wszelkimi rodzajami mięcha;) Składniki: 300 g makaronu spaghetti 250 ml passaty 1 duży pomidor 1 średnia cebula 200 g białej fasoli z puszki 3 łyżki śmietanki 30% sól, pieprz, papryka słodka, duża płaska łyżka lubczyku, bazylia 1,5 łyżki cukru pudru łyżeczka kurkumy do dodania do wody z makaronem oliwa z oliwek świeża bazylia lub rukola do posypania
Zasmakuj Kuchniwiele lżejsze od tych tradycyjnych. Zresztą sami spróbujcie! Polecam! (około 18 sztuk) 700g mięsa mielone 300g ryżu (waga ugotowanego) 2 jajka 1 cebula (duża) 1 łyżka majeranku papryka słodka sol, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Ryż ugotować w osolonej wodzie i pozostawić do ostudzenie. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. W misce
Di gotujeSkładniki: 1 dynia (około 1,5 kg) 1 średnia marchewka 1 duże jabłko 1 litr wody puszka mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry* szczypta papryki chilli lub odrobina pasty chilli sól, pieprz opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru * Jeżeli nie możesz znaleźć mielonej kolendry, nasiona możesz zmielić samemu. Przed rozdrobnieniem nasion
wegujemyWęgry to jedno z tych państw, które każdego roku wraz z rodziną odwiedzam z wielką przyjemnością, nawet jeśli wizyta w państwie malowniczego Balatonu, wszechobecnej papryki i aromatycznego Tokaja, a przede wszystkim bardzo serdecznych i otwartych ludzi, trwa dość krótko. Węgry są bowiem miejscem postoju na corocznej trasie naszej rodziny nad słoneczny i ciepły Adriatyk. Węgry nie tylko na chwilę
Krzywa Prostapietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka) woda (2 l) kurkuma (1 łyżeczka) ostra papryka garam masala (1/2 łyżeczki) ocet jabłkowy (kilka kropel) tarty imbir (1/4 łyżeczki) pieprz sól sezam (3 łyżki) Czas przygotowania: 75 min. Liczba porcji: 5 Przygotowanie: Warzywa obieramy i kroimy
Weganka gotujeszczypta soli nadzienie 1: 250 g twarogu pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku nadzienie 2: 400 g mięsa mielonego 2 łyżki przecieru pomidorowego cebula 3 łyżki oliwy łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz do smaku Dynię przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać oliwę, wymieszać, pastą natrzeć dynię w środku. Ser rozgnieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek, doprawić
6nieboparmezanu 1 duża cebula 1/2 szklanki pasteli pomidorowej 2 białka jaj 3 łyżki oliwy z oliwek pół płaskiej łyżeczki cynamonu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki majeranek bazylia sól pieprz Sos beszamelowo - serowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 40 g parmezanu drobno startego 40 g cheddaru również startego
Jadło i czytadłocebule 100 g suszonych pomidorów (lub słoik suszonych pomidorów w zalewie, a olej użyć do smażenia tego dania) łyżka suszonego czosnku lub 3 ząbki świeżego łyżeczka papryki wędzonej płaska łyżeczka kuminu łyżeczka suszonego rozmarynu i/lub dodatkowo świeżego sól do smaku (około łyżeczki) 4 łyżki dobrej oliwy Przygotowanie: Danie jest gotowe w 10 minut pod warunkiem, że dzień wcześniej ugotujesz fasolę
greenscarfdipów, np. pomidorowy, czosnkowy, ajwar i przekąska (na zimno lub na ciepło) gotowa! Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko garść płatków owsianych 2-3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś kroję w większą kostkę - lub mniejszą - to od Was zależy jaki kształt i wielkość chcecie uzyskać. W jednej miseczce odmierzam mąkę
Zasmakuj Kuchnipokrojonym! Składniki |4 porcje|: * 8 / 10 ziemniaków * 2 cebule * 2 laski kiełbasy śląskiej lub zwyczajne * 1 szklanka ugotowanej drobnej fasolki * 4 listki laurowe * 4 ząbki czosnku * 2 łyżeczki słodkiej papryki * 1 łyżeczka cząbru * 1 łyżeczka oregano * 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego * sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w około 1,5 cm kostkę. Następnie gotujemy około 5 minut
Mohiellagotowanej -4 plastry żółtego sera -4 małe korniszony -4 łyżeczki musztardy delikatesowej -mieszanka ziół suszonych: czosnek, bazylia, oregano, rozmaryn, zielona pietruszka, majeranek, biały i czarny pieprz, tymianek, skórka cytryny, papryka słodka i ostra lub inna podobna mieszanka ziół Każdy płat mięsa smarujemy łyżeczką musztardy, nakładamy plaster szynki, plaster sera, korniszon i zwijamy na pół, przekłuwając w trzech miejscach wykałaczką
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, słodka i ostra papryka, pieprz, mielony kminek, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2-3 łyżki oleju Polędwiczki umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż na trzy płaty, zostawiając nieprzecięty jeden brzeg. Natrzeć mięso z obu stron olejem i przyprawami i zapleść jak warkocz. Mięso odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie włożyć do rękawa do pieczenia i piec
Czerwień i błękitdawno nie gotowałam lecza . Talerz tak rozgrzewającego dania jest na wagę złota , zapraszam serdecznie do wypróbowania tego rozgrzewającego przepisu . 1 średnia cukinia 4 ziemniaki średnie 3 papryki czerwone 3 laski kiełbasy zwyczajnej 5 łyżek ketchupu sól pieprz czarny 10 sztuk pieczarek 1 łyżeczka masła 1 kostka rosołowa Wykonanie
Mój Smakmasłowa – 1 połówka marchewka – 1 sztuka cebula – 1 duża sztuka lub 2 mniejsze czosnek – 1 ząbek mleko kokosowe – 1 szklanka – 200 ml bulion – 1½ szklanki – 300 ml papryka słodka – 1 płaska łyżeczka kurkuma – 1 płaska łyżeczka tabasco – 4 – 6 kropli mieszanka nasion – 4 łyżki gałka muszkatałowa olej do smażenia sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Dynię obrać, wydrążyć gniazda
kuchniabellissima.wordpress.compiekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką. Składniki: 1 kilogram pałek z kurczaka Marynata: 3/4 szklanki sosu barbecue Fanex 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta cynamonu Szczypta goździków mielonych 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Pałki z kurczaka myjemy, lekko osuszamy. Do miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko
Bajeczna Kuchnia