Kurczak w orzechowej panierce

Kurczak w orzechowej panierce

Kurczak w orzechowej panierce

Kotlety z piersi kurczaka w chrupiącej smacznej orzechowej panierce. Polecam, bo przy takich upałach nie warto stać długo nad kuchenką, a jak wiecie kotlety smaży się bardzo szybko. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich 5 łyżek bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć , osuszyć i przekroić na kotlety. Orzechy wymieszać z bułką tartą. Każdego kotleta oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron, a następnie obtoc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlety, kotlet, kurczak, orzechy, pierś, bułki, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, orzechy włoskie, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, mięso, szybki kurczak, kurczak po włosku

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.