Tradycyjne mielone znudziły się zdecydowanie,ale zbyt popularne to danie żeby całkowicie zrezygnować z jego przygotowywania. Dziś polecam takie nadziane kalafiorkiem, bardzo fajnie smakująSkładniki:70 dag
Z Majeczką w kuchniDrobiowe delikatne mięso oraz szynka i zólty ser to połaczenie idealne, moi synowie przekonali sie o tym już dawno dlatego często robię na obiad takie roladkiSkładniki
Z Majeczką w kuchniDanie na piątek to krokiety z pieczarkami. Łatwe, dość szybkie do przygotowania i co najważniejsze przepyszne. ZapraszamSkładniki:na 6 krokietów/kopert-ciasto:2 szklanki mąki1 3/4 szkl.wody
Z Majeczką w kuchniPysze, złociste, kotleciki z ryby....Delikatne mięsko, dzieciakom bardzo przypadły do smakuSkładniki:1/2 kg filetu z morszczuka2 marchwie1 cebulapół pęczka natki pietruszki4 łyżki mleka1 jajko6 łyżek
Z Majeczką w kuchnibiałkiem, posypać cukrem i piec 15 minut w 160 st. z termoobiegiem, góra, dół.Chrupiące maleństwa wypełniłyśmy tym razem domowym powidłem śliwkowym z nutą cynamonu, a na wierzchu stworzyłyśmy panierkę z cukru kryształu. Do tego idealne (choć "nerwochłonne" bo bezglutenowe) ciasto i mamy kompozycję idealną. Co prawda nie idziemy do końca śladami naszego Mistrza (Kochanego Tatusia i Dziadzia
Wypisz Wymalujwina. Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę gotujemy, aby sos lekko zgęstniał. Dorsz:Dorsza przygotowujemy wg uznania. Ja smażyłam na patelni, na niewielkiej ilości oleju, bez panierki, tylko lekko oprószonego solą i pieprzem. Możecie również ugotować go na parze lub upiec w folii aluminiowej (błyszczącą stroną na zewnątrz) w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15 minut.Dorsza
W kuchni KatieKurczaczki goujons, to nic innego jak paluszki kurczaka , filety z kurczaka bądź paski kurczaka obtoczone w panierce i smażone na głębokim oleju. Są one rewelacyjne jako przekąska ale doskonale sprawdzą się też jako obiad z dodatkiem frytek i sałatki. Lub zawinięte w naleśniku z warzywami. Jedno co jest pewne - dzieci kochają te kurczaczki , są chrupiące, delikatne i rozpływające się
Smaki EdytyPyszne i proste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia.składniki:2 duże selery2 jajkamąka do panierowaniamajeraneksól, pieprzbułka tarta i siemie do panierowaniaolej do smażeniaSelery oczyścić i ugotować, moje po ugotowaniu i obraniu ważyły 700 g. Następnie obrać ze skórki i pokroić w plastry
Monia miesza i gotujeZostało Wam dużo ziemniaków z poprzedniego obiadu i nie wiecie co z nimi zrobić? A może macie do wykarmienia kogoś, kto raczej nie przepada za tymi
Kitchens Alphabetgodziny często mieszając. Jeśli nie zużyjemy naraz sosu możemyprzełożyć go do słoiczka i przechowywaćw lodówce do kilku tygodni.Smacznego :) Świetnie sprawdzi się do kurczaków w chrupiącej panierce
Moje Kuchenne RewelacjeŚniadanie - ponoć najważniejszy posiłek dnia. Patrząc na nasze pierwsze posiłki, śmiało można stwierdzić, że korzenie nasze sięgają Marii Antoniny! Słodko musi być bowiem od rana! Ale
Wypisz WymalujDodać zmiażdżony i posiekany czosnek oraz pokrojone w słupki suszone pomidory Do całości dodać posiekane listki bazylii, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej i 1 jajko (pozostałe dwa będą do panierki). Całość dobrze wymieszać. Obtoczyć w jajku, bułce tartej. Smażyć z jednej i drugiej strony na rumiany kolor. Ja swoje kotleciki spłaszczam, żeby były dobrze usmażone w środku. Jeżeli chcecie zrobić
cooklifenagrzać piekarnik do temp. ok 100’ C i wstawić rybę, by nie traciła temperatury.Nie panieruję pstrąga ani w mące, ani w bułce tartej... to ryba tak delikatna, że wszelaka panierka po prostu mi przeszkadza
Walijskie PichceniePyszny zamiennik naszego tradycyjnego polskiego schaboszczaka ... I myślę, że nie tylko pyszny ale i zdrowszy, bo niestety kotlet w panierce to bomba kaloryczna ... Duszony schab jest kruchuteńki a zanurzony w pomidorowo-paprykowym sosie nabiera dodatkowego wyrazu ... Polecam gorąco!Składniki:6 plastrów schabu1 duża cebula10dkg pieczarek1 czerwona paprykaząbek czosnkumąka do obtoczeniaNa sos:2 łyżeczki przecieru pomidorowegoszklanka bulionu warzywnegoprzyprawy
Walijskie Pichcenie