Dlaczego warto skusić się na zakup takiego produktu? Po pierwsze to doskonały prezent dla każdej oszczędnej pani domu, niezbędny, estetyczny-bo dostępny w trzech wersjach kolorystycznych: białej, czarnej i seledynowej; bardzo pomocny w codziennej organizacji. Po drugie: posiadając takie pojemniki nie musimy się martwić, co zrobimy z nadmiarem żywności, która pozostała po Świętach, co za tym idzie, nie marnujemy
Moja smaczna kuchniajego okolicach oraz słuchamy rodzinnych historii autorki - Ewy Wołkanowskiej-Kołodziej, której mama była znaną na Litwie kucharką. I właśnie przepisy swojej Mamy, która zawsze gotowała na oko - postanowiła Pani Ewa spisać i pokazać szerszemu gronu. Kuchnia na Wileńszczyźnie "stoi" ziemniakiem i twarogiem - dlatego znajdujemy tu moc przepisów na cepeliny, bliny , ziemniaczane babki, twarogowe pączki, a także kołduny, kibiny, sałatki, śledzie
Moje Kuchenne Rewelacjekilka, z których nie będę zadowolona... Jeśli chcecie sami wypróbować produktów firmy Dedra, to śmiało możecie zamówić je poprzez: stronę www - klik fb - klik Baaardzo polecam koordynatorkę panią Monikę , która Wam pomoże i doradzi
Di gotujenajdłuższej nazwie, świadczy o tym wpis do Księgi rekordów Guinnessa! Bangkok posiada wszystkie możliwe cechy pięknej i zmysłowej kobiety. Zapytacie teraz zapewne dlaczego? No to ja Wam odpowiem. Panie i Panowie! czytajcie uważnie, a Ci co już w Bangkoku byli z pewnością przyznają mi rację. Dobra... zaczynam swoje uzasadnienie dla tego porównania. Bangkok Bangkok kocha dobrą i wysmakowaną kuchnię, dlatego
ClauditteMissCookingZapraszam na pyszne, szybkie w przygotowaniu „ciasto prince polo” z brzoskwiniami i galaretką. Przepis dostałam od czytelniczki Pani Marzeny Szportun, bardzo dziękuję. Wafelki mieszamy z ubitą śmietanką, brzoskwiniami lub morelami i kładziemy na biszkopcie. Wierzch polewamy truskawkową galaretką, pycha! W przepisie użyty jest fix do śmietany, więc nie musimy się martwić żelatyną, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki
Mała Cukierenkawyszły okropnie niedoświetlone. Ot, urok jesiennych wieczorów. Ale przepis jest bardzo prosty. Jeśli robiła/eś już zwykły biszkopt czekoladowy, bez problemu zrobisz ten czekoladowo-orzechowy. Bazowałam na przepisie pani Doroty z mojewypieki.com . Mus również podpatrzyłam u niej, w innym przepisie . Wcześniej robiłam go według oryginalnej wersji, a teraz pomyślałam, by dodać marchewkę. I to był strzał w dziesiątkę. Sprawdźcie
Anioszek w kuchniDziś chciałam Wam polecić kolejną książkę i to nie byle jaką, bo zachęcającą do smakowania życia i delektowania się nim w zdrowym stylu. Autorki, Pani Marioli Bojarskiej Ferenc chyba przedstawiać nie muszę, bo myślę, że niemal każdy słyszał o tej prekursorce zdrowego stylu odżywiania, która w latach 90 wydawała pierwsze kasety video z zestawami ćwiczeń i do dziś pozostaje
Cynamonowe szczęściektórą sama od dobrych kilku lat stosuję: święta powinny być naprawdę radosnym czasem, pełnym uśmiechu i radości. Nie warto starać się być doskonałym, jeśli jest to kosztem nas samych. Pani domu zmęczona do granic wytrzymałości, niemal przysypiająca przy wigilijnym stole, bez apetytu i humoru, nie będzie niczym fajnym ani dla siebie, ani dla najbliższych. Czasami warto przygotować jedną potrawę mniej
Codzienna kuchnia niecodziennacienkim strumieniem wlewamy ciepłe masło, nie przerywając ubijania. Ja od siebie dałam jeszcze proszek do pieczenia, zawsze daję do drożdżowych wypieków. Dawno temu sprzedała mi ten patent, pewna Pani. Doświadczona kucharka i prawdziwy mistrz w swoim fachu. Tak samo jak i to, że gdy włożymy pączki do tłuszczu i smażymy pierwszą stronę, robimy to pod przykryciem. Lepiej i szybciej
Dieta moja pasjacoś ze sobą zrobić. No i zrobiłem. Przeszedłem się z żoną do księgarni, gdzie za dyszkę udało nam się kupić książkę pt. „ Cud metaboliczny ” autorstwa mało znanej u nas pani dietetyk – Diane Kress. Całość diety opiera się na podważeniu przez autorkę jednakowości metabolizmu w przypadku każdego człowieka. Innymi słowy, autorka twierdzi, że znaczna część osób ma tzw. metabolizm B , charakteryzujący
Proste-przepisy.plniektórych potraw jest do dziś. Kto pamięta niemieckie babki takie w złotku i dwoma kolorowymi kropkami w środku, które podobno były owocem, albo spody biszkoptowe na które zaradne panie domu robiły krem z paczki, na to brzoskwinie z puszki i galaretka (a jakże z paczki)? Tyle z wspominek… Blachę dopadłam w Lidlu za 25 zł i szczerze polecam kupowanie
greenscarfzostawiają duże pole do improwizacji i szukania własnych smaków i połączeń. Hanna Lis, Paweł Lis „Kuchnia Słowian” – język polski Na Jarmarku Świętojańskim w Krakowie dane mi było poznać panią Hannę i przepadłam. Przesympatyczna kobieta, z olbrzymią wiedzą na temat tego, co kiedyś jadano w naszym kraju. Słuchało się jej z przyjemnością i chciałoby się więcej i więcej. Dzięki temu
ladykitchengdzie ja chcę, a nie gdzie ona ma ochotę rosnąć. Oplotła cały balkon, odrosty poszły w każdą możliwą stronę. Wspięła się po linkach do naszej sąsiadki, pani Bożenki piętro wyżej i pognała dalej, nieskrępowana, po rynnie i piorunochronie. Kwitnie ogromnymi, pięknymi fioletowymi i bladozielonymi dzwonowatymi kwiatami – jeszcze kwitnie mimo listopada i nawet udało jej się zawiązać kilka owoców
Karo in the KitchenZioła na odporność” Moniki Fijołek. Człowiek jak wiadomo uczy się całe życie i dobrze pogłębiać swoją wiedzę, a tym przypadku znajomość ziół i ich działania na nasz organizm. Panią Monikę znam głównie za sprawą jej poprzedniej książki „Zioła w ogrodzie” oraz kilku artykułów, które publikowała Internecie. Dlatego też chętnie sięgnąłem po jej kolejne „dziecko
Mr. Tastesię spodobało bardzo, to dodatek pestek z dyni, które na pewno dodadzą daniu jeszcze dodatkowej chrupkości. Danie myślę, że nie tylko docenią Panowie, ale też i Panie bo Dariusz wybrał makaron pełnoziarnisty Barilla, którego porcja, nie wiem czy wiecie ale dostarcza około 20% zapotrzebowania na błonnik. Gratuluję serdecznie! Przepis na danie przysłane przez Dariusza poniżej. Samego Zwycięzcę bardzo proszę
SMYKWKUCHNI