delikatnością, którą nadaje swoim wypiekom :) Można ją zastosować do: wypieku babeczek, ciast, naleśników, pieczywa, placuszków, omletów, jako substancję zagęszczającą, dodatek do jogurtów, jako posypka różnych dań czy w formie panierki. Mąka kokosowa dzięki dużej zawartości błonnika wchłania większą ilość płynów niż inne rodzaje mąk, koniecznie trzeba to uwzględnić przy wykorzystaniu jej w pieczeniu
Zdrowie na języku :Ppandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze to niż nic D Fajnie by było, gdyby po obróbce nie przypominała kotleta schabowego :D Wtedy wychodzi więcej panierki aniżeli ryby w środku :D Takie kotleciki są dobrym rozwiązaniem zarówno dla osób dorosłych jak i dzieci. Nie zawierają ości, a dobrze przyprawione przyćmią dominujący zapach i smak ryby, który
Zdrowie na języku :Pprzekąski są idealne na jeden gryz. Taką przekąskę polecam na karnawałowe imprezy ;) My eksperymentowaliśmy w doborowym towarzystwie;)Szybkie, ale przede wszystkim dietetyczne -nie smażone, a jednak pyszne ;)Kurczak w panierce z krakersów Składniki: podwójna pierś z kurczakaopakowanie krakersówduży jogurt naturalnysólpieprzsłodka paprykaprzyprawa do kurczakaPrzygotowanie:Do dużej miseczki wlewamy jogurt naturalny i dosypujemy przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę i przyprawę
Lawendowe NieboRoladki z piersi kurczaka na dwa sposoby.Taka mała odmiana dla zwykłego kotleta drobiowego w panierce.Jedne z suszoną śliwką, pachnące wędzonym boczkiem, słodkawe i kruche.Drugie, aromatyczne, chrupiące
bistro mamachcemy zapanierować mniejsze trójkąty.Wtedy należy zrobić to bardziej starannie.A dodatki sera dowolne.Ja najbardziej lubię z żurawiną lub ostatnio odkrytą borówką z gruszką. Mąż woli z sosem czosnkowym.Migdałową panierką był zachwycony.Do tego obowiązkowo sałata z ulubionymi dodatkami.Czytaj więcej
bistro mamabywa pizza gdzieś w przelocie. Na szczęście najwięcej jest takich, które satysfakcjonują całą rodzinę, bo jest i mięso dla męża, a dla mnie do tego mięsa coś więcej niż panierka w schabowym.Czytaj więcej
bistro mamaznudzą się nam zwyczajne (suche) kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, możemy zrobić je w cieście. Najlepsze według mnie mięso kurczaka to udka. Mają zupełnie inny smak. Czytaj więcej
Ana Mari's worldwidelca łączymy ze sobą składniki, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.PRZYGOTOWANIE sałatki:W pierwszej kolejności panierujemy pokrojony w plastry ser camembert w jajku i bułce tartej. Zalecam podwójna panierkę. Ser smażymy na oleju z obu stron, aż nabierze złocistego koloru. Usmażony układamy na ręczniku papierowym. Następnie delikatnie podsmażamy na oliwie szynkę szwarcwaldzką. Na talerzu układamy liście sałaty i rukoli
kulinarnyJaricotta100 ml śmietanki 16%1 średni pomidor2 łyżki suszonych pomidorów2 cebule szalotki1 łyżka oliwybazyliaoreganosól, pieprzSKŁADNIKI na naleśniki:1 jajko2 szklanki mąki1 szklanka mleka1 szklanka wody1 łyżka olejuszczypta soliSKŁADNIKI na panierkę do krokietów:1 jajkobułka tarta4 łyżki mlekaPRZYGOTOWANIE farszu do krokietów:Na oliwie podsmażamy posiekaną szalotkę. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę świeże pomidory. Chwilę podsmażamy i dodajemy śmietanę, ricottę i suszone
kulinarnyJapomidorom i koncentratowi. Najlepsze do zajadania się ze świeżym chlebem czy bułką. Dobry sposób na przygotowania zarówno piersi z kurczaka, jak i innych jego części, na przykład udek.Składniki:panierka kurczaka 1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka chilli pieprz cayenne2 łyżeczki soli1 łyżeczka czarnego pieprzupozostałe składniki3 połówki piersi z kurczaka (lub 5-6 udek *)1 grubo posiekana w kostkę cebula2 posiekane
W kuchni wieczoremprzygotować swój przepis.Jak się domyślacie - po dość długim wprowadzeniu - dziś przepis na Fish and Chips - z tego co wyczytałam w sieci - tradycyjnie powinno być z dorszem, w piwnej panierce podawane z pieczonymi frytkami - no dobra, frytki powinny być smażone, ale ja wolę nie dodawać do nich zbędnego oleju, jak dla mnie lepsze są bez niego :) Obiad eM się spodobał
Słodkie Przyjemnościpanierujemy najpierw w jajku roztrzepanym z łyżką mleka, a następnie w bułce tartej. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z wszystkich stron, aż roladki się zrumienią. Do panierki możemy dodać trochę ziaren sezamu lub użyć utłuczonych płatków kukurydzianych. Smacznego
Salonik smakówtartą. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce.Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około 15 minut, następnie polewamy rybę glazurą. Pieczemy jeszcze około 7-10 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Ważne aby nie przesuszyć ryby
Mania Gotowaniakoniec dnia mam dla Was szybką, smaczną i zdrową przekąskę. Plastry pomarańczy w panierce z mąki kokosowej z odrobiną sosu z owocu granatu. Chcesz zabić głód bez wyrzutów sumienia? Spróbuj pomarańczy na gorąco! Jedyną słodyczą jak zawsze będzie ksylitol :) Zapraszam do kuchni jak i polubienia Kuchni PROzrowotnej!Dla 1 osobyCzas przygotowania: 10 minutSkładniki:Pół pomarańczy1/4 granatamąka ziemniaczana1 jajkoksylitolmąka kokosowaolej kokosowyPrzygotowanie
Kuchnia PROzdrowotnaKochani zapraszam Was na przepyszne krokiety z mięskiem :)Jest to danie bez którego moja rodzina nie może się obejść , aromatyczne mięso i chrupiące naleśniki a do
Sama słodycz i szczypta chili