Kotlety schabowe w nieco innym wydaniu.Zamiast pospolitej panierki użyjemy mieszanki ziaren.Składniki:-plastry schabu-ziarna słonecznika, dyni i sezamu-jajko-1/2 szklanki mąki-3/4 szklanki mleka-sól-pieprz-olej do smażenia Schab delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ziarna mieszamy. Z jajka, mąki i mleka przygotowujemy ciasto, rzadsze od ciasta naleśnikowego
Maminek kulinarnyDelikatne naleśniki z chrupiącą panierką a w środku aromatyczny farsz grzybowy. Składniki na farsz:-40 dkg odciśniętych gotowanych grzybów -5 dkg grzybów suszonych-3 cebule-sól, pieprz-pieprz ziołowy-olej Składniki na ciasto naleśnikowe:-1,5 szklanki mąki pszennej-2 szklanki mleka-1/4 łyżeczki cukru-1 łyżka oleju-2 jajka-bułka tarta
Maminek kulinarnyJedne z najbardziej popularnych kotletów.Podamy naszą wersję. Składniki:-1/2 kg zmielonej łopatki-2 czerstwe bułki-2 jajka oraz jedno do panierki-sól, pieprz, przyprawa barbecue-czosnek granulowany-bułka tarta-olej do smażenia-2 łyżki mąki-3 łyżki mleka Bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy.Przekładamy do miski, dodajemy 2 jajka, wstępnie przyprawiamyi dokładnie
Maminek kulinarnySkładniki:Farsz:300g kapusty kiszonej200g grzybów leśnych2 cebulesól, pieprz1 łyżeczka cukru2 łyżki masłaNaleśniki:200g mąki3 jajka1,5 szklanki mleka szczypta solioliwa do smażeniaPanierka:bułka
Smakowity Blog Kulinarnyźródło cennych witamin, minerałów i tłuszczów. Dlatego dietetycy zachęcają do częstego ich spożywania. Ale aby ryba była naprawdę zdrowa, lepiej nie smażyć jej w głębokim tłuszczu i w grubej panierce. Proponuję zawinąć ją w pergamin i upiec w piekarniku. Dorsz jest jedną z najmniej kalorycznych ryb. 100 gram świeżej ryby to zaledwie 80 kcal! A co ważniejsze, zawiera dużo białka
Smakowity Blog KulinarnySKLADNIKI500 g mielonej piersi drobiowej200 g szynki gotowanej 1 jajko 3 łyżki błyskawicznych płatków owsianych 3
zielonacukinkadodatkiem mąki i smażymy jak placki na patelni. W takiej wersji wychodzą bardzo smaczne i są alternatywą do tradycyjnych kotletów w panierce z bułki tartej i jajek. Kotlety nabierają fajnego smaku, a to za sprawą tego, że możemy dodać do nich ulubione dodatki. Post Kotleciki z kurczaka, pieczarek
Marta Gotujeshoarmy i wstawić do lodówki na kilka godzin.Po upływie tego czasu mięso smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor.Mięso podawać z ziemniakami/frytkami/chrupiącymi ziemniaczkami w panierce z kaszy manny/ryżem i surówkami (u mnie z surówką z młodej kapusty).Sosy:Składniki poszczególnych sosów dokładnie ze sobą wymieszać.Wstawić do lodówki, i trzymać
Gospodyni Miejskakulek, aby nie były w piekarniku zbyt długo, gdyż wówczas mogą stracić swój kształt.Do słodkiej papryki można dodać szczyptę ostrej lub chili, aby danie nabrało bardziej pikantnego smaku.Do panierki można dodać swoich ulubionych przypraw.Źródło przepisu: BaBy w kuchni
Gospodyni MiejskaSchab umyć, osuszyć, oczyścić z nadmiaru błon, pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć z obu stron, na rogrzanym na patelni oleju, bez panierki, na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Boczek pokroić w niewielką kostkę.Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę.Pieczarki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki.Na rogrzany na patelni
Gospodyni Miejskadodatkiem podsmażonej cebuli.Pycha!Składniki:200 g kaszy jęczmiennej;1 duże jajo;1 średnia cebula;2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli;4 łyżki bułki tartej;Sól;Pieprz;Bułka tarta do panierki;Olej do smażenia kotletów.Sposób przygotowania:Kaszę jęczmienną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić.Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju
Gospodyni Miejskamundurkach ziemniaczki, które potraktowałyśmy masełkiem. Czegoś jednak jeszcze brakowało i tak oto mięsko nasze uległo urokom gorącego, żurawinowego sosu. Co nam z tego wyszło? Raj dla podniebienia. Chrupiąca panierka, ziarnisto-przyprawowa pięknie się zarumieniła (może i nawet na nasz widok). W smaku - cudowna! Popełniłyśmy jednak jeden maleńki błąd - bo my jesteśmy z tych w gorącej wodzie kąpane - otóż, nasza
Wypisz Wymalujtrzeci sypiemy tartą bułkę. Kolejno każdy kotlet obtaczamy dokładnie w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Bułkę delikatnie dociskamy dłonią do mięsa, żeby dokładnie cała panierka przywarła.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, gdy będzie gorący kładziemy kotlety i smażymy je na średnim ogniu z obu stron, aż będą lekko złociste. Trzeba kontrolować
Kulinarne przygody Gatitybułce tartej/kaszy mannej smażony na maśle** z własnego ogródka :D onomnom <3Pomysł zaczerpnięty z Włoch, kiedy to w hotelu na lunch podali nam właśnie takie tosty w panierce nadziane serem. Pomysł trochę uzdrowiony bo smażony na mniejszej ilości tłuszczów i podany z odrobiną warzyw, tak tęskniłam, nawet za tymi głupi pomidorami :P .... Wenecja. Taka mała, niepozorna
More food, love and dreamsLubię urozmaicać smak mielonych tak bardzo lubianych w moim domu. Dziś proponuję nadziane zielonym groszkiemSkładniki:1/2 kg mięsa mielonego1 jajko1/4 szkla bułki tartej-do kotletów1/3 szklanki
Z Majeczką w kuchni