cykorie 4 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki masła klarowanego 5 łyżek drobno posiekanego świeżego koperku 5 łyżek żółtego tartego sera sok z połowy cytryny Do ozdoby rukiew wodna ,kolorowa papryka wedle uznania szczypiorek i parmezan Sposób: Cykorię myjemy i osuszamy. W rondelku musimy zagotować wodę dodając sok z cytryny. Cykorie gotujemy max 4 minuty, studzimy. Na plasterki szynki
Viola cooks with passionrozbudza i jednocześnie rozgrzewa, więc szybko staniemy na nogi. Naturalne witaminy Od dziecka wmawiano, że najwięcej witamin mają owoce i warzywa. Otóż to, bo zjadając średnie jabłko lub czerwoną paprykę dostarczamy dla naszego organizmu mnóstwo witamin. Zdrowe tłuszcze w tabletkach W sezonie jesienno-zimowym zaleca się korzystanie z witaminy D lub Omega 3 w tabletkach, gdyż w tym sezonie słońce
Truskawkowa Fiestag/kg do boczku -pieprz kolorowy świeżo mielony 3 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg (jest to miesznka przypraw, w skład mieszanki wchodzi :gorczyca,kminek,majeranek,kolendra,lubczyk,jałowiec oraz papryka ostra i słodka. -czosnek świeżo wyciśnięty przez praskę 7-8 g/kg -gorczyca biała i czarna po 2 g/kg -woda 250 mil do peklowania i 150 mil po dodaniu przypraw.Wrazie potrzeby
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.ilości można otrzymać 2-3 porcje bardzo gęstego kremu. 300 gram selera 1 por 4 małe marchewki 1 pietruszka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 litr wywaru, może być z kostki 1/4 szklanki orzechów włoskich. Suchą patelnię rozgrzać. Orzechy posiekać i przełożyć na patelnię. Prażyć przez 4-5 minut co chwilę mieszając. Gdy zaczną
Czerwony Gupikpotem zrób 2-miesięczną przerwę. II miejsce: Kasia S. i jej przepis na Surówkę z kiszonego ogórka Surówka z kiszonego ogórka Składniki 6 średnich ogórków kiszonych 1 marchewka 1/2 papryki czerwonej 1 mała czerwona cebula 1 pęczek koperku 1 średni pomidor 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki cukru sól do smaku pieprz do smaku Sposób przygotowania Ogórki pokroić
Z miłości do słodkościkuchni. Dzisiaj proponuję rozgrzewającą, zupę krem z batatów. Spróbujcie, jest przepyszna:) 2 bataty marchew seler pietruszka czosnek cebula kawałek imbiru masło klarowane pieprz biały sól pieprz cytrynowy papryka słodka Śmietanka Grzanki Chipsy z buraków Przygotowuję warzywa, myję je i obieram, następnie kroję na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażam cebulę, plasterki czosnku i imbiru
Takie tam pichcenieŚwietne jako dodatek do obiadu, pyszne do szklanki kefiru czy maślanki. Zmieniając przyprawy zmienimy smak tego prostego dodatku . Składniki: 70 dag ziemniaków sól,pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Wykonanie: Ziemniaki obieramy. Duże kroimy na ćwiartki, mniejsze na połówki. Zalewamy woda, solimy, gotujemy 5 minut od zagotowania, po tym czasie przekładamy na patelnię, obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości oleju
Z Majeczką w kuchniksiążki na pewno ugotuję? Dobrze wyglądają: dietetyczne jajko sadzone z fasolką szparagową, jajko w koszulce na sałacie, awokado zapiekane z jajkiem i łososiem. Wypróbuję też zupę tajską, paprykę faszerowaną pstrągiem, zupę szpinakową z łososiem, zupę gryczaną z malinami, czy cukiniową z miętą oraz koktajl z kiwi i ogórka. Mam nadzieję że schudnę cudnie! Zupy odchudzające. Sezonowy detoks Autorka: Magdalena Makarowska
Ugotowane pozamiatanejakąś przystawkę z nimi. Z tego okresu pamiętam też rodzinne rytuały jak wspólne robienie ogórków czy orzechówki. Na pewno byłaby więc orzechówka. Moją ukochaną przystawką są też babeczki z papryki , przepis z Akademii Kulinarnej Whirlpool, gdzie pracowałam. Z moimi nastoletnimi prywatkami kojarzy mi się żółta sałatka , albo któraś z rosyjskich sałatek, które często przygotowywałam na imprezy np. śledzik pod pierzynką
Ugotowane pozamiataneSkładniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella 60-70 dkg szynki wieprzowej 1 czerwona cebula 2 papryki 1/2 cukinii 4 pomidory 100 g świeżego szpinaku 200 g koncentratu pomidorowego garść świeżych ziół, … Czytaj dalej Spaghetti ze szpinakiem
czarrna od kuchniSURÓWKA : 1 marchewka kawałek cukinii 1 mała papryka czerwona 1 czerwona cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka sosu barbecue natka pietruszki PRZYGOTOWANIE : Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy
Kulinarne Fantazje Mariolijest szansa z której by głupiec nie skorzystał . Moje marzenie się spełniło , i moja pasja zapewni mi chleb . Jestem naprawdę szczęśliwa Składniki:2 osoby 1/4 czerwonej i żółtej papryki pokrojonej w kostkę 1/4 zielonego ogórka ze skórką pokrojonego w kostkę 6-8 tygrysich krewetek 1 łyżka grzanek ziołowych 1 garść pokrojonych czarnych oliwek 1 -2 jajka w koszulce
Viola cooks with passionjeśli mamy duże to możemy je pokroić i też będą super. Nie wyobrażam sobie zimy bez buraczków w piwnicy, czy to marynowanych w całości jak te, czy tartych z papryką (przepis tu: KLIK ). Spróbujcie! Zalewa: 3/4 szklanki octu 3 szklanki wody 0,5 szklanki cukru 1 łyżka soli buraczki ćwikłowe kilka ząbków czosnku ziele angielskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Buraczki umyć
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieminut Składniki: 3 szklanki pieczonej dyni 1 duża cebula 1 szklanka bulionu 1 puszka mleczka kokosowego 400 ml 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 ząbki czosnku sól pestki dyni do podania oliwa z oliwek do smażenia Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej cebulę. Do garnka wkładamy upieczoną dynię, wlewamy bulion i mleczko
Kulinarne przygody GatityBiedrze jest w promocji, o ile dobrze pamiętam to 1 opakowanie 400 g, a do tej potrawy wzięłam 2) 200 g kaszy (waga przed ugotowaniem, polecam pęczak) łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka soli 3 łyżki syropu ryżowego/klonowego/agawy lub innego wegańskiego słodkiego lepiszcza 50 ml oleju roślinnego (u mnie to był z pestek dyni) około 50 g ziaren słonecznika lub innych
greenscarf