pani - 2050 przepisów (strona:33/137)

Szkoła gotowania Kamis, Kuchnia japońska rok 2007 156

Moje pierwsze w życiu warsztaty gotowania, rok 2007, Szkoła Gotowania Kamis w Hotelu Sheraton, śmiało mogę stwierdzić, że niezły ze mnie sushi maker ;) Uprzejmie dziękuję Pani fotograf, Małgorzacie Mikołajczyk, za zgodę na umieszczenie zdjęć na moim blogu, pozdrawiam Pani Małgosiu

Moja smaczna kuchnia
Szkoła Gotowania Kamis, Niesamowity świat makaronów, rok 2008 109

ulubione kadry sprzed już 7 lat, Szkoła Gotowania Kamis, Niesamowity świat makaronów, Sheraton Warsaw ;) Swoją drogą jestem ciekawa, ile z dziewcząt na zdjęciach jest obecnie blogerkami kulinarnymi?Uprzejmie dziękuję Pani fotograf, Małgorzacie Mikołajczyk, za zgodę na umieszczenie zdjęć na moim blogu, pozdrawiam Pani Małgosiu

Moja smaczna kuchnia
Ryba po grecku 214

Wielki Post, który zaczął się tej środy, to znakomity czas na próbowanie pysznych, rybnych dań. Dzisiaj przyszła pora na rybę po grecku. Podstawowy przepis pożyczony od

Kulinarny Pamiętnik
Lekkie jak piórko, choć nie do końca dietetyczne...ptysie - łabędzie 167

Może nie należą do najzdrowszych, za to moi znajomi je uwielbiają. Bohaterem dzisiejszego posta będą ptysie, podane jako zgrabne łabędzie. Przygotowałam je z okazji wczorajszego Dnia

Kulinarny Pamiętnik
Rozgrzewająca zupa-krem z pomidorów z bazylią, imbirem i chilli 165

Ta zupa to wspomnienie tegorocznej "zimy". W tym roku robiłam ją średnio co dwa tygodnie i do dzisiaj mi się nie przejadła. Pyszna, kremowa, aromatyczna, rozgrzewająca

Kulinarny Pamiętnik
LIEBSTER BLOG AWARD 130

Bardzo, bardzo dziękuję http://anotherblogaboutcooking.blogspot.com/ za nominację, to naprawdę miłe zaskoczenie w poniedziałkowe popołudnie :),,Nominacja do Liebster Blog Award jest otrzymywana od innego blogera

Kulinarny Pamiętnik
Zupa-krem ze szpinaku 97

Dzisiaj kolejna propozycja na zupę-krem, tym razem dla wielbicieli szpinaku. Składniki: 3 marchewki starte na grubych oczkach 2 pietruszki starte na grubych oczkach mały kawałek

Kulinarny Pamiętnik
Kanapkowa pasta groszkowa 137

Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z

Kulinarny Pamiętnik
Owsianka codzienna 190

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niby każdy to wie, ale mimo to wiele osób wychodzi rano z domu z pustym żołądkiem. Ja sama dopiero

Kulinarny Pamiętnik
Pomidorowo-paprykowa pasta kanapkowa 133

Dzisiaj przepis na kolejną pastę kanapkową - tym razem pomidorowo-paprykowa z białym serem. Parę minut i kilka podstawowych składników wystarczy do wyczarowania pysznego dodatku do chleba

Kulinarny Pamiętnik
Ekspresowy chlebek z fasoli 98

Dzisiaj prezentuję chlebek, którym można zajadać się do woli. Bez mąki, za to z dużą ilością ziarenek, doprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny

Kulinarny Pamiętnik
Muffiny - przepis podstawowy 158

Bardzo często piekę muffinki, bo to prosty i smaczny deser. Podstawowy przepis, z którego korzystam, pochodzi z dodatku kulinarnego "Palce lizać". Można go dowolnie modyfikować, dodawać

Kulinarny Pamiętnik
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 221

Naleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem

Kulinarny Pamiętnik
Chleb na sodzie 125

Dzisiaj kolejna propozycja na nietypowe pieczywo - chleb na sodzie. Bez zakwasu i drożdży, nie trzeba go wyrabiać, nie musi wyrastać, a smakuje naprawdę wyśmienicie - najlepsza jest

Kulinarny Pamiętnik