego pomidora lub papryki(...)podania Jak zrobić pastę brokułową z orzechami: Najpierw orzechy zalewamy letnia wodą i zostawiamy na 2 godziny do namoczenia. Potem brokuła dzielimy na różyczki i myjemy, gotujemy do miękkości. Brokuła przekładamy do kielicha blendera. Następnie dodajemy starty czosnek, odsączone orzechy i resztę składników. Blendujemy na gładka pastę – jeśli trzeba dodajemy oliwy. Doprawiamy do smaku. Artykuł Kanapkowa pasta brokułowa z orzechami
Dorota SmakujePasta z wędzonego łososia to bardzo smaczny dodatek do chleba, a także świetna baza do wielu smacznych przekąsek czy przystawek. Jest bardzo zdrowa, łatwa w przygotowaniu i co najważniejsze, cudowna w smaku! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta kanapkowa a’la tatar, bo tak również możemy ją nazwać, w swoim składzie zawiera produkty, z których przygotować można tradycyjnego tatara
Przepiski.plPasta jajeczna z tuńczykiem... Wiórki ugotowanych na twardo jaj i żółtego sera. Drobne kostki kiszonego ogórka i cebuli. W towarzystwie dostojnego tuńczyka. Doprawione majonezem i musztardą. Pyszna pasta kanapkowa. Polecam! Składniki: 4 jaja; Puszka tuńczyka w kawałkach w oleju (waga netto, po odsączeniu 130 g); 100 g żółtego sera (u mnie gouda); 1 duży, kiszony ogórek; 1 mała cebula(...)zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Ogórka kiszonego pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki pasty wymieszać ze sobą. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Dobrze wymieszać i schłodzić przed podaniem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Do pasty można użyć zarówno tuńczyka
Gospodyni MiejskaTwarogowa pasta z awokado to świetna propozycja na śniadanie i kolację. Składa się z 3 prostych składników, takich jak awokado, jajka oraz twaróg. Robi się ją
Przepiski.plwoda, sok z cytryny, bazylia 7%, cebula, sól morska Wartości odżywcze w 100g: WĘGLOWODANY - 3,3g TŁUSZCZ - 33,2g BIAŁKO - 6,2g Moja opinia : Bardzo lubię próbować różnych past kanapkowych, więc byłam otwarta na nowe doznania smakowe ;) Pasta słonecznikowa z dodatkiem bazylii brzmi bardzo smacznie! Czy jednak też taka jest? Powiem Wam, że próbowałam dwóch past słonecznikowych - jednej naturalnej(...)jest ona zbyt słona, i mówi to osoba bardzo wyczulona na sól :D W 100g zawiera trochę ponad 1g soli, więc jest to bardzo mała ilość jak na pastę kanapkową. Skład pasty również jest świetny, wręcz idealny, na pierwszym miejscu mamy nasiona słonecznika, które stanowią ponad połowę składu. Oprócz nich w składzie znajdują się same naturalne składniki. Ma dobrze smarowną
breakfast of dreamsDobre pasty kanapkowe powinny być przede wszystkim zdrowe, smakować rewelacyjnie i być proste i szybkie w wykonaniu. Pasty kanapkowe są dobrą alternatywą dla sklepowych wędlin, pasztetów, czy serów żółtych. Dają też szerokie pole manewru, możemy je przygotować z wszystkiego. Dzisiejszy przepis to chyba raczej żadna nowość, a raczej dla przypomnienia receptura naszych mam i babć:) Składniki: 250g chudego twarogu
Kuchnia Pełna PasjiJuż nie raz Wam pisałam, że uwielbiam pasty kanapkowe. Tak proste, tak pyszne i tak wspaniale urozmaicają kanapki. Dziś polecam Wam kolejną szybką pastę. Tym razem zapraszam na czosnkową pastę kanapkową z ogórkiem. Prostota i smak. Kto się skusi? Składniki: 2 jajka M 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (u mnie bezglutenowy BIO z eSłoneczko ) 1 mniejszy ogórek kwaszony sól
Słodkie okruszkiJeśli chodzi o pasty kanapkowe, to zdecydowanie mam trzech faworytów: jajeczną, śledziową oraz twarogową . Dla urozmaicenia warto jednak czasami spróbować czegoś innego. Tutaj połączenie, które pewnie większość wykorzystuje do tradycyjnych kanapek, ale podane w nieco innej formie – pasty kanapkowej właśnie. 200 g szynki wieprzowej, cienko krojonej (może być konserwowa) 100 g sera żółtego 3-4 jajka garść roszponki
Smaki Na TalerzuPasta z makreli wędzonej to przepyszna i prosta pasta na kanapki, grzanki czy do tortilli. Fantastycznie smakuje ze świeżym chlebem z chrupiącą skórką i w towarzystwie chrupiącego ogórka kiszonego lub małosolnego. Do przygotowania tej pasty na kanapki potrzebujecie tylko 5 produktów ! Pasta z makreli wędzonej – prosta pasta na kanapki Pasty kanapkowe sprawiają, że zwykłe kanapki mogą stać się urozmaiconym(...)Bardzo często przygotowuję takie pasty – w gronie moich ulubionych znajdują się m.in. pasta jajeczna z awokado , pasta z kurczaka (super pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu), pasta z awokado i tuńczyka i ten pyszny klasyk, czyli pasta z makreli wędzonej . Ta pasta to jeden z moich smaków z dzieciństwa i jedno z najprostszych mazideł kanapkowych w moim repertuarze
Na-talerzu.pl