przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego mięsa wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa gotowanego lub pieczonego 1 kotlet z panierką 2 cebule marchewka i pietruszka z zupy 1 jajko 1 łyżeczka oregano sól, pieprz
Symfonia smakowapiersi z kurczaka przyprawa gyros lub inna do kurczaka kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i szczyptą gałki muszkatołowej. Usmażyć na oleju
Kuchnia domowa Animajeranek. Genialne, bardzo aromatyczne połączenia ziół, które zmieniają potrawę w coś niezwykłego. Kupisz je tutaj: KLIK . Kuleczki wychodzą bardzo smaczne. Rybka jest delikatna, oliwki pozostawiają leciutki posmak a panierka dodaje charakteru. Przygotowanie potrawy/przekąski (jak zwał tak zwał i jak ją "wykorzystywał" tak wykorzystywał) zajmuje naprawdę niewiele czasu. Nie wysilamy się zbytnio (ani fizycznie, ani umysłowo, ani czasowo
Wypisz Wymalujmoczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Czynność powtarzamy 4 razy, aby dokładnie obtoczyć ser. Następnie smażymy na głębokim oleju z każdej strony. Bardzo ważne jest aby panierka dobrze się trzymała i była "szczelna" inaczej ser nam wypłynie. U mnie lekko wyciekł, no ale cóż nikt nie jest idealny ;) Podajemy prosto z patelni, bo wtedy nasz ser będzie
Kolejny blog o gotowaniuPana Pawła Szozdy Kontakt na FB oraz jego prywatna strona . Jest on autorem przewodnika po SRI LANCE FOOD Katarskie linie dbają o pasażera Ananas w panierce z suszonego Chilli - pychotka Orzeźwiające kokosy i egzotyczne Rambutany To jest dopiero Ice Tea Lemon U nas nigdy nie będą tak smakować :( SRI LANKA MEMORIES
ClauditteMissCookingmieszance mąki i bułki tartej, następnie w ubitym jajku i znowu z mieszance mąki i bułki. Wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy, aż panierka stanie się odpowiednio chrupiąca, ale nie spalona. Kapusta: Ja nie płukałam kapusty. Siekamy ją tak aby nie była taka ciągnąca się. Słoninę kroimy w kosteczkę i mieszamy z 1 łyżką oleju oraz
ClauditteMissCookingsurimi ( każdy na pół) 2 plasterki sera żółtego z chilli i pieprzem ( na pół przekrawamy ) 4 plasterki ulubionej szynki - ja dalam wędzonkę czosnkową 1 pierś z kurczaka usmażona w panierce paprykowej 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz Przygotowanie: Patelnia, która nadaje się do włożenia do piekarnika. Jajka rozbijamy w osobnym naczyniu i rozbełtujemy z solą i peprzem. Dodajemy
ClauditteMissCookingpanierce z siemienia lnianego. Dzięki mące gryczanej krokiety są delikatne, a dzięki pszennej nie łamią się (co niestety dotyczy naleśników z samej mąki gryczanej). Składniki (na ok. 13 krokietów): - 1 szklanka mąki gryczanej, - 1 szklanka mąki pszennej, - 1 szklanka wody, - 1 szklanka mleka, - 2 jajka, - 1 opakowanie szpinaku, - trochę sera (5 dkg jakiegokolwiek) - 5 ząbków czosku, - sól, pieprz, papryka
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisySkładniki: schab bez kości sól, pieprz, tymianek, rozmaryn czosnek kilka kropel sosu sojowego pieczarki 2 cebule jajko mąka i bułka tarta do panierki pesto z grzybami Przygotowanie: Kotleta rozbić, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem i sosem sojowym. Pieczarki obrać, pokroić na cztery części. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do nich drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem
Gaździnka warzyryż i warzywa wystarczyłyby na obiad jednak męska część moim konsumentów bez mięsa nie wyobraża sobie żadnego obiadu;) Dlatego też aby nie przejadł się im klasyczny schabowy w panierce z bułki tartej postanowiłam zrobić im schabowego w pysznym, pulchnym cieście. Całość skomponowała się idealnie;) Polecam;) Składniki: 3 woreczki ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz majeranek oliwa
Krakowskie smaki AniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne paluszki rybne w chrupiącej panierce. Podane z kaszą bulgur i surówką z kapusty. Są świetnym pomysłem na obiad szczególnie polecanym dla dzieci. Do mojej potrawy użyłam kaszy bulgur, która stała się moim odkryciem kulinarnym. Dowiedziałam się o niej dzięki sklepowi internetowemu Piątnica , z którym jakiś czas
Marta Gotujezrumienić orzechy z cukrem. Dodać masło i mieszając chwilę razem podsmażyć.Knedle wkładać partiami do osolonej wrzącej wody i gotować przez 3 - 4 minuty. Odsączyć i obtoczyć w orzechowej panierce. Podawać ze śmietaną. Gnocchi
w mojej kuchniczosnkiem- 4 plastry http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt pieczarki - 35 dag tłuszcz mąka - 3 łyżki jajko - 2 szt bułka tarta do panierki PRZYGOTOWANIE Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje. Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka. Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą
Kuchnia Danusipanierowania piersi, mieszamy wszystkie sypkie składniki i obtaczamy kurczaka wcześniej zamoczonego w maślance tak aby dobrze pokryło pierś. Można ten zabieg powtórzyć 2 x jeżeli ktoś lubi grubą panierkę. Rozgrzewamy olej w rondelku ( do około 3 cm wysokości garnka ) i gdy wsypiemy odrobinę mąki i zacznie skwierczeć - wrzucamy partiami nasze Stripsy które smażymy na złoty kolor. Po wyciągnięciu
Wspólne smaki