papryka - 32566 przepisów (strona:1398/2172)

PIERŚ Z KURCZAKA NA ZIELONYM 168

łyżki jogurtu naturalnego (ok. 45 g) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek (ok. 5 g) Ulubione przyprawy (u mnie zioła prowansalskie, kurkuma, papryka słodka i ostra, kminek, sól) wymieszać z oliwą, a następnie natrzeć nimi pokrojoną na mniejsze kawałki pierś. Tak przygotowanego kurczaka poddusić podlewając wodą na patelni. Brokuł, czosnek i startą cukinię poddusić tylko

Vroblewska-fitlife
Fasolka konserwowa MEXICO! 256

łyżeczka- czosnek w płatkach - chili suszone w nitkach (może też być świeże pokrojone w paseczki) - 1 łyżka kurkumy - 1 łyżka utartych przypraw w moździerzu: kminu rzymskiego, nasion kopru, papryki suszonej (każdej przyprawy dajemy około 3/4 łyżeczki i razem ucieramy) ZALEWA: - 1 litr przegotowanej wody - 1/2 szklanki octu spirytusowego - 3/4 szklanki cukru - 1 duża łyżka miodu - 2,5 łyżki soli

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe wege spaghetti gotowe w 20 minut :) 122

średnia cebula 2-3 ząbki czosnku  400 ml passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego  1 łyżka oleju kokosowego  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, czarny, curry, papryka ostra wędzona, bazylia suszona Przygotowanie: Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu.  W tym czasie na patelni rozgrzej olej i podsmażaj przez dwie minuty posiekaną cebulę i czosnek. Następnie wlej

Zdrowie na języku :P
Pizza z podgrzybkami 212

sezonie grzybowym – obowiązkowa pozycja Składniki 2,5 szklanki odgotowanych podgrzybków 1 duża cebula 30 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie   ciasto: 2 szklanki mąki 1 … Czytaj dalej Pizza z podgrzybkami

czarrna od kuchni
Ziemniaki pieczone z kminkiem do obiadu 182

puree, pieczone, a nawet grillowane . Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1 łyżka kminku 5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki mieszanki przypraw np. czosnek mielony, majeranek, pieprz, słodka papryka, kolendra Wykonanie: Ziemianki obrać i obgotować na półtwardo (około 15 minut). Wymieszać z przyprawami i olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30 minut w 190-200 stC. (adsbygoogle

Tradycyjna Kuchnia
Smaczny i zdrowy… kurczak Zagrodowy! 188

tradycyjnym „sezonem grillowym”. Oto przykładowy przepis: Składniki: około 500 g filetu z kurczaka (najlepiej zagrodowego), 200 ml jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 1 łyżeczka curry w proszku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki soku z cytryny. Przygotowanie: Umyte i osuszone filety kroimy na średniej grubości plastry. Pozostałe składniki łączymy ze sobą i mieszamy

Tradycyjna Kuchnia
Ogórki kanapkowe 767

Kolejne ogórki kanapkowe. .już kiedyś robiłam, ale z dodatkiem papryki i curry...te są ciut inne , a przepis znalazłam  tutaj. 2 kg ogórków 2 szkl.octu 1/2 szkl.soli 2 l + 2 szkl.wody 2 szkl.cukru pieprz czarny  ziele angielskie  liść laurowy  gorczyca [ nie dałam] koper czosnek Ogórki umyć i pociąć wzdłuż na cienkie plastry. Zalać 2 l wody

Moje domowe kucharzenie
Puszysta pizza! 284

smaku 1 łyżka oleju lub oliwy Dodatki (ilość według zapotrzebowania): tarta mozarella ser typu camembert - pokrojony w plastry salami - w plastrach kiełbasa jałowcowa - pokrojona w plasterki ananas - w kawałkach papryka - pokrojona w paseczki kilka pieczarek - pokrojonych w plasterki inne ulubione dodatki takie jak, np. szynka, oliwki, pomidorki koktajlowe czy świeża mozarella suszone oregano do posypania pizzy Ciasto: Drożdże wkruszamy

Ratunku obiad
Paszteciki na piwie. 174

soczystym nadzieniem. Co do nadzienia właśnie, posłużyć nam może za nie niemal wszystko na co mamy ochotę np. kapusta (z grzybami i cebulką lub nawet bigos), podsmażona cebula, kiełbasa, papryka, pieczarki, ser żółty lub wszystko razem wymieszane i podsmażone (bez żółtego sera oczywiście). I tak zmieniając dodatki za każdym razem otrzymamy nieco inne paszteciki. Niemniej jednak ja przedstawię Wam moją

Rozpustne gotowanie
Jaglana szarlotka, wegańska, bezglutenowa 206

ulubione środowisko do rozwoju chorób, odkryto również, że komórki nowotworowe wręcz uwielbiają takie pH, zatem co jeść ? Większość warzyw i owoców ma taki odczyn (w szczególności buraki, cukinia, papryka) oraz owoce (zwłaszcza jagody, jabłka, mango, ananas) a także kasze jednak najbardziej zasadowa jest kasza jaglana, w książce znalazłam mnóstwo inspirujących przepis na jej wykorzystanie w taki sposób, że polubi

zdrowa vege kuchnia
LESZCZ NADZIEWANY PASTĄ Z RUKOLI I ORZECHÓW 118

opakowanie rukoli  garść migdałów, spażonych i obranych z ciemnych skórek 1 łyżka ziarna słonecznika 4 łyżki oliwy z oliwek 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina Grillowana papryka i oliwki  pomidorki koktajlowe do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Dyniowa zupa z pierożkami nadzianymi bundzem 158

zupę 1 litr rosołu 1  dynia hokkaido 2 ziemniaki 1 marchewka pół cebuli sól pieprz imbir słodka papryka szczypta chili 200 ml śmietany 22% pierożki z bundzem 200-250 g bundzu 1-2 ząbki czosnku sól pieprz ciasto pierogowe ok 200 g (ja użyłam ciasta mrożonego) Rosół nastawiamy na ogień, dynię oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, ziemniaki

Gotowanie jest łatwe
Ogórki KAMA na ostro 178

ZALEWA -1 l. octu 10% -2 kg cukru -1/2 litra oleju -15 g chili pieprz cayenne mielone(opakowanie z Prymat) -1/2 łyżki słodkiej papryki -1 główka czosnku wyciśnięta przez praskę WYKONANIE 6 KG ogórków nie obierać pokroić na grubo 0.5-1 cm w prastry lub paski i zasypać solą 220 g około 8 łyżek i odstawić

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Rosół z makaronem 207

marchewki 3 pietruszki większy seler 1 cebula przyprawy do smaku wedle uznania: sól, pieprz, vegeta natur, lubczyk, majeranek, kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, szczypta ostrej papryki Jak zrobić? Myjemy mięso, układamy w garnku razem z obraną i umytą włoszczyzną i zalewamy lekko ponad warzywa i mięso zimną wodą. Dodajemy liście laurowe i ziela. Delikatnie zagotowujemy

Zasmakuj Kuchni
Frittata z piekarnika z młodymi ziemniakami i pomidorami 143

mnie drobiowa) 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego masło i olej do smażenia przyprawy: 2/3 łyżeczki soli ziołowej + jeszcze trochę, po 1/3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, bazylii i oregano, pieprz czarny lub kolorowy mielony w ilości wg uznania. Przygotowanie: Pomidora umyj, ponacinaj lekko i sparz. Obierz ze skórki, usuń twarde gniazda i pokrój w kostkę

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania