panierka - 3500 przepisów (strona:185/234)

Rybka w miodzie 174

Zawsze w takim sosie przygotowywałam śledzie, pomyślałam sobie a może zrobię rybkę, no i zrobiłam. Rybka wyszła znakomicieRybka w miodzieSKŁADNIKI:panga- 1,20 kgmąka do panierkibułka

Kuchnia Danusi
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 164

Bajka "Ratatuj" - przepiękna, za każdym razem na niej płaczę ;)Pamiętam, że w dzieciństwie zajadałam się patisonami z działki. Ale tata, tylko smażył je w panierce. Po tak długiej przerwie postanowiłam wrócić do smaków z dzieciństwa i patisona zrobić nieźle nadzianego :) Na początku chciałam go zrobić z tradycyjnym Ratatuj ale, że z obiadu został mi kurczak i ziemniaki więc

Bon Appetit Małgorzaty
Nagie krokiety czyli naleśniki z kapustą i grzybami 157

Pierwsza próba przedświąteczna :) Nie lubię krokietów, a dokładniej panierki, dlatego zawszę robię jedynie naleśniki z farszem z kapusty :) Składniki na ciasto:250 g mąki1 jajko250 ml mleka50 ml wody gazowanej1/2 łyżeczki olejuszczypta soliolej dosmażeniaSkładniki na Farsz:kilogram kiszonej kapusty10 suszonych grzybów1 cebulaolej do smażeniasól, pieprz, cukierNaleśniki: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować. Patelnię bardzo dobrze rozgrzać i lekko

Bon Appetit Małgorzaty
Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym 211

To najpyszniejsza przekąska jaką udało mi się kiedykolwiek zrobić! Podbiła nasze serca od pierwszego kęsa. Gorąco polecam - kęski z sosem są przepyszne!!! Składniki:Mięso:2 pojedyncze

Kuchnia domowa Ani
Kotlet de volaille 195

Klasyk :) Nie trzeba przedstawiać.Składniki:4 piersi z kurczakaolejwykałaczkiMasło ziołowe:60 g masła2 ząbki czosnku, drobno posiekane1 łyżka siekanej pietruszkisok z cytrynysól, pieprzPanierka:mąkabułka tartaroztrzepane jajko

Kuchnia domowa Ani
Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 303

Oto pomysł jak można wykorzystać mięso drobiowe z rosołu.Składniki:Naleśniki:2 jajka250 dag mąki1 szklanka wody1 szklanka mlekaszczypta soli2 łyżki oleju Farsz:mięso obdarte z

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 172

Roladki schabowe to jedno z moich ulubionych dań :) Przygotowane w ten sposób mięso nie jest bardzo kaloryczne, głownie dlatego, że nie ma panierki. A smakuje naprawdę dobrze!Składniki:500 g schabu bez kości1 cebula150 g pieczarek3-4 ogórki kiszone (mogą być też korniszony)sól, pieprzolejSposób wykonania:1. Mięso umyć, osuszyć. Podzielić na 10 kotletów. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Odstawić

Kuchnia domowa Ani
Kotlety schabowe z karkówki 176

Czyli coś specjalnego dla naszych facetów :)Składniki:4 plastry karkówkisól, pieprzsłodka mielona paprykaczosnek granulowanyPanierka:jajko + odrobina mlekamąkabułka tartaolej do smażeniaSposób wykonania:1. Umyte i osuszone kotlety

Kuchnia domowa Ani
Karp na parze 466

wigilijnym stole w większości polskich domów nie może zabraknąć karpia. Jest to jednak ryba ciężka do strawienia, a jeśli dorzucimy do tego panierkę i smażenie to nasz żołądek i wątroba ma co robić. Jeśli chcemy im oszczędzić nieco pracy lub po prostu jesteśmy na diecie sięgnijmy po rybę przygotowaną parze. Gwarantujemy, ze karp nic nie traci na swoim smaku

Kolizje Smaków
Śnieżna morelka 182

masła zetrzeć na puszek z cukrem. Dać wiórki z masłem i mleko w proszku pomieszane z pokrojonymi drobno morelami. Wymieszać.Formować nieduże kuleczki.1/2 szklankę wiórek wymieszać z cynamonem.W takiej panierce obtaczać nasze kulki i odstawić do zastygnięcia.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Tradycyjny Karp Smażony 1173

Tradycyjny, smażony karp w złocistej, chrupiącej panierce w formie dzwonka to klasyka wśród wigilijnych potraw. Ryba w takiej formie jest bardzo smaczna, wyjątkowa i smakuje niezwykle szczególnie podczas świąt.Klasyczny karp to element menu niemal każdego domu podczas Wigilijnej kolacji. Szczególnie starsze pokolenie nie wyobraża sobie świąt bez tej popularnej w okresie świątecznym ryby. I chodź karp

Słodka Strona
Schab z pończochy II, czyli domowa wędlina 2960

Podsuszany surowy schab, to jedna moich ulubionych domowych wędlin. Jej przygotowanie jest bardzo proste, nie wymaga dużo pracy, jedynie jest czasochłonne, ponieważ marynowanie, a potem 

Kulinarne przygody Gatity
rybne krokiety z dorsza czyli Bolinho de Bacalhau Fresco 174

świeżego dorsza2 łyżki oliwy z oliwek extra virginSól i świeżo zmielony czarny pieprz3 duże ziemniaki, obrane i ugotowane (ok 300g)½ cebuli , drobno posiekanej½ szklanki wina Porto 1 ½ szklanki panierki Panko (zastąpiłam zwykłą tartą bułka , dałam 1 szklankę )1 szklanka kolendry, drobno posiekanej1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo zmielonej1 jajkoOlej roślinny do smażeniaprzygotowaniepiekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Ułożyć  filety

Stare Gary
Tarta bułka z ziołami 158

siekać do połączenia się składników. Można używać jako posypki do sałat - wtedy należy mieszankę przed dodaniem do sałaty obsmażyć na oliwie, można posypywać wszelkie zapiekanki , czy używać jako panierki. Smacznego

Stare Gary
Kotleciki z polędwiczki wieprzowej 207

Bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo smaczne. W tym roku szałwia w ogródku rozrosła się do niebywałych rozmiarów. Więc używam jej do wszystkiego - i okazała się świetnym dodatkiem. Do panierki również. Bardzo polecam! składniki500 g polędwiczki wieprzowej8 listków szałwii5 łyżek bułki tartej5 łyżek tartego parmezanu2-3 jajka1 łyżeczka papryki w płatkachsól, pieprzmąkaprzygotowaniePolędwiczkę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Pokroić

Stare Gary