kabanoski/kiełbaski chude wędzone 6 plasterków boczku lub kawałek boczku 1/2 główki cebuli Sos: 2 duże jajka 3-4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18 % kawałek sera żółtego papryka słodka, sól, pieprz, warzywka bez soli np. z BioAveny kawałeczek masła do wysmarowania formy 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurka na pół miękko, około 15 min. 2. Brokuł gotujemy
Gotowanie...to proste !kokosowego 1 cebula, drobno pokrojona 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka przecieru 1/2 szklanka bulionu sól, pieprz słodka i ostra papryka w proszku do smaku 3 łyżki oleju natka pietruszki lub kolendra do posypania
Kulinarne Fantazje Marioliłyżka ostrego chrzanu sok z połowy cytryny i sok z połowy pomarańczy otarta skórka z połowy cytryny i pomarańczy 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, papryka słodka i ostra - wedle uznania do smaku Jak przyrządzić? Żurawinę razem z dżemem zmiksujcie na gładki krem, dodajcie łyżkę chrzanu, musztardę oraz czerwone wino, wymieszajcie. Doprawcie
Zasmakuj Kuchniposmarować olejem. Ciasto rozprowadzić na blaszce. Nadzienie: Wierzch ciasta posmarować przecierem pomidorowym. Na to rozsypać tu i ówdzie ser. Oregano, pieprz, sól. Pieczarki, szynka, papryka, cebula, pomidory. Oregano. Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika. Pizzę piec ok. 40-50 minut w temperaturze 160/180 stopni. www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówczubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej ok. 20 g 3 średniej wielkości marchewki ok. 200 g 2 jajka rozmiar M 1 łyżeczka oliwy z oliwek po 1/3 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej oraz kurkumy szczypta soli 150 g jogurt naturalny 1 łyżka świeżego posiekanego koperku (ok. 10 g) Marchewki zetrzeć na tarce, połączyć z jajkami, przyprawami, mąką
Vroblewska-fitlifeoleju 2 duże ząbki czosnku 100 g wędzonego boczku 500 g pomidorów, passata 1 łyżka pomidorowego przecieru 100 mięsnego bulionu 1 łyżka świeżego rozmarynu drobno pokrojonego 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego sól do smaku 300 g spaghetti, waga sucha 100 ml pesto tutaj przepis 4 łyżki wiórów z parmezanu do posypania Pokrój cebulę
codojedzeniasłoiczka... 1 kg boczku wieprzowego (bez skóry) 4-5 ząbków czosnku Marynata: 1-2 łyżki oleju 2 łyżki soli (lub wg smaku) 1,5 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki tymianku 1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Dodatkowo: 1-2 słoiczki czerwonej cebuli (polecam Stovit ) Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać z olejem, a czosnek
Di gotujegarść rukoli 1 burak średniej wielkości 50 gram sera feta 150 gram piersi kurczaka 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki sosu balsamicznego marynata do kurczaka: szczypta soli, pieprzu, wędzonej papryki, majeranku, 1/2 szklanki piwa Buraka owijam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Pierś kurczaka przyprawiam i umieszczam w rękawie do pieczenia. Wlewam piwo, zamykam
Mango PapajaMarzena chętnie wybierze się z Maćkiem w kulinarną i wirtualną podróż na Węgry :) I wcale nie zamierza użyć kilogramów papryki w proszku. Przynajmniej nie w pierwszym daniu. A to dlatego, że są to pierogi z domowym dżemem morelowym. Ciasto różni się od tradycyjnego, ponieważ zawiera twaróg, kaszę manną i stopione masło. Po wyrobieniu należy je schłodzić w lodówce, aby ułatwić
zadanie-gotowaniemasła 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka SKŁADNIKI NA MUS: 3 opakowania Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem 125 g kremowego twarożku płatki chili do smaku 1/3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól świeżo zmielony pieprz DO DEKORACJI: ulubione warzywa WYKONANIE: EKLERY: W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę z masłem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego mąkę, a następnie
Słodko-Słony Świat IlonyProsty pomysł na smaczny obiad :) Składniki: 75 dag ziemniaków 2 żółtka jaja 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanej szynki 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryka słodka do smaku gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli i utłuc. Dodać żółtka, bułkę tartą, przyprawy, szynkę i koncentrat - dokładnie wyrobić
Tradycyjna Kuchniakulinarnie w te rejony. Zabieram ze sobą Marzenę (chce, czy nie ;)) i będziemy konfrontować nasze wyobrażenia o węgierskich smakach z realnymi przepisami i pracą w kuchni. Zobaczymy, czy kilogramy papryki w proszku przypadną do gustu naszym rodzinom. Chociaż nie, Marzena na pewno przygotuje jakieś pyszności-słodkości
zadanie-gotowanieboczku około 70 ml białego wina wytrawnego lub żubrówki (alkoholu) 4 ząbki czosnku 2 cebule Przyprawy: 1,5 łyżki majeranku 2,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku mielonego 1/2 papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki lubczyku/tymianku 1/3-1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Opcjonalnie: musztarda do podania Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać. Natomiast czosnek obrać i pokroić w słupki. Umyty
Di gotuje