Kochani, wystartował Konkurs Intermarche. Wzięłam w nim udział. Zaproponowałam przepis z miruną w panierce ze szpinakiem i miętą w roli głównej. Jeśli podoba się Wam mój przepis to zagłosujcie na mnie. Liczę na Was i dziękuję wszystkim za wsparcie. Dla Was tez są przewidziane nagrody. Zaglądajcie tu http://atelier.intermarche.pl/konkursy/a-noz-widelec Od dawna obserwowałam(...)sieci przepisy na tak przyrządzony schab. Postanowiłam wreszcie zrobić i przekonać się czy rzeczywiście jest smaczny. Według mnie schab jest twardszy od tego w tradycyjnej panierce z jajkiem i bułką tartą. Ma za to wyraźniejszy smak. Smażenie nastręczało mi trochę trudności. Mięso przywierało do patelni, choć smażyłam je na maśle klarowanym, a odwracałam na druga stronę szeroką łopatką. Składniki : schab
Proste PotrawyDziś zwykłe kotlety schabowe ale jednak niezwykłe. Bo te zwykłe to są panierowane w bułce tartej przecież a ja mam panierkę z dodatkiem różnych ziaren. Pyszne soczyste kotlety z chrupiącą panierką można podać z ulubionymi dodatkami. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimasy burczano jaglanej uformuj kulki po czym je spłaszcz na wzór kotleta do hamburgera :). Burgery możesz oczywiście obtoczyć w płatkach owsianych czy tez amarantusie. Ja zrobiłam je bez tzw. panierki. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Wegańskie burgery piekłam przez 30 minut. 15 minut z jednej i 15 minut z drugiej strony. Inspiracją do przygotowania tego dania był program kulinarny(...)Buraki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a następnie odciśnij z soku. Dodaj do kaszy, dołóż przyprawy i wymieszaj całość. Uformuj kotleciki, obtocz je w wybranej panierce i ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj w piekarniku do ulubionej chrupkości, u nas to około 40 minut w temperaturze 170°C. Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/buraczano-jaglane-burgery-roslinne_9510.html#ixzz3hAUHKP5N
ClauditteMissCookingZapiekane roladki ze szpinakiem i fetą Roladki ze szpinakiem zawsze robiłam w panierce i smażyłam na tłuszczu. Nie chciało mi się panierować, więc tylko lekko obsmażyłam bez panierki na patelni i wstawiłam je do piekarnika. Wyszło pysznie, soczyście i co najważniejsze szybko. Polecam gorąco. Składniki: 8 plastrów schabu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 g sera feta solidny pęczek
na moim stole...wypróbować ten sposób. Kurczak wychodzi obłędny, najlepiej do panierowania nadają się udka, więc czasami przygotowuję rosół z ćwiartek z kurczaka, by później usmażyć je i podać do drugiego dania. Panierka usmażona na złoto jest chrupiąca, a natomiast mięsko soczyste, mięciusie, samo odchodzi od kości i rozpływa się w ustach. Pycha!!! Składniki na kurczaka gotowanego, smażonego w panierce 4 ugotowane
Rozpustne gotowanieKotlety schabowe często goszczą na polskich stołach, są głęboko zakorzenione w naszej kuchni, z racji tego, że nie są zbytnio pracochłonne, za to są pyszne. Chrupiąca panierka otula pyszne kęsy soczystego mięsa, doprawionego według upodobań gospodyni (gospodarza), i to wszystko. Zachęcam, by od czasu do czasu urozmaicić te sprawdzoną potrawę i nadziać ją np. brokułami i żółtym serem. Efekt jest(...)niesamowity, soczyste wnętrze wręcz rozpływa się w ustach, a smaki idealnie się komponują ze smakiem mięsa i pysznej panierki. Są super!!! Polecam! Składniki na kotlety schabowe z serem i brokułami na każdą osobę należy przygotować 1 plaster schabu bez kości 1 różyczka brokuła 1-2 plastry sera żółtego dodatkowo: sól pieprz oregano 1 roztrzepane jajko bułka tarta olej do smażenia
Rozpustne gotowanieJest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!! Oczywiście najlepsza na panierkę jest własnoręcznie przygotowana bułka tarta, dlatego zawsze kupuję więcej bułek i suszę, później tylko wystarczy je zetrzeć (ja używam elektrycznej szatkownicy z tarką o najmniejszych oczkach) i zapas na jakiś czas
Rozpustne gotowanieJeśli znudziły Wam się już tradycyjne kotlety drobiowe w panierce zapraszam po nowy przepis. Soczyste mięso z kurczaka w chrupiącej panierce, doprawione chrzanem i z delikatną orzechową nutką jest wyśmienite! Kotlety zaskakują smakiem! Ja podałam je z babeczkami (przepis wkrótce). Bardzo polecam!!! Składniki na kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól pieprz 1 porządna
Rozpustne gotowaniewymieszałem, aby sos zgęstniał. Włożyłem kawałki kurczaka, wymieszałem, aby sos pokrył mięso. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 4 godziny. Od czasu do czasu odwracałem kurczaka w marynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem kajeńskim i łyżeczką soli. Dodałem roztopione masło. Wyjąłem kurczaka z marynaty, otoczyłem w panierce. Odstawiłem na 30 minut. Rozgrzałem piekarnik
R'n'G Kitchenpół dużej cebuli - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pokrojonego drobno koperku (świeżego/mrożonego) - 2 łyżeczki płatków drożdżowych - 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka siemienia lnianego zmielonego - gotowa panierka z maki kukurydzianej (lub mąka kukurydziana) - odrobina bazylii - pół łyżeczki kurkumy - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę(...)miski wrzucamy resztę składników - cebulę i czosnek z patelni, przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Jeżeli ciasto będzie za suche dolewamy odrobinę wody. 5. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w gotowej panierce i smażymy na patelni. Gotowe! Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe PoleSzybki i bardzo smaczny pomysł na kurczaka, zasmakuje zarówno dzieciom , jak i dorosłym. Dodatek sera wędzonego i żurawiny stanowi bardzo ciekawy akcent nadający tradycyjnemu filetowi w panierce nowego wymiaru. Polecam! Filety z kurczaka w chrupiącej panierce z serem wędzonym i żurawiną Składniki: 2 piersi z kurczaka około 2 szklanki płatków kukurydzianych 150-200 g sera wędzonego (np.oscypka
Mania GotowaniaKotlety z piersi kurczaka w chrupiącej smacznej orzechowej panierce. Polecam, bo przy takich upałach nie warto stać długo nad kuchenką, a jak wiecie kotlety smaży się bardzo szybko. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich 5 łyżek bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć , osuszyć(...)dwóch stron, a następnie obtoczyć w mące , jajku i mieszance orzechów z bułką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z dwóch stron. kurczak w orzechowej panierce
O kuchni z uczuciemZapraszam na słodką wersję krokietów. W środku mają ulubiony dżem a na zewnątrz lekko chrupiącą panierkę z kokosa. składniki: ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 3 szklanki mąki pszennej, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 1 jajko 2 łyżki śmietany kwaśnej 18 % 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli oraz ulubiony dżem, u mnie truskawkowy(...)środka a potem zrolować. Zwinęte krokiety panierować w jajku a potem we wiórkach kokosowych. Smażyć na lekko złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Trzeba szybko przekręcać bo panierka szybko się przypala
Monia miesza i gotujeSałatka z tak pysznymi krewetkami zaskoczy niejednego źle nastawionego osobnika do krewetek w ogóle. Zaręczam! Centrum smaku to małe otoczone chrupiącą kokosową panierką krewetki, dopieszczone dodatkami. Potrzebujemy: 1 opakowanie gotowanych krewetek MyFood 4 łyżki wiórek kokosowych, u mnie bez siarki od Olini 2 łyżki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia Krewetki rozmrażamy i zdejmujemy z nich ogonki. Następnie(...)wsypujemy oczyszczone krewetki do rozkłóconego jajka. Kolejnym krokiem jest obtoczenie krewetek w panierce przygotowanej z wiórek kokosowych i mąki pszennej. Tak przygotowane krewetki wkładamy ma rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym. Ponadto: garść sałaty, u mnie sałata Little Gem kilka plasterków zielonego ogórka garść pistacji, u mnie od Gospodarstwo Rolne Pliczko Sałatę kroimy, bądź
MamaOskarkaNiezwykle prosta i smaczna alternatywa dla klasycznego schabowego w panierce, której naprawdę warto spróbować :) Częściowo inspirowana tym przepisem. Składniki: - 5 kotletów schabowych - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka rozmarynu - 1 łyżka tymianku - 1 łyżka ziół prowansalskich - ok. 7 łyżek oleju - odrobina octu jabłkowego - sól, pieprz Jak nietrudno się domyślić, przygotowanie jest banalne - do miski wlewamy olej, dodajemy zioła, drobno posiekany czosnek(...)marynaty i smażymy nasze mięsko na złoto. Jeśli oleju będzie za mało, dolewamy świeżego. Gotowe! Jak widzicie, z takimi schabowymi jest o wiele mniej roboty niż z klasyczną panierką, wyglądają one wspaniale i jeszcze lepiej smakują :) Podawać możemy je z ziemniakami, warzywami , frytkami lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosa