pani - 2050 przepisów (strona:81/137)

Mozzarella smażona w migdałach z sałatką pomidorową na grzance. 151

komentarzami i wspólnie omawiamy różne możliwości, co do czego wykorzystać. Dobrze, że jest internet, bo do Irlandii ciężko byłoby dzwonić codziennie, a tak i pewnie nie poznalibyśmy się. Dzięki Pani M. Czego użyłem? -mozzarella w plastry grube pokrojona -kilka migdałów zgniecionych w moździerzu -pomidory -szalotka -śmietana 12% -pieprz ziołowy -sól -pieczywo Cały sekret tej pomidorowej sałatki tkwi w czasie

BaRepas
Praktyki w piekarni. I kojąca szarlotka 170

gotowych miksów, i rezultat jest taki, że ciasta są słodkie, ale ciężko wyczuć w nich jakikolwiek smak... Nudne są po prostu, niestety.  Ludzie natomiast są wspaniali - Lone i panie z butiku mnie rozpieszczały jak mogły, nikt mnie nie stresował, nie denerwował się, gdy zrobiłam coś nie tak. Chwalono za to za najmniejsze drobiazgi, więc codziennie szłam tam z dużą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Stek z pieczonymi warzywami 286

ogóle nie miałam ochoty, a steki chciałam skontrastować z czymś lekkim. Padło na pieczone warzywa. Stek z pieczonymi warzywami to strzał w 10! Powinien zadowolić zarówno panów jak i panie. Jako że stek to główny składnik – zdecydowałam się na drogą, lecz idealną na steki polędwicę. Kawał mięsa i słodkie warzywa – prawdziwa uczta. Do tego cierpki, winny

Poezja smaku
PESTO Z LIŚCI SZAŁWII 210

mięsiste liście, nieco meszkowate, w kolorze ciemno miętowym. Uwielbiam ten zapach, który zostaje na palcach, po potarciu któregoś z małych, zielonych stworków, usadowionych na cienkich, lecz mocnych łodyżkach. Szanowna Pani Szałwia wchodzi na salony! Do tej pory szałwię używałam bardzo rzadko, a jeśli już, to na tyle mało, że w efekcie w żaden sposób nie odcisnęła się w mojej kuchni

W kuchni Karmel-itki
EKSPRESOWY OBIAD - INDYK W PAPRYCE Z DIPEM CZOSNKOWYM + ZIEMNIACZKI Z PIEKARNIKA I FASOLKA. 251

przewiduje różnego rodzaju obróbki termiczne, więc postaramy się uchylić rąbka naszej tajemnicy. ;)  No, to jeśli marzy się nam powrót do korzeni i życie wg schematu: on - myśliwy, ona - pani domu (nie kura domowa!) to głosujemy na pana w muszce! :))) Korwin nam to stworzy. Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj
Najlepsze pierniczki 214

szprycy i dekorować :) Niewykorzystany można przechowywać w lodówce do 4 dni lub zamrozić. Dekorujemy dopiero całkowicie wystudzone pierniczki!  Gotowe przechowujemy w zamkniętej puszcze do świąt :) Przepis zaczerpnięty od Pani Doroty z mojewypieki.com

Chocolate Muffin Blog
Pepparkakor, czyli szwedzkie pierniczki 173

było problemu z przenoszeniem na blaszkę. Pieczemy 8-10 min w 175*C.  Przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce :) Za inspirację do wszystkich świątecznych wypieków dziękuję  Pani Dorocie

Chocolate Muffin Blog
English shortbread z nutą cytrynową 133

tworząc prostokątne, podłużne ciasteczka. Nakłuć widelcem. Piec 35-40 minut w 180*C (10 minut przed końcem pieczenia poprawić nacięcia na ciasteczkach). Smacznego! Przepis rodem z Wysp Brytyjskich od Pani Dorotki

Chocolate Muffin Blog
Mufinki mocno czekoladowe 125

szybko (zbyt długie mieszanie spowoduje utratę puszystości). Gotowe ciasto nakładać do papilotek umieszczonych w formie lub do foremek silikonowych. Piec 20-25 minut w 190*C.  Przepis  Pani Doroty

Chocolate Muffin Blog
Piernik staropolski 140

zacząć już w połowie listopada, później można zapomnieć o nim prawie do świąt. Wbrew pozorom nie jest pracochłonny, po prostu jego pieczenie jest rozłożone w czasie.  Jak pisze Pani Dorota :  "Ciasto na piernik staropolski najlepiej zagnieść 4 - 6 tygodni przed świętami, lecz zagniecione 2 tygodnie przed będzie równie smaczne." Składniki: 500 g miodu 1 szklanka cukru

Chocolate Muffin Blog
Ciasto marchewkowe 174

feel like a real, american housewife! Jak zostać perfekcyjną panią domu? Wystarczy upiec idealne ciasto marchewkowe na niedzielne popołudnie :) Tak, wiem - jest dopiero piątek, ale to też się liczy! Ciasto jest cudowne, wilgotne dzięki marchewce, pachnące cynamonem i unikalną kompozycją przypraw. Tradycyjnie podajemy je z serkiem kremowym lub waniliowym :) Gorąco polecam i zapewniam Was, że na jednym kawałku się

Chocolate Muffin Blog
ZUPA KREM KUKURYDZIANY 157

myśli bo zamiast nas podszedł do niej właściciel owego pojazdu. Wydarł się tak głośno, że chyba rybom się żal zrobiło bo brać zaczęły. Padło coś w stylu "Panie, zabierz pan to bydle, ja chcę do domu jechać" (tyle zrozumieć można było z jąkania biedaka). Ludzie uciekli, konkurencja łowiecka zmalała, więc się "obłowiliśmy" i mogliśmy do domu wracać. Tak sobie wspominałyśmy

Wypisz Wymaluj
Super sałatka z porów :) PYSZNA ! 165

duże łyżki. Najlepiej dodajcie tyle ile lubicie. Na koniec dodajemy pieprz i ostrą paprykę i sałatka gotowa :) Odstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Proste prawda ? A oto jaśnie Pani sałatka :) Pozdrawiamy

vegetanie
Golonka gotowana i podpieczona 114

jeść dietetycznie, bardzo zdrowo, czy chudo. Nigdy wcześniej nie jadłam golonki, widziałam jedynie jak P. ją je, ale zaciekawił mnie smak i sposób jej przyrządzenia. Zaczerpnęłam porady u doświadczonej Pani i sama postanowiłam przygotować golonką. Stresowałam się jak nigdy wcześniej, bo chciałam, żeby była mięciutka, żeby mięso samo odchodziło, a smak był pełen aromatów. Udało się, po 2,5 godzinnym

dom-agi.pl
Kruche ciasteczka 133

czułam, że to właśnie może być to, w prawdzie całkiem inna opowieść, całkiem inne miejsce, całkiem inni ludzie, ale po upieczeniu i wypróbowaniu odtworzyłam sobie obrazy mojego przedszkola, Pań kucharek. Kruche ciasteczka, które są robione z miękkiego masła rozcieranego drewnianą łyżką, ja użyłam takiej starodawnej drewnianej łyżko-kuli, która wydawała mi się idealna do tego przepisu. Ciasteczka wyszły pyszne, takie

dom-agi.pl