SAłATKA Z MAKRELI ViolaPassion Składniki; 1 Makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki swiezego koperku Pol papryki spodkiej 1 średnia cebula (czerwona) 1 łyżka swiezej natki pietruszki Pol szczypiorku 2 łyżki oliwy z oliwy sol,pieprz do smaku Sposób: Makrele obieramy z osci i skory,zdrabniamy widelcm. Jajka tarkujemy na grubych oczkach Kroimy
Viola cooks with passionsól,pieprz,do smaku sucha bazylia,oregano,tymianek po łyżce pomidory koktajlowe,lub inne słodkie ale małe do ozdoby (ja użyłam tzw.paprykowych,słodkie i maja kształt przypominający małą paprykę) kilka łyżek oliwy z oliwek MIĘSO; Mięso ,bułkę ,jajka ,czosnek ,cebulę mieszamy razem,dokładnie. Dodajemy suchą bazylię,oregano,majeranek,tymianek,sól i pieprz. Sprawdzamy czy wszystkiego dość koniuszkiem języka
Viola cooks with passionstron. I pozostawiamy w lodówce na około 3 godziny. Im dłużej w marynacie tym lepiej. Przygotowujemy mix warzywa konfiturę ze śliwki,Ja dodałam od siebie brokuły i słodką paprykę *Obieramy cebule i kroimy w piórka
Viola cooks with passionKanapunia z łososiem warta grzechu. Uwielbiam to połączenie : Łosoś,pomidor,papryka żółta,czerwona ,majonez,jajka na pół twarde (gotujemy 4 min. od zagotowania wody) koperek,szczypior,sos musztradowy i oscypek
Viola cooks with passionZdrowo ,smacznie i szybko Składniki; Mały słoiczek Suszonych pomidorów w oleju 3 Świeże pomidory średniej wielkości Albo kilkanaście koktajlowych 1 świeża papryka żółta i czerwona 1 duża cebula czerwona albo dwie małe Mozzarella Cala natka pietruszki Jeśli chcemy papryczka chili jedna Sos: 7 łyżek maggi pieprz i sok ze świeżej cytryny z połowy Sposób: Kroimy wszytko w krążki
Viola cooks with passionSkładniki: Udziec z indyka Główka czosnku 1 łyżeczka soli morskiej 2 gałązki świeżego rozmarynu 3 łyżki majeranku 1 łyżka papryki słodkiej Sposób: Peklujemy udziec w wodzie ,rozmarynie czosnku ,soli i majeranku Pozostawiamy na noc w lodówce Następnie pieczemy okolo 2 godzin w folii w 180°C Podaje z grilowanymi
Viola cooks with passionViolaPassion Łatwy i szybki sposób na przekąskę Składniki: 3 średnie pomidory 1 łyżka szczypiorku posiekanego 1 łyżka pokrojonej w drobną Kostkę papryki 3 łyżki tuńczyka ja zrobiłam z grilowanego możecie użyć z puszki,ale pamiętajcie by odcedzić. 2 łyżki mozzarelli pokrojonej drobno w kostkę. 1 łyżka świeżego koperku posiekanego drobno 1 jajko ugotowane na twardo potarkowane na drobnych oczkach
Viola cooks with passiondodałam również inne składniki Składniki: kilka plastrów szynki parmeńskiej pomidorki małe koktajlowe mozzarella łosoś wędzony oscypek (ser z Polskich gór) ser grecki kostka świeży koperek czarne oliwki wędzona papryka oliwa z oliwek na ten talerz około 8-10 łyżek (włoska) grubo zmielony pieprz Sposób: To wasza fantazja im kolorowej im więcej składników tym lepiej Smacznego
Viola cooks with passiongarść kiełków bambusa 6 łyżek śmietany kokosowej 2 łyżki masła 300 ml. sosu sweet Chilli 5 łyżek imbir&chilli 2 papryczki chilli pokrojona drobno 3 baby słodkie papryki pokrojone cienko Makaron ryżowy- gotujemy według przepisu na opakowaniu Sposób: Wyciskamy limonkę na owoce morza i odstawiamy na kilka chwil W garnku rozpuszczamy masło dodajemy szczypiorek ,trawę cytrynowa,imbir kukurydzę ,czerwone
Viola cooks with passionznane jedynym dodatkiem jest słodycz syropu z granatu,i roszponka Składniki: 1/2 Sałaty lodowej 1/4 kapusty białej drobno posiekanej 1/2 ogórka zielonego kilka słodkich pomidorów polecam koktajlowe 1 większa papryka 1 większa czerwona cebula 2 natki pietruszki 1 roszponka grzanki z chleba arabskiego 3 ząbki czosnku sok z cutryny z połowy 4 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek syropu
Viola cooks with passionsuper wywar na zupę. Ważne jest by w kuchni niczego nie marnować ;-) Ja ugotowałam kapuśniak ,który pojawi się na moim blogu. Naszą golonkę posypujemy tymiankim , majerankiem ,rozmarynem i słodka papryką. Wstawiamy do piekarnika na około 35-40 minut 180C Gdy skórka jest już fantastycznie podpieczona ,polewamy piwem ,i otulamy naszą golonkę wyciśniętą kapustą kiszoną . Jeśli kapusta jest bardzo
Viola cooks with passionjest taka potrzeba i tniemy na 3-4 części w zależności od długości. Wrzucamy do osolonego wrzątku na minutkę zlewamy ,i studzimy. Kładziemy: ser żółty,bazylia ,salami ,papryka ,szparagi jeśli chcemy mogą być również oliwki . Zapiekamy 7 minut następnie posypujemy parmezanem i pieczemy kolejne 4 minuty. Smacznego
Viola cooks with passionSmaczne jedzonko które dziś wam chce zaproponować to wspaniała kaczka. Ja piekłam całą, ale poporcjowałam ją wcześniej. Składniki: kaczka 1.8 kg 4 ząbki czosnku sól, majeranek, tymianek, rozmaryn ,słodka papryka ,kolendra. gałka muszkatołowa(wszystko roztarte razem w moździerzu) olej Polecam do tego dania pieczone ziemniaczki. I dodania pod koniec pieczenia fasolki szparagowej i pieczarek Ale to wasza decyzja. Sposób: Kaczkę
Viola cooks with passionugotowanego brokułu 1 jajo 2 łyżki bułki tartej sól pieprz czarny zioła dalmatyńskie papryka ostra olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów Do miski wykładamy mięso mielone, ryż i brokuł. Wszystko razem rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków. Gdy masa będzie w miarę
peggiwkuchniolej kokosowy pieprz, sól Przygotowanie: Pora dokładnie myjemy , kroimy w talarki i podsmażamy na oleju kokosowym wraz z wyciśniętym p rzez praskę czosnkiem . Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę papryk ę , cukinię i tofu. Całość przyprawiamy pieprzem , solą i podsmażamy aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy kiełki i danie gotowe. Ze względu iż tofu jest zamarynowane w przyprawach nie musimy
Łycha smaków