panierka - 3500 przepisów (strona:192/234)

Ryba wpływa na wszystko 312

każdy na pewno wybierze coś dla siebie, wystarczy trochę się rozejrzeć. Przygotowując ryby warto też pamiętać, aby możliwie jak najmniej ingerować w naturalny smak i zrezygnować z grubej panierki z jajek i bułki tartej będącej wyłącznie gąbką dla tłuszczu. Odpowiednie przyrządzenie może się okazać kluczem do sukcesu, dlatego warto eksperymentować- możliwości jest mnóstwo, dodajcie do tego chęci, a z pewnością

peanutbuttermonster
Kotlet schabowy dla alergika (bez glutenu, bułki, jajek) 351

Zanim odkryłam panierkę lnianą rzadko robiłam kotlety schabowe - bez mąki pszennej i jajek wydawały mi się zbyt suche i twarde. Na szczęście panierowanie w mielonym lnie zapobiega wysuszeniu i daje rewelacyjne rezultaty - kotlety są chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku, smakują naprawdę świetnie.  Składniki: schab  4 plastry sięmię lniane mielone  3 łyżki mąka kukurydziana lub ryżowa

głodny alergik
Naleśnikowy cordon bleu 207

szynka -7 plastrów polędwica sopocka -7 plastrów papryka czerwona -0,5 szt papryka żółta -0,5 szt keczup do dekoracji pietruszka do dekoracji. majonez -7 łyżeczek sól i pieprz Panierka: jajka -2 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,sól,olej,wodę i mleko. Dokładnie mikserem trzepać,aż wszystkie składniki połączą się. Ciasto odstawić

Kuchnia Danusi
Roladki z warzywami w sezamie 173

Uwielbiam roladki w panierce sezamowejRoladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI:piersi z kurczaka - 1 podwójnakalafior - 8 różyczekbrokuł - 4 różyczkifasolka szparagowa - 16 strąkówpapryka czerwona - 4 paskipapryka żółta - 4 paskiser żółty - 12 paskówsól i pieprztłuszczsezam do obtoczeniajajka -2 sztmąkaPRZYGOTOWANIE:Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa odsączyć na sicie. Piersi podzielić na 4 szt, cienko rozbić, oprószyć solą

Kuchnia Danusi
Zapiekanka rybna 173

Właśnie otrzymałam od firmy IGLOTEX włoszczyznę mrożoną i postanowiłam wypróbować przepis, który dostałam od znajomej na rybną zapiekankę.Firma Iglotex ma bardzo dobre i smaczne produkty.Polecam

Kuchnia Danusi
Polędwiczki w sosie szałwiowym 160

jabłko, posiekana natka pietruszki, 2 Inspiracje kulinarne Kamis- polędwiczki w sosie szałwiowym Przygotowanie:     Polędwiczki kroimy po ukosie na 1 cm plastry i lekko rozbijamy. Następnie przygotowujemy panierkę z mąki, soli, pieprzu i słodkiej papryki, w której obtaczamy polędwiczki. Smażymy je na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę i paprykę

Aga w kuchni
Pstrąg łososiowy na warzywach 202

Jeśli ryba to tylko pieczona :) Wspaniały aromat i smak bez zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe

Czerwona Porzeczka
Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym 251

Moja propozycja na mięsny obiad idealny do ryżu bądź makaronu... składniki: 4 porcje 500 gram mięsa mielonego 5 liści kapusty 1 średnia marchewka ziarna słonecznika jako panierka 500 ml. przecieru pomidorowego  przyprawy: bazylia, oregano, chilli, czosnek, papryka slodka Kapustę bardzo drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Do poszatkowanych warzyw dodajemy mięso mielone wszystko dokładnie dodajemy, przyprawiamy

NaKońcuJęzyka
Ziarenkowa współpraca 170

torebek, łyżeczką. Moja paczka zawierała trzy rodzaje mieszanek. I/ SŁONECZNE POLA- słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę i nadaje jej nowy charakter i smak. To bogate zródło witamin i minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. Regularne spożywanie tego typu

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony indyk na kanapki 130

dość, że świetnie smakuje to mam pewność co jem i co podaję mojej rodzinie. Tym razem zrobiłam pierś z indyka w aromatycznej panierce. Wyszedł bardzo soczysty i miękki w środku. Długo utrzymuje świeżość. Polecam Post Pieczony indyk na kanapki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Calamares a la romana 144

cytryną i oczywiście obowiązkowo z sosem alioliTylko, że ja mam z nimi pewien problem...Robiłam je już wiele razy, ale nigdy nie udało mi się zrobić tak rewelacyjnej panierki, jaką robią w hiszpańskich barach... Przejrzałam wiele hiszpańskich przepisów i nic... Kalmary zawsze wychodzą pyszne, ale nigdy takie jak w Hiszpanii. Dzisiaj kolejna wersja, wyczytana gdzieś w necie, niestety

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w mleku kokosowym 395

smażenie i główny składnik dania gotowy. Po drugie jest mięsem w miarę mało kalorycznym, jeśli oczywiście usmażymy go na małej ilości tłuszczu i bez panierki :). Poza tym mięso dobrze komponuje się z każdym składnikiem i doskonale smakuje zarówno z nutką słodyczy, jak i  w ostrzejszym wydaniu. Dziś przepis o lekko

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety z pieczarkami 399

mleka 2 jajka szczypta soli 2 łyżki roztopionego masła woda mineralna Farsz 800 g pieczarek 100 g cebuli sól pieprz 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia Panierka 1 jajko tarta bułka Wykonanie: Składniki ciasta, oprócz wody miksujemy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dodajemy tyle wody, aby uzyskać ciasto o konsystencji rzadkiej śmietany

Kulinarne przygody Gatity
Hiszpańskie klimaty w warszawskiej La Ibérica 178

załączonym zdjęciu, paella bardzo nam smakowała ! Obok paelli pojawił się talerz degustacyjny z: krokiecikami z kurczakiem i szynką iberyjską, kalmarami po andaluzyjsku w sosie czosnkowym, krewetkami smażonymi w delikatnej panierce polanymi sosem pilpil, kiełbaskami chorizo duszonymi w czerwonym winnym sosie, tortillą hiszpańską oraz z marynowanymi oliwkami. Ukoronowaniem kolacji był deser. Jedliśmy doskonały, delikatny i kremowy domowy sernik na zimno, polany

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety 193

łyżka oleju szczypta soli olej do smażenia Składniki na farsz: 4 jajka ugotowane na twardo 2 cebule szczypiorek 10 sporych pieczarek ewentualnie 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek panierka: surowe jajko i bułka tarta olej do smażenia Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, najłatwiej jest użyć miksera żeby mąka dokładnie się wymieszała. Ciasto odstawiamy pod przykryciem

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania