papryka - 32566 przepisów (strona:1392/2172)

Sałatka z pomidorami 106

ViolaPassion Składniki; Mały słoiczek Suszonych pomidorów w oleju 3 Świeże pomidory średniej wielkości Albo kilkanaście koktajlowych 1 świeża papryka żółta i czerwona 1 duża cebula czerwona albo dwie małe Mozzarella Cała natka pietruszki Jeśli chcemy papryczka chili jedna Sos: 7 łyżek maggi pieprz i  sok ze świeżej cytryny z połowy Sposób: Kroimy wszystko w krążki , plastry itp. Drobno

Viola cooks with passion
Tortilla z Mięsem Wołowym (Tortilla a'la Hamburger) 170

Hamburger) - Składniki: ok. 6 placków tortilli 500 g mielonej wołowiny duża cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy łyżka sosu Worcester (ewentualnie maggi) sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, kolendra, majeranek, tymianek, gorczyca, rozmaryn olej ponadto: cebula ok. 2 pomidory ok. 2-3 ogórki konserwowe sałata lodowa ok. 100 g  sera cheddar (lub żółtego sera) musztarda majonez ketchup Tortilla

Słodka Strona
Makaron w sosie pomidorowym 215

Składniki: 250 g ulubionego makaronu 1/2 kg pomidorów 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 200 g fasoli, u mnie „z oczkiem” 2 łyżki oliwek sól i pieprz Przygotowanie: Pomidory obrać ze … Czytaj dalej Makaron w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Nuggetsy z kurczaka pieczone w piekarniku 266

Bardzo szybkie i pyszne danie. Podawać z sałatkami warzywnymi. Piersi kurze umyć i osuszyć, pokroić na małe mniejsze kawałki. Mięso doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Jak nie lubisz na ostro to można ominąć ostrą papryczkę. Można doprawić dowolnymi ziołami. Do miski wlać jogurt i zamoczyć w nim kawałki mięsa. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na godzinę. Płatki

Kuchnia Pokoleń
Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem 158

łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 ząbek czosnku, otarty 60 ml oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony czarny pieprz Pieczone ziemniaki: 6 ziemniaków 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól morska 1 łyżka oleju * PRZYGOTOWANIE Sos Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki w miseczce. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Pieczone ziemniaki Ziemniaki wyszoruj

Food Square
Sandacz w sosie paprykowym 226

Składniki: 1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg mąka, sól i pieprz 2 szalotki 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki śmietany, u mnie 18% sól i pieprz Przygotowanie: Sandacza … Czytaj dalej Sandacz w sosie paprykowym

czarrna od kuchni
Noże od Fiskars – dzięki nim moje przyjęcie było udane 152

Nóż do warzyw i owoców charakteryzuje krótkie ostrze. Jest bardzo ostry, nieduży i wygodny w użytkowaniu. Z powodzeniem sprawdził się w krojeniu i szatkowaniu. Idealnie pokrojone pomidory, papryka, poszatkowana cebula, świeże zioła i szczypiorek. Polecam go do codziennego użytku. Drugim nożem znajdującym się w zestawie jest tzw. nóż szefa kuchni. Jest on wyposażony w szerokie ostrze, dzięki czemu jest wielozadaniowy

Słodkie okruszki
Pieczony schab w sosie kurkowym 249

oraz koperku. Takie danie najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.  Składniki na 4 porcje: 1 kawałek schabu (około 0,8 kg) 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego  (mieszanka papryki słodkiej, czosnku, tymianku, kolendry, majeranku, chili, ziela angielskiego i listków laurowych) sól,pieprz sos kurkowy około 400 g świeżych kurek 1 średniej wielkości cebula sól, pieprz 2 łyżki masła

Ugotować
Gulasz z indyka z kurkami 116

czubata łyżka mąki oliwa do smażenia 2 ząbki czosnku 2 średnie białe cebule 2 łyżeczki soli 1/2 łyżki pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka słodkiej papryki ½ łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 500 ml bulionu 500g kurek Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w nieduże kawałki. Obtaczamy w mieszance przypraw. Na dużej, głębokiej

Pyry na Gaz
Wegański foodbook #1 110

przyrządziłam placek po węgiersku. Placki ziemniaczane zrobiłam z kilograma ziemniaków, jednej sporej cebuli i kilku łyżek skrobi ziemniaczanej. Wyszły przepyszne :).  Gulasz przygotowałam na szybko z kotletów sojowych z papryką.   Takie danie jest bardzo pożywne i jest świetnym urozmaiceniem dla codziennego jadłospisu

wegujemy
Zapiekanka ziemniaczana z grzybami 197

ziemniaków ugotowanych w łupinach 1 biała cebula 1 szklanka pokrojonych świeżych grzybów 2 jajka ugotowane ½ szklanki mleka ½ szklanki śmietany 18% 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka do smaku kminek mielony do smaku masło klarowane do smażenia Wykonanie: Grzyby, cebulę pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem masła. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i obłożyć połową pokrojonych

Tradycyjna Kuchnia
Ketchup z cukinii 102

wszystko miękkie.  * 2 szklanki cukru  * 3/4 szklanki octu Gotować aż cukier się rozpuści - około 20 minut. * 400g koncentratu pomidorowego * łyżeczka czarnego mielonego pieprzu  * 2 łyżeczki słodkiej papryki Gotować 20 minut. Wszystko zmiksować i gorące przekładać do słoiczków

Magiczne Życie Marty
ZIEMNIAKI Z LION 146

Potrawa bardzo prosta do przygotowania,smaczna i szybka do zrobienia,tania.   5o dag.ziemniaków 2 dag.masła 10 dag.cebuli 16dag.sera żółtego 20g. koncentratu pomidorowego sól papryka słodka  mielona ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki kroimy w plastry.Cebulę drobno siekamy,dusimy na maśle,dodajemy ziemniaki i nadal dusimy pod przykryciem na małym ogniu.Pod koniec duszenia dodajemy  koncentrat pomidorowy i przyprawy.Wykładamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami. 192

/przyprawa-do-kurczaka-bez-glutaminianu.html. Zapraszam :) Składniki : 500 g piersi z indyka około 10 pieczarek małych 2 cebule średnie sól, pieprz, szczypta chili do smaku 500 ml śmietanki kremówki  2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka przyprawy do kurczaka Plenus   4 łyżki masła Wykonanie : Mięso myjemy, osuszmy ręczniczkiem papierowym i kroimy w grubą kostkę.Posypujemy wszystkimi przyprawami i mieszamy

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone udźce z indyka 151

Składniki: około 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 4 ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, oregano ostra papryka sól olej roślinny Sposób wykonania: Umyte mięso nacieramy dokładnie przyprawami i zwijamy ciasno w rulon. Za pomocą lnianego sznurka związujemy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy olejem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania