papryka - 32566 przepisów (strona:1403/2172)

Sos bolognese z pesto makaronem 159

oleju 2 duże ząbki czosnku 100 g wędzonego boczku 500 g pomidorów, passata 1 łyżka pomidorowego przecieru 100 mięsnego bulionu 1 łyżka świeżego rozmarynu drobno pokrojonego 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego sól do smaku 300 g spaghetti, waga sucha 100 ml pesto tutaj przepis 4 łyżki wiórów z parmezanu do posypania Pokrój cebulę

codojedzenia
Boczek z grilla z czerwoną cebulą (uniwersalny) 101

słoiczka... 1 kg boczku wieprzowego (bez skóry) 4-5 ząbków czosnku Marynata: 1-2 łyżki oleju 2 łyżki soli (lub wg smaku)  1,5 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki tymianku 1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Dodatkowo: 1-2 słoiczki czerwonej cebuli (polecam Stovit ) Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać z olejem, a czosnek

Di gotuje
Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem, fetą i płatkami migdałów 139

garść rukoli 1 burak średniej wielkości 50 gram sera feta 150 gram piersi kurczaka 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki sosu balsamicznego marynata do kurczaka: szczypta soli, pieprzu, wędzonej papryki, majeranku, 1/2 szklanki piwa Buraka owijam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Pierś kurczaka przyprawiam i umieszczam w rękawie do pieczenia. Wlewam piwo, zamykam

Mango Papaja
Derelye - pierogi z dżemem. 139

Marzena chętnie wybierze się z Maćkiem w kulinarną i wirtualną podróż na Węgry :) I wcale nie zamierza użyć kilogramów papryki w proszku. Przynajmniej nie w pierwszym daniu. A to dlatego, że są to pierogi z domowym dżemem morelowym. Ciasto różni się od tradycyjnego, ponieważ zawiera twaróg, kaszę manną i stopione masło. Po wyrobieniu należy je schłodzić w lodówce, aby ułatwić

zadanie-gotowanie
WYTRAWNE EKLERY Z KREMOWYM MUSEM Z PASZTETU I CHILI 206

masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka SKŁADNIKI NA MUS: 3 opakowania Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem 125 g kremowego twarożku płatki chili do smaku 1/3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól świeżo zmielony pieprz DO DEKORACJI: ulubione warzywa WYKONANIE: EKLERY: W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę z masłem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego mąkę, a następnie

Słodko-Słony Świat Ilony
Smażone paluchy ziemniaczano- pomidorowe 165

Prosty pomysł na smaczny obiad :)  Składniki: 75 dag ziemniaków 2 żółtka jaja 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanej szynki 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryka słodka do smaku gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli i utłuc. Dodać żółtka, bułkę tartą, przyprawy, szynkę i koncentrat - dokładnie wyrobić

Tradycyjna Kuchnia
Hasło tygodnia - kuchnia węgierska. 112

kulinarnie w te rejony. Zabieram ze sobą Marzenę (chce, czy nie ;)) i będziemy konfrontować nasze wyobrażenia o węgierskich smakach z realnymi przepisami i pracą w kuchni. Zobaczymy, czy kilogramy papryki w proszku przypadną do gustu naszym rodzinom. Chociaż nie, Marzena na pewno przygotuje jakieś pyszności-słodkości

zadanie-gotowanie
Super kanapka + śliwkowy sos bbq szybki shoot 147

przepisu chleb tostowy z tego przepisu pomidor szpinak kiełki rzodkiewki mięta sos bbq śliwkowy Składniki na śliwkowy sos bbq: 1,2 kg śliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka kminku ½ łyżeczki kolendry ½ szklanki miodu ⅓ szklanki octu jabłkowego sok z połowy cytryny łyżka świeżo startego imbiru 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka chilli ½ łyżeczki sos Worcestershire Przygotowanie sosu

PaleoLife
Krem z kukurydzy 149

posmaku. Dobra w szczególności na dzień bez pomysłu na obiad. Oryginalny przepis pochodzi stąd . 1 marchewka 2 małe pietruszki 1 cebula 280 gram kukurydzy 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 papryczki chilli 1/2 łyżeczki soli 2 ząbki czosnku 5 szklanek wody 40 gram masła Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić. Cebulę obrać. Wszystko wrzucić do garnka, zalać wodą

Czerwony Gupik
Zupa soczewicowa 124

mojego autorstwa. 1/2 dużej szklanki soczewicy 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 2 pomidory 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1/2 łyżeczki pieprzu białego 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki soli 4 szklanki wody Marchewki, pietruszki obrać i pokroić drobno. Cebulę obrać. Wrzuć razem do garnka i ugotować wywar. Z ugotowanego wywaru wyciągnąć warzywa i szklankę płynu. Cebulę wyrzucić

Czerwony Gupik
Ser biały w zalewie ziołowej 154

osobno. Można dobrać swoje ulubione zioła. 150 gram sera białego półtłustego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1/4 papryczki chilii 1 łyżeczka soli 1 ząbek czosnku 4 płatki suszonego czosnku ok. 1/2 szklanki oliwy Papryczkę posiekać, suszony czosnek pokruszyć, ząbek czosnku spłaszczyć nożem. Przełożyć

Czerwony Gupik
Pesto z rukoli i roszponki 151

danie wystarcza na 2 porcje makaronu. 50 gram rukoli 50 gram roszponki 3 łyżki słonecznika 100 ml oliwy/oleju 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej Czosnek obrać i pokroić na plasterki, liście umyć. Część przełożyć do wysokiego naczynia. Wlać połowę oliwy i przetrzeć blenderem. Dodać słonecznik, czosnek i zioła. Partiami dodawać resztę liści

Czerwony Gupik
Boczek pieczony z cebulą i białym winem/żubrówką 130

boczku około 70 ml białego wina wytrawnego lub żubrówki (alkoholu) 4 ząbki czosnku 2 cebule Przyprawy: 1,5 łyżki majeranku 2,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku mielonego 1/2 papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki lubczyku/tymianku 1/3-1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Opcjonalnie: musztarda do podania Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać. Natomiast czosnek obrać i pokroić w słupki. Umyty

Di gotuje
SAŁATKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z OLIWKAMI 183

śledzie marynowane w oleju, co da jej ostrzejszy smak,świetna do podania z daniami z ryb .   30dag.kapusty kiszonej 1 jabłko 1 cebula 1 marchewka 5 oliwek faszerowanych papryką 1 łyżeczka natki 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę kiszoną płuczemy,odciskamy i kroimy.Marchewkę obieramy,myjemy,ścieramy na tarce.Cebulę obieramy,siekamy.Jabłka obieramy,miąższ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania