karkówki lub szynki wieprzowej ok. 1 kg pomidorów 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 cukinii 1 opakowanie makaronu świderki Lubella przyprawy: papryka słodka, … Czytaj dalej Makaron z sosem mięsno-pomidorowym
czarrna od kuchnimoja malinowa tarta. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy na tarty i tartaletki – na słodko i wytrawne – znajdujące się na blogu: Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Kruche tartaletki makowo serowe Tartaletki sernikowe ze śliwkami Tarta pieczarkowa z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki Tartaletki szarlotkowe z bezą cytrynową Tarta francuska z pomidorami
mojewypiekiinietylkoskórki) 300 g makaronu muszelki 2 ziarna ziela angielskiego 1 listek laurowy 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki płatków chili pieprz sól Ośmiornice dokładnie płuczemy w bieżącej zimnej wodzie, osuszamy i kroimy na mniejsze części. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej
peggiwkuchnizalewamy piersi kurczaka i wstawiamy na 5 godz. do lodówki.Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju,dodajemy mięso z kurczaka,zalewamy 100ml.wody, potem dodać marynatę i pokrojoną paprykę.Dusimy 20 min.,wyjmujemy mięso.Do sosu dodajemy znów 100ml.wody,przyprawiamy,zagotować sos..Zagęścić mąką ziemniaczaną,wymieszaną z odrobiną wody.Ryż nakładamy do filiżanek i formujemy z niego babeczki.Mięso podajemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: 2 średnie cukinie 3/4 szklanki ryżu 30 dkg fileta z kurczaka 1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych 1 jajko sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, papryka słodka i ostra, Przygotowanie: … Czytaj dalej Cukinie faszerowane
czarrna od kuchnipuszka kukurydzy 3 ziemniaki 2 łyżki masła 1 litr bulionu (może być z kostki) 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 szklanki śmietany 30% pół łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki niecałe pół łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz Kolby obrać z nasion kukurydzy. W rondelku rozgrzać masło i udusić w nim kukurydzę, przez około 5 minut. Zalać bulionem, dodać ziemniaki obrane
Jadło i czytadłowami - przede wszystkim kusi pięknymi kolorami. Składniki: 270 g sera typu feta 150 g serka puszystego śmietankowego 100 g serka topionego Gouda lub smakowego suszony szczypiorek słodka papryka czarnuszka orzechy włoskie curry białe ziarna sezamu Przygotowanie: Wszystkie sery przekładamy do miski i mieszamy ze sobą do uzyskania zwartej konsystencji. Na małe talerzyki wysypujemy przyprawy - każdą na osobny talerzyk
Taste Therapypyszna karkóweczka otulona przepysznym sosem wydobytym podczas suszenia.Krucha,mięciutka spływająca smakiem po brodzie,az Buzka się cieszy:). 4 kotlety z karkówki 1 cebula sól pieprz papryka mielona tłuczony ziarnisty pieprz woda mąka smalec lub olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety z karkówki lekko rozbijamy.Nacieramy przyprawami i obtaczamy tłuczonym pieprzem.Zostawiamy na 1 godz.w lodówce.Potem obsmażamy na smalcu bo jak wiem mięso wieprzowe ,wtedy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikminu rzymskiego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zmielonych goździków 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka zmielonego kardamonu 1 łyżeczka sproszkowanej chili 1 łyżeczka sproszkowanej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki soli Wykonanie: Wszystkie przyprawy zmielić ,przesypać do pojemnika
w mojej kuchniViolaPassion Pomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg wołowiny 1/2 natki pietruszki posiekanej drobno 1/2 koperku posiekanego drobno 1/2 startej cebuli 4 ząbki czosnku kilka plastrów Proscuitto kilka garstek żółtego sera zioła suche: bazylia ,tymianek cząber, rozmaryn
Viola cooks with passiondrożdży 350g przesianej mąki szczypta soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy na sos pomidorowy: 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia puszka pomidorów przecier pomidorowy sól, pieprz, papryka ostra Sposób przygotowania : Wodę podgrzać. Zalać drożdże ciepłą (nie gorącą!) wodą. Dodać cukier i wymieszać. Do miksera wkładamy mąkę, sól, oliwę. Następnie stopniowo dodajemy drożdże. wyrabiamy ciasto 3-4 minuty. Ciasto
Pyry na Gazkarczek, u mnie 80 dag 1/4 szklanki oliwy 8 ząbków czosnek pieprz mielony czarny sól, pieprz mielony czarny butelka 650 ml piwa ewentualnie przyprawa do grilla / rozmaryn, chili, kolendra,papryka czerwona/ Przygotowanie : Mięso pokroić cienko, można lekko rozbić tłuczkiem Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nasmarować nim każdy kawałek mięsa z obu stron Do miseczki włożyć mięso, jeden kawałek
Proste PotrawyWęgrzy dodają do nadzienia kminek i paprykę, Ukraińcy zapiekają swoje w piecu chlebowym, Rosjanie używają sporej ilości grzybów, a Szwedzi podają z sosem z borówek. W zależności od tego, czy klimat sprzyjał uprawom winorośli, czy kapusty, ich opakowanie jest odmienne. Idea, by używać liści jako naczyń, zawijać w nie różne rzeczy, sięga czasów starożytnych. Dzisiejsza wersja jest ponoć wspomniana
mojewypiekiinietylkopłaska łyżeczka suszonego garść liści bazylii 3 łyżki oliwy (użyłam mniej świeżej bazylii, bo wykorzystałam domowej roboty bazyliową oliwę, tu znajdziecie przepis ) w oryginalnym przepisie jest również łyżeczka papryki, ale ja nie lubię jej połączenia z pomidorami na każde 100 g makaronu 100 ml wody +-100 ml w zależności od tego jak gęsty lubisz sos Przygotowanie: Pomidorki poprzekrawaj na pół
greenscarf