panierka - 3500 przepisów (strona:196/234)

Schab ze śliwką 177

tunel. Włożyć do niego śliwki.Dodatkowo schab można lekko obsmażyć na patelni tak, by nie puszczał soku. Następnie mięso należy natrzeć przyprawami lub gotową marynatą do mięs. Ja przygotowuje panierkę z majeranku, wyciśniętego przez praskę czosnku i oleju. Taką masę rozsmarowuję po mięsie. Wszystko jednak zależy od tego na co ma się ochotę. Schab na koniec trzeba włożyć do rękawa

Pasja Smaku
Dorsz z pary z warzywami i sosem 168

Dorsz, to pierwsza ryba jaką spróbowałam zrobić na parze. Wyszła bardzo dobra i od tej pory często ją robię. To fajne urozmaicenie od tradycyjnie smażone ryby w panierce. I jak wiem, na pewno zdrowsze.Składniki:filet z dorszapół cytrynykoperek suszonypieprzkilka różyczek brokułów i kalafiorasos do rybyjogurt naturalny lub śmietanaWykonanie:1. Filet rozmrozić, odsączyć z wody, w zależności od jego wielkości

Pasja Smaku
Pomidorowe pulpeciki rybne 143

Kocham ryby i staram się przygotowywać jak najbardziej urozmaicone dania, szerokim łukiem omijając rybę smażoną w panierce. Poszukując kolejnego przepisu trafiłam na TEN. Bardzo smaczne i delikatne pulpeciki ugotowane na parze. Polecam! Składniki:  500 g filetów dorsza 1 jajko mały koncentrat pomidorowy łyżka natki pietruszki łyżeczka suszonej bazylii sól i pieprz do smaku łyżka bułki tartej Wykonanie

Pasja Smaku
Faszerowane roladki z kurczaka gotowane na parze 256

pory zawsze jadłam je w wersji smażonej w panierce, ale chciałam czegoś delikatniejszego i mniej kalorycznego. Wyszły bardzo dobre i soczyste. Świetnie pasują do nich ziemniaki także gotowane na parze. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 15 dużych pieczarek sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej wykałaczki Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do kurczaka

Pasja Smaku
Łosoś w migdałach 125

Jest niedziela. Pewnie jesteście już zmęczeni świątecznymi potrawami. Może więc coś innego? Proponuję Wam łososia smażonego w panierce z migdałów i domowe frytki. A do tego jakiś film.  Miłego dnia i smacznego :) Składniki: /dla 4 osób/ 4 kawałki filetu z łososia opakowanie płatków migdałowych 1 jajko sól, pieprz 10 ziemniaków olej Wykonanie: Kawałki łososia umyć, oprószyć solą i pieprzem

Pasja Smaku
Smażony camembert z żurawiną 235

Wykonanie:Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz do smaku.Trójkąciki kolejno panierować w mleku, mące, jajku i bułce tartej. Taki zabieg sprawi, że panierka nie będzie odpadać od sera. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.Na talerzu rozłożyć rukolę i skropić ją kilkoma kroplami octu balsamicznego. Na niej ułożyć usmażony camembert

Pasja Smaku
Ryba zapiekana z serem i pomidorami 149

wiem co wyobrażacie sobie po przeczytaniu tytułu przepisu, ale nie jest to super piękne i dietetyczne danie. Ryba jest w panierce, a ser i plastry pomidorów to tylko urozmaicenie. Zwykle, ale bardzo dobre. Do tego dania nadają się przede wszystkim ryby białe, ja skorzystałam z filetów miruny.  Składniki: 2 filety z miruny 1 pomidor 4 plasterki żółtego sera sól

Pasja Smaku
KURCZACZKI MCNUGGETS W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 276

przygotować sobie składniki do panierowania:1.miseczka z mąką kukurydzianą2.miseczka z rozbełtanymi jajkami (do których dodaję 1-2 łyżki wody i 1-2 łyżeczki oliwy- po to by nie odpadała panierka)3.miseczka z lekko rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi (moje były małe, więc tylko trochę je podusiłam tłuczkiem) Kawałki kurczaka maczamy po kolei : najpierw w misce z mąką, następnie w jajku

Smaczne Zdrowe
Krokiety z mięsem 872

najbardziej lubię z mięsem. Do tego pyszny i gorący barszcz czerwony na zakwasie klik. Ja robię nie tylko na święta. Krokiety można przygotować wcześniej i zamrozić. Ja mrożę bez panierki. Panieruję bezpośrednio przed smażeniem. Pyszności. Składniki: 1,2 kg karczku 1 marchewka mniejsza 1 pietruszka mniejsza seler kawałek 2 listki laurowe Kamis 4 kulki ziela angielskiego Kamis 1 cebula

Ala piecze i gotuje
Krokiety z grzybami i serem 287

odparuje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać starty na dużych oczkach ser oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Farsz nakładać na usmażone naleśniki, składać w kopertę.  Panierka:  2 jajka,  szklanka bułki tartej.    Jajka rozkłócić, panierować w nich krokiety, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty

Z miłości do słodkości
Knedle twarogowe z truskawkami 171

zaczerpnelam od Asi z Kwestii smaku. Orzechy razem z cukrem podsmazamy na patelni, a gdy sie zrumienia dodajemy maslo. Mieszamy i razem chwile podsmazamy. Odsaczone knedle obtaczamy w orzchowej panierce. Ja niestety polalam moje knedle tymi orzechami i efekt juz nie byl ten sam, ale i tak wszystko smakowalo wspaniale.Smacznego!Knedle twarogowe z truskawkami to moja kolejna propozycja w ramach

Przysmaki Karolki
Fish and chips wg Blumenthala 186

został ostatnio polecony na forum w Galerii Potraw. Jako ze Hestona uwielbiam zrobienie jego ryby to była decyzja 3 sekund. I co... i było super... wystarczy pomysł na genialna panierkę a mogłabym jeść tylko taka rybę, nawet z gazety. A w dodatku na zimno jest jeszcze lepsza... następne do wypróbowania pójdą jego frytki. Załączam tez link do filmiku na którym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ryba pod ananasową pierzynką 2452

samą dietą człowiek żyje... a że trwa karnawał, czas zabaw i spotkań ze znajomymi to przybronuję pyszną przekąskę na imprezowy wieczór. Nudna i smutna ryba morszczuk w panierce może zyskać niecodzienny smak w połączeniu jej z ananasem, cebulą i pikantnym keczupem. Jest idealne. Taka ryba świetnie tez sprawdzi się na "śledzika" jak i na święta. Przepis od mojej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Oszczędny kapuśniak na rumianych żeberkach 193

tego kapuśniak na żeberkach ( też z odzysku bo odkroiłam wąską końcówkę od paska żeberek które dusiłam. I żeby pociągnąć temat dalej - żeberka z zupy będą następnie smażone w panierce. Taki kulinarny ciąg do nieskończoności :) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Gotowane pałki kurczaka - opieczone z imbirem i cytrusami 219

bazuje w kuchni na wywarach drobiowych to w którymś momencie zaczyna ,, warczeć" na gotowanego kurczaka. No bo ileż można jeść potrawkę, kurczaka w sosie koperkowym , czy obsmażonego w panierce ? Oczywiście przesadzam -robię jeszcze wiele innych dań z takiego gotowanego drobiu , ale każdy nowy pomysł jest mile widziany. Poeksperymentowałam z imbirowo-cytrusowym smakiem ( taka prawie tajszczyzna z naciskiem na prawie

Buniabaje w kuchni