FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Przepis na : obiad

Klasyczna domowa potrawa, smaczna i pożywna. Zamiast tradycyjnej fasoli Jaś użyłam drobnej fasoli od firmy  CENOS. SKŁADNIKI 400 g fasoli białej drobnej , 40 dag kiełbasy zbójnickiej, 10 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 2 liście laurowe, 4-5 ziaren ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Orzech , 1 -2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki majeranku, sól, pieprz, papryka słodka w proszku WYKONANIE Fasolę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy wodą, odstawiamy na całą noc do napęcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.