panierki - 1149 przepisów (strona:17/77)

Karminadel czyli kotlet mielony inspirowany kuchnią mojej babci. 211

filetu z indyka -150 gram zmielonego na Waszych oczach wołowego (u mnie ligawa) -jajko do mięsa -starta bułka (własna najlepiej) do mięsa (łyżka) -pół cebuli drobno posiekanej -jajko do panierki -dwie-trzy łyżki mleka -starta bułka (własna najlepiej) do panierki -sól, pieprz, papryka słodka mielona -mała garść żurawiny drobno posiekanej Ziemniaki: -ziemniaki młode -szczypiorek posiekany -łyżeczka masła -śmietanka 18% dwie

BaRepas
Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem 166

Pyszna rybka - niby zwykłe filety usmażone w panierce ale dzięki nucie cytryny i dodatkowi pieczarek i sera nabrała całkiem innego smaku. SKŁADNIKI (na 3-4 porcje) ok 50 dag filetów rybnych (u mnie tilapia) sól pieprz cytrynowy Rafex Panierka: mąka jajko bułka tarta (ok 3/4 szkl) 1 łyżka drobniutko startej skórki z cytryny Dodatkowo: 12-15 pieczarek kilka plastrów sera

Kto ugości moich gości?
Trzy pomysły na JESIENNE MARCHEWKI 134

pokroić w kostkę z cebulą i boczkiem. Następnie smażyć do miękkości, w razie potrzeby podlać wodą. Pod koniec duszenia doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. MARCHEW W PANIERCE MIGDAŁOWEJ: ½ kg marchewki 1 łyżka masła 2 jaja 5 dag płatków migdałowych 1 łyżka bułki tartej Sól i cukier do smaku Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Marchewkę umyć, pokroić wzdłuż(...)zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i masła. Następnie ugotować i odcedzić. Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą, po czym panierować marchewkę w rozmąconym jajku i panierce. Smażyć na wolnym ogniu na rumiano. MARCHEW W MUSIE MORELOWYM: ½ kg marchewki 5 dag żurawiny 2 łyżki dżemu morelowego (najlepiej domowy ) 2 łyżki masła Sól, cukier, sok z cytryny. Wykonanie: Marchew umyć, pokroić

Tradycyjna Kuchnia
Smażony amur- wigilijna alternatywa karpia 426

pokroić w dzwonki. Do mleka dodać jaja, przyprawę do ryb, sól i pieprz. Następnie zalać dzwonki z amura i pozostawić na 1 godz. Z mąki i bułki tartej sporządzić panierkę. Dzwonki z amura obtoczyć w roztrzepanym jajku i panierce, następnie smażyć na rumiany kolor. Podczas smażenia posypać dzwonki dużą ilością pokrojonej cebuli

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety drobiowe w panierce z chipsów paprywkowych 119

Nietypowe połączenie- wyszło pysznie! Składniki: ½ kg mięsa drobiowego 2 jajka 1 czerstwa bułka olej do smażenia sól do smaku pieprz do smaku przyprawa do kurczaka Składniki na panierkę: 15 dag chipsów paprykowych 10 dag mąki 1 jajko sól do smaku Wykonanie: Mięso drobiowe( najlepiej filet) zmielić i wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, przyprawy i dokładnie wymieszać mięsną(...)masę, po czym formować ręką kotleciki.  Chipsy na panierkę drobno pokruszyć.  Gotowe kotlety obtaczać w mące, potem w rozmąconym jajku, następnie panierować w pokruszonych chipsach.  Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Krokiety z kapustą i grzybami 130

wagowo to wyszło bo nie mam tu wagi, a kapustę miałam domowej produkcji i była dość mocno upchana do słoika;p) 500g pieczarek 1 cebula sól, pieprz wg. smaku panierka: mieszanka otrębów (ja użyłam żytnich i owsianych) 1 jajko Sposób przygotowania: Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, wlewamy wodę  (do wysokości połowy kapusty) i gotujemy, aż będzie miękka pieczarki myjemy(...)jajku i otrębach smażymy krokiety z każdej strony na teflonowej patelni lub zapiekamy w piekarniku (ja na chwilkę włożyłam do piekarnika, a potem podsmażyłam na patelni, żeby panierka była chrupiąc) możemy podawać z resztką farszu (jeśli nam została) lub sosem grzybowym (następnym razem go zrobię) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Nuggetsy rodem z KFC 287

następnie sól i finito! Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 383kcal/1601kJ białko 7,7g węglowodany 83,6g tłuszcz 2g Od samego początku nosiłam się z zamiarem wykorzystania ich jako panierki do kurczaka, trafiłam w dziesiątkę, wyszło pysznie i chrupiąco! ;) Składniki: pierś z kurczaka białko jajka łyżka mleka sól, pieprz, słodka i ostra papryka płatki kukurydziane dostępne w sklepie Centrum Sylwetki(...)Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w grube paski, pozbywając się tłuszczu itp. mięso solimy i pieprzymy z każdej strony płatki miażdżymy tak żeby powstała z nich dość drobna panierka, dodajemy odrobinę papryki, mieszamy białko i mleko roztrzepujemy widelcem, kolejno maczamy w nim kawałki kurczaka, a następnie obtaczamy w płatkach dość mocno dociskając  tak przygotowane mięsko wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dorsz zapiekany z cukinią 145

Filety z dorsza zawinięte w plasterkach cukinii - pomysł na szybki, lekki i bardzo smaczny obiad. Uwielbiam ryby z piekarnika, ponieważ nie są tłuste i są pozbawione panierki (tak, tak wolę zjeść rybę bez panierki) :) Ponadto, dorsz owinięty w cukinii to świetny pomysł na piątkowy obiad. Poniższe danie możecie podać z upieczonymi ziemniakami lub frytkami.  Składniki na 2 porcje

Ugotować
Łosoś pieczony w migdałach 976

Łosoś "lubi" chrupiącą panierkę a ja lubię łososia w takiej formie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś wyszedł pyszny, soczysty a płatki migdałowe zrumieniły się w piekarniku i zyskały przyjemnego, orzechowego aromatu. 1 duży filet z łososia 3 łyżki płatków migdałowych, u mnie od Piątnica 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 cytryny

Szefowa kuchni
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 837

przejść do wybranego przepisu wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę potrawy. 1. Piersi z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych 2. Oszukane przepiórcze udka 3. Perski kebab (joojeh kebab) 4. Pie z kurczakiem i warzywami 5. Szaszłyki 6. Sałatka "Grzybowa polana" 7. Piersi kurczaka po amerykańsku 8. Grillowany kurczak caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki(...)cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie, wersja domowa 19. Roladki ze szparagami i mozzarellą 20. Piersi z kurczaka w parmezanowej panierce podane z sosem marinara

Przepisy Aleksandry
Kalmary w panierce idealna przekąska od MyFood 153

krążków na głęboki olej i smażę do lekkiego zezłocenia. W czasie, kiedy się smażą, przygotowuje szybki sos czosnkowy z małego kubeczka jogurtu naturalnego i jednego ząbka czosnku. Pychota! Panierka jest chrupiąca, a kalmary w środku są bardzo mięciutkie. Nie zrażajcie się do komentarzy typu, że kalmary są jak "podeszwa", że nie da się ich ugryźć. Nic z tych rzeczy(...)Kalmary panierowane od MyFood  to bardzo szybka i smaczna przekąska przed głównym daniem. Serdecznie polecam!  Opakowanie zawiera 500 g pierścieni kalmarowych w panierce, wystarczy na przystawkę dla minimum 4 osób. Skomentuj

MamaOskarka
Podsumowanie akcji "Na moim obrusie potrawa z amarantusem" 187

Bardzo dziękuję za zainteresowanie i udział w akcji: Mirabelce, Natalii, Asi W., Paulinie Gruszeckiej, Ewie, Bożenie-1968 i Kasi. Oto przesłane przez Was przepisy: Kotlety z indyka w amarantusowej panierce z Mirabelkowego bloga Mirabelki     Kotlety z kalafiora w amarantusowej panierce z Mirabelkowego bloga Mirabelki   Amarantusowo-nerkowcowe ciasteczka z kremem twarogowo-truskawkowym z bloga Healthy Dreams Natalii Wegańskie

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak z panierką amarantusowo-zaatarową 148

przygotowywali obiady i słychać było zewsząd tłuczenie pewnie schabowych lub innych sznycli. Pomyślałam, że nie będę odstawać od reszty i też trochę potłukę ;) Niedzielna tradycja zachowana ;) Z klasycznie polskiej panierki jednak zrezygnowałam, nie tylko dlatego, by urozmaicić zapach na klatce. Ponieważ puree do obiadu zaplanowałam z tahiną, kotlety postanowiłam też zrobić z dodatkiem sezamu, który znajduje się w mieszance zaatar(...)pieprzem i kozieradką. Odstawić na ok. godzinę do przegryzienia smaków. Jajko roztrzepać w głębokim talerzu. Na talerzyku wymieszać amarantus ekspandowany z zaatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki i kalafiora . ---------- Podobne: Kotlet z surówką z selera Roladki z amarantusa Rolady drobiowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Chrupiący kurczak w panierce panko 392

Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie co to jest panko? Jest to japońska panierka do głębokiego smażenia. Słabiej wchłania tłuszcz i znacznie dłużej pozostaje … Przeczytaj cały artykuł Post Chrupiący kurczak w panierce panko pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania