okrąg wielkości blaszki, można wspomóc się wałkiem. Na cieście rozsmarowujemy sos pomidorowy. Układamy ulubione składniki lub te, które zalegają w lodówce. U mnie były to: piórka cebuli, okrawki papryki, kawałki trzech rodzajów sera – mozzarelli, cheddara i rokpola. Pizzę wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy ok 10 minut
Dzieje kuchennej Wiewióryzwał...idealne na spotkanie przy meczu ...Z ketchupem lub innym sosem. Mniam... Składniki; 1 średnia cukinia 3 ziemniaki ok pół szklanki startego żółtego sera sól, pieprz, chili lub słodka papryka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej ( lub więcej) 3 ząbki czosnku 1 jajko Przygotowanie; Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości a następnie tłuczemy. Cukinię myjemy
Radość kipiąca uśmiechem.sól i pieprz papryka czerwona w proszku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki starte mieszamy z drobno posiekaną cebulą.Dodajemy piure z grochu,jajko i przyprawy,sól-mieszamy ciasto.Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i kładziemy ciasto łyżką i smażymy kotlety na złoty kolor. Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg łopatki wieprzowej 3 cebule 2 szklanki białego ryżu 2 torebki kaszy gryczanej kostka rosołowa sól, pieprz, jarzynka papryka słodka Przygotowanie: Mięso pokroić, ugotować … Czytaj dalej Gołąbki
czarrna od kuchniprzepis TU ) 250 g mozzarelli 50 g sera długo dojrzewającego (np. parmezanu) 100 g salami 50 g szynki 100 g dowolnych ulubionych dodatków do pizzy np. pieczarki, papryka, oliwi (opcjonalnie, ja nie dawałem) Jak zrobić zwijane bułeczki pizzowe? Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ser długo dojrzewający na tarce o drobnych oczkach. Szynkę i salami kroimy
Kuchnia Łukaszacukinii się skończyły, więc tym samy postanowiłam przygotować go na świeżo. Ja osobiście lubię bigosik z cukinii w najprostszej postaci, choć można oczywiście go wzbogacić dokładając do składników czerwoną paprykę, sos sojowy, bazylię ... według własnego uznania. Warto eksperymentować! Jak przygotowuję zawsze tyle, że mogłabym obdzielić pół bloku, zwielokrotniając składniki, by zawekować do słoików . Warto zostawić jednak na następny dzień
Z notatnikaJesień to magiczna pora roku. Czas zbiorów, obfitujący w rozmaite warzywa i owoce, jak np. jabłka, gruszki, śliwki, dynia, papryka... To również czas wzmożonej ochoty na słodycze. W długi wieczór warto poświęcić kilka chwil więcej i przygotować w kuchni coś naprawdę smacznego. Poniżej prezentuję Tobie zbiór moich ulubionych, autorskich przepisów do których wracam często i chętnie. Mam nadzieję
Kuchnia Ellieszybko tylko dodam, że bardzo fajnie pasuje do tofu, kotletów sojowych i podobnych wegańskich hiciorów. Przyprawa cajun Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 6 łyżeczek soli 6 łyżeczek czosnku granulowanego 8 łyżeczek papryki słodkiej 4 łyżeczki suszonej cebuli 3 łyżeczki pieprzu 4 łyżeczki ostrej papryki/pieprzu (cayenne) 4 łyżeczki oregano 4 łyżeczki tymianku Wykonanie: 1 Umieść wszystkie składniki w pojemniczku i wymieszaj. Artykuł Przyprawa
BlendmanWłożyć mięso do dużej miski i zalać maślanką, zamieszać. Wstawić do lodówki na 3 dni. Codziennie wymieszać. Po trzech dniach mięso wyjąć z maślanki i wypłukać. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, gałką muszkatołową,vegetą, pieprzem ziołowym. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor. Dodać posiekaną drobno cebulę i boczek pokrojony w drobną kostkę. Smażyć
Kuchnia Pokoleńziemniaki – 2 sztuki cukinia – 1 sztuka cebula – 1 sztuka marchewka – 1 sztuka pierś z kurczaka – 1 sztuka ser parmezan – 10 dag przyprawa do ziemniaków kapusta kiszona – 10 – 20 dkg papryka słodka sól i pieprz oliwa lub olej – 2 łyżki woda – pół szklanki – 100 ml PRZYGOTOWANIE : Nagrzać piekarnik na 180º. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić
kuchniabellissima.wordpress.comSKŁADNIKI: Podwójny filet z kurczaka lub pojedynczy duży 1 jabłko Przyprawy:sól, pieprz, papryka czerwona, wegeta, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z kurczaka myję. Dokładnie doprawiam przyprawami oraz nacieram sosem sojowym. Jabłka myję następnie kroimy w plastry lub pół plastry. Całość dokładnie zawijam w folie aluminiową. Filet piekę w piekarniku 180 stopni przez
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI : dla 4 osób 4 Udka z Kurczaka 1 Cebula Przyprawa-pieprz,sól,wegeta,papryka czerwona Sos sojowy ciemny 1łyżka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Udka dokładnie myję. Skórę ściągnąć do połowy. Nacieram mięso przyprawami. Polewam sosem sojowym ciemnym. Nacieram mięso ale i skórę. Cebulę obieram i kroję w plastry. Cebulę kroję w plastry. Kładę na mięso
Gotowanie PatkiSkładniki na 2 porcje: 200 g kaszy pęczak (2 woreczki) 8 pieczarek 8 kawałków suszonych pomidorów (z zalewy) 1 ząbek czosnku 1,5 łyżki oleju kokosowego pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie 3 gałązki szczypiorku Przygotowanie: Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu - 15 minut w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry - smażymy na rozpuszczonym oleju kokosowym. Na patelnię
Alutka-Gotujejajku i bułce i obsmażyć na rumiano chwilę na patelni. Składniki: 10 jajek 250 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka majonezu / jogurtu naturalnego sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka połowa łyżki masła pestki granatu do smacznej ozdoby Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. wystudź, przekrój wzdłuż, wydrąż żółtko, tak by powstała łódeczka do faszerowania. Cebulę i pieczarki
Zasmakuj Kuchnikolor niebieski) 1 średni pomidor 3 suszone pomidory 10 oliwek czarnych i 8 zielonych 2 łyżeczki żurawiny świeżo zmielony pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka kilka foremek do babeczek - użyłam silikonowych Przygotowanie: 1. W miseczce wymieszajcie ser typu feta z pokrojonymi w kostkę: pomidorem, pomidorami suszonymi, oliwkami, żurawiną, przyprawcie do smaku. 2. Ciasto kroję
Zasmakuj Kuchni