panierka - 3500 przepisów (strona:197/234)

Knedle twarogowe z truskawkami 167

zaczerpnelam od Asi z Kwestii smaku. Orzechy razem z cukrem podsmazamy na patelni, a gdy sie zrumienia dodajemy maslo. Mieszamy i razem chwile podsmazamy. Odsaczone knedle obtaczamy w orzchowej panierce. Ja niestety polalam moje knedle tymi orzechami i efekt juz nie byl ten sam, ale i tak wszystko smakowalo wspaniale.Smacznego!Knedle twarogowe z truskawkami to moja kolejna propozycja w ramach

Przysmaki Karolki
Fish and chips wg Blumenthala 180

został ostatnio polecony na forum w Galerii Potraw. Jako ze Hestona uwielbiam zrobienie jego ryby to była decyzja 3 sekund. I co... i było super... wystarczy pomysł na genialna panierkę a mogłabym jeść tylko taka rybę, nawet z gazety. A w dodatku na zimno jest jeszcze lepsza... następne do wypróbowania pójdą jego frytki. Załączam tez link do filmiku na którym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ryba pod ananasową pierzynką 2440

samą dietą człowiek żyje... a że trwa karnawał, czas zabaw i spotkań ze znajomymi to przybronuję pyszną przekąskę na imprezowy wieczór. Nudna i smutna ryba morszczuk w panierce może zyskać niecodzienny smak w połączeniu jej z ananasem, cebulą i pikantnym keczupem. Jest idealne. Taka ryba świetnie tez sprawdzi się na "śledzika" jak i na święta. Przepis od mojej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Oszczędny kapuśniak na rumianych żeberkach 190

tego kapuśniak na żeberkach ( też z odzysku bo odkroiłam wąską końcówkę od paska żeberek które dusiłam. I żeby pociągnąć temat dalej - żeberka z zupy będą następnie smażone w panierce. Taki kulinarny ciąg do nieskończoności :) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Gotowane pałki kurczaka - opieczone z imbirem i cytrusami 213

bazuje w kuchni na wywarach drobiowych to w którymś momencie zaczyna ,, warczeć" na gotowanego kurczaka. No bo ileż można jeść potrawkę, kurczaka w sosie koperkowym , czy obsmażonego w panierce ? Oczywiście przesadzam -robię jeszcze wiele innych dań z takiego gotowanego drobiu , ale każdy nowy pomysł jest mile widziany. Poeksperymentowałam z imbirowo-cytrusowym smakiem ( taka prawie tajszczyzna z naciskiem na prawie

Buniabaje w kuchni
Krokiety wg Mamy Martyny 183

amnezję. Zapisałam sobie pomysł na to by robiąc krokiety w naleśnikach zostawiać część ciasta naleśnikowego i potem maczać w nim zwinięte krokiety , a następnie obtaczać  w bułce tartej. Podobno panierka trzyma się lepiej. Prawda - trzyma się lepiej. Tyle że kompletnie nie pamiętam od kogo ten pomysł dostałam. Z góry przepraszam za zapominalstwo. Pomysł doskonały- polecam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Szczawiowa z panierowanym jajkiem 185

głębokim tłuszczu , a zupa gotowana była ze szpinaku , ziemniaków i szalotki z imbirem. Ale co to w końcu za różnica - ważny był pomysł na podanie jajka na twardo  w panierce. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Ryba w sosie słodko kwaśnym 152

kawałki marchewki i papryki. Ryba : Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Można rybę także grillować bez panierki. Wyłożyć rybę na talerz , polać gorącym sosem słodko kwaśnym

Magiczne Życie Marty
1 SANTE znaczy zdrowie - Muffinki pizzowe 160

produktem otrzymywanym podczas przemiału żyta. Otręby żytnie mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do zup, do kanapek czy sałatek. Można ich również używać jako składnik panierek do dań obiadowych. Jeśli zapragniemy dodać je do jogurtu czy mleka również możemy być spokojni o smak i wartość odżywczą takiego połączenia. --------------------*--------------------*--------------------*--------------------*--------------------*-------------------- Składniki : * 1,5 szklanki mąki pszennej * 3 łyżki

Magiczne Życie Marty
Schabowy inaczej czyli w sosie cebulowym 200

Dzisiaj odchudzimy schabowego. Ten tradycyjny w panierce i smażony na smalcu to ulubiony kotlet mojego partnera. Dlatego zaproponowanie schabu gotowanego na obiad było dla mnie ogromnym wyzwaniem. Na szczęście obiad posmakował i cały znikał w zastraszającym tempie z talerza. Może i Wam posmakuje taka odmiana.Zapraszam po przepis! Składniki :* 4 plastry schabu* 2 cebule* 2 ząbki czosnku* pół litra wody* sól

Magiczne Życie Marty
Przekąski na imprezę – przepisy 1752

Przekąski na zimno i na ciepło. Koreczki na imprezę. Szybkie przekąski. Przystawki. Drinki. Koktajle. Szparagi w cieście francuskim z sezamemZawijana tortilla z sałatą, twarożkiemStrips KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Bruschetta z pomidorami i bazyliąPrzekąski na imprezę : Grzanki czosnkoweDomowe nuggetsy z kurczaka Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Przekąski na imprezę: Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach Sałatki Oryginalna

Kulinarne Przeboje
Jeśli piątek, to rybka! 158

cytryny szklanka bułki tartej szklanka mąki Jajko rozmąciła. Dorsza oprószyłam przyprawami, skropiłam cytryną, odstawiłam na kwadrans do lodówki. Następnie panierowałam go w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą (panierka jest wtedy lżejsza). Usmażyłam na złoto. Osączyłam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. 200ml śmietanki 12% pęczek posiekanego koperku sól, biały i ziołowy pieprz sok z 1/2 cytryny Śmietankę zagotowałam

W kuchni Karmel-itki
CAMEMBERT PANIEROWANY. 204

jajko mąka bułka tarta pieprz cytrynowy olej do smażenia Jajko roztrzepuję, dodając niecałą łyżeczkę pieprzu cytrynowego. Bułkę tartą mieszam z mąką w stosunku 2 do 1 - mąka powoduje, że panierka lepiej przylega do sera.  Panieruję ser najpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej, znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni

W kuchni Karmel-itki
KOTLETY MIELONE W WAFLU. 352

owszem inne kształty - np. trójkąty czy romby).  Roztrzepuję jajka z odrobiną mleka. Panieruję mięso w waflu, najpierw mocząc w jajku, po czym obtaczając w bułce tartej - można dwukrotnie, panierka będzie grubsza. Smażę kotlety na sporej ilości tłuszczu na brąz z każdej strony.  Osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. Podaję na ciepło. Najlepiej smakują z ziemniakami z wody

W kuchni Karmel-itki
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 231

Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz 15 dag sera żółtego 1 jajko Dodatkowo: jajko do panierki bułka tarta Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, obieramy cebulę i siekamy, wrzucamy na gorący tłuszcz i podsmażamy. Pieczarki kroimy na drobne kawałki i dodajemy na patelnię. Smażymy, aż cały płyn

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania