się sprawdza na zimno jako dodatek do sałatki bądź na kanapkę z chlebem razowym . Polecam wypróbować ten przepis , smakuje bardzo fajnie . Składniki 3 Udka z Kurczaka 2 Łyżeczki papryki czerwonej 2 Łyżeczki pieprzu ziołowego 2 Łyżeczki majeranku 2 Łyżeczki oregano Garść szczypioru sól do smaku Udka trybujemy z kości ,a skórę która została odcinamy
Mój Smakczosnkowe ach , ale kto komu zabrani :) Składniki 1 kg skrzydełek 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 3 ząbki duże ząbki czosnku
Mój Smakwersję ostrą , ale można także przyrządzić w wersji łagodnej , zapraszam do wypróbowania . Składniki 4 sztuki podwójnych udek 1 pęczek szczypiorek 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka papryki chilli Sól pieprz ziołowy Wykonanie Udka kroję na pół i dokładnie myję , jak już mięsko mam umyte to posypuje mięso wszystkimi przyprawami , doprawiam do smaku
Mój Smakogórki kiszone 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka papryki słodkiej sól do smaku Wykonanie Marchew , ogórka , czosnek ścieram na tarce na drobnych oczkach,następnie cebulę kroję na kostkę i przesmażam na oliwie z wszystkimi przyprawami , aż cebulka się
Mój Smakprzyprawach , fanie smakują więc zapraszam do wypróbowania przepisu . 12 udek ( pałek ) 3 łyżeczki curry 3 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki pieprzu czarnego 2 łyżeczki papryki czerwonej pół łyżeczki cynamonu 1 duża cebula sól do smaku 1 duży jogurt Wykonanie Mięso dokładnie myję i osuszam , cebulę kroję w kostkę i przesmażam
Mój Smakspotkania rodzinne i nie tylko , zapraszam do wypróbowania . Składniki ( 3 osób) 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku sól himalajska pieprz czarny 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 duża cebula czosnkowa 2 gałązki natki pietruszki Wykonanie Ziemniaki obieram i dokładnie myjemy , następnie wszystkie ziemniaki kroję w ćwiartki , kiedy ziemniaki mamy pokrojone , dodaję obrany
Mój Smaksmakuje , jeszcze świeży koperkiem czyni nam cuda i smakuje super . Składniki 1 główka kapusty włoskiej 10 plastrów szynki parmeńskiej 1 duża cebula 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 pęczek kopru ( może być suszony ) sól himalajska różowa Wykonanie Kapustę szatkuję , kiedy kapustę mamy poszatkowaną , rozgrzewam głęboką patelnie
Mój Smakkurczakiem : 2 filety z kurczaka przygotowane wg, przepisu pesto z pietruszki pół opakowania makaronu penne olej do podsmażenia przyprawy: sól czosnkowa , pieprz, słodka papryka , czy też inne ulubione przyprawy do podsmażenia kurczaka 1/4 szklanki sosu sojowego Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu aldente. Po ugotowaniu odcedzamy , zostawiając przy tym 1/4 szklanki wody
Aromatyczne PodróżeJesienna zupa dyniowa Z czym, w sensie kulinarnym, kojarzy nam się późne lato i wczesna jesień? Okres zbiorów jabłek, gruszek, śliwek, ziemniaków, buraków, cebuli, papryki, cukinii, kabaczków i wielu innych warzyw, a co się z tym wiąże, z produkowaniem wszelkiej maści przetworów z tych płodów natury, które pozwolą nam przetrwać zimę, racząc się mało przetworzonymi, naturalnymi i pozbawionymi chemii
Aromatyczne Podróżecebulką Składniki: 1kg karkówki 3-4 duże cebule olej do smażenia, sól, pieprz Sos: 500ml przecieru pomidorowego łyżka stołowa musztardy łyżka stołowa pikantnego ketchupu łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka cukru łyżeczka soli łyżeczka pieprzu łyżeczka octu łyżeczka sosu sojowego lub maggi Mięso kroimy w plastry grubości ok. 1,5cm, delikatnie rozbijamy przez folię, posypujemy solą i pieprzem
Aromatyczne Podróżekotlecików Wszystkie składniki (oprócz bułki tartej) dobrze wymieszać w misce. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. * w oryginalnym przepisie zamiast curry było ½ łyżeczki soli selerowej i szczypta papryki
Posadzone i zjedzonejest wyśmienita :) Pasta ze szprotek i zielonego groszku 200 g wędzonych szprotek 2 jajka ugotowane na twardo 3 płaskie łyżki majonezu 4 łyżki mrożonego, ugotowanego groszku sól i słodka papryka do smaku Usunąć głowy i ogony ze szprotek. Tak przygotowane szprotki wrzucić do pojemnika blendera, dodać jajka pokrojone na mniejsze części i majonez. Rozdrobnić na gładką masę. Do masy dodać
Posadzone i zjedzonepozycje w menu z drobiem w roli głównej , obydwie po 10 PLN za sztukę . 201 6 : Na pierwszy ogie ń posz ło penne z kurą, sma ż on ą papryką, cebulą i czosnkiem , pomidorowym sosem Pe l ati i serem Grana Padano . Makaron cudnie był oblepiony aromatycznym sosem i ostrym serem. Zestaw przypraw bardzo dobrze dobrany, z lekka nutk
Grunt to przepis!drobiu i wieprzowiny.Świetnie się z nimi komponuje. 2 łyżeczki zmielonych goździków 1.5 łyżki rozmarynu suszonego-nie mielić 1.5 łyżeczki kwiatów lawendy-nie mielić 2 łyżeczki mielonej papryki czerwonej 1.5 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki soli 2.5 łyżeczki mięty suszonej - nie mielić 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego 2.5 łyżeczki chili 2.5 łyżeczki lubczyku suszonego 2 łyżeczki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidomu ten czas, w którym jak co roku przygotowuję jesienno - zimowe przetwory. Te słodkie, kolorowe, pachnące, różne konfitury, powidła, jak i te wytrawne w zalewach octowych, jak marynowana papryka, dynia, grzyby, a także kiszone ogórki. W domu pachnie wszelkimi konfiturami, słodkościami, lasem, ogórkami... wszędzie widać wypełnione pysznościami słoiki. Lubię to. Odprężam się wtedy, nie myślę o niczym innym
Zasmakuj Kuchni