Czasami zdarza się, że mamy ogromną ochotę na coś słodkiego, a nie ma nic takiego pod ręką a i do sklepu daleko :-) Albo znajomi wpadają z
Kulinarny PamiętnikDzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę. Składniki: 3 parówki, przekrojone na pół 6 plasterków
Kulinarny PamiętnikSuper przekąska na imprezę, świetnie sprawdzają się w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki: 0,5 kg mąki (+odrobina do podsypywania) szklanka ciepłego (nie gorącego) mleka saszetka
Kulinarny PamiętnikPrzepis zdecydowanie można zaliczyć do przepisów dla początkujących. Placek z jabłkami i budyniem był jednym z pierwszych, które nauczyłam się piec, mam więc do niego sentyment
Kulinarny PamiętnikMięciutki, puszysty i delikatny - zupełnie jak chleb tostowy. Ma jednak przewagę nad takim kupnym chlebem do tostów - nie zawiera żadnych sztucznych spulchniaczy, a dodatek cebulki urozmaica
Kulinarny PamiętnikPrzepis na ten fikuśny chlebek kilka razy rzucił mi się w oczy, kiedy przeglądałam różne blogi kulinarne. W końcu zdecydowałam się go upiec :-) O dziwo, było
Kulinarny PamiętnikBałam się, że samodzielne przygotowanie makaronu nie będzie prostą sprawą. Na szczęście okazało się, że wcale nie jest to trudne. Każdy wie, że domowy makaron ma
Kulinarny PamiętnikSkładniki: 2 pstrągi skórka otarta z jednej cytryny posiekany pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego koperku pół cebuli pokrojonej w kosteczkę 2 łyżki oliwy z oliwek
Kulinarny PamiętnikNo i jestem już z powrotem po przerwie urlopowej :) Dziś pomysł na weekendowe, letnie śniadanie. Mimo że nie przepadam za ciepłymi pomidorami (dlatego nigdy nie dodaję
Kulinarny Pamiętnikbyła. A mama mówiła- "Ostra dieta teraz Cię czeka". Ale ja wiedziałam lepiej. No, to jak wiedziałam, tak nie spał(am) przez moją głupotę i łakomstwo. "Ma się Pani cieszyć macierzyństwem, a nie umartwiać"- tak oto podsumowała pani doktor dietę matki karmiącej podczas domowej wizyty. Jedno trzeba przyznać, początki ćwiczą silną wolę matki. Zwłaszcza po takim rozpasaniu, jakiemu dałam
bastalenatylko kawa!). Ale że nie tylko, co jemy,ale jak jemy jest ważne to już mało, kto wie i teraz zaskoczenie na śniadanie powinniśmy zjeść jakiś zdrowy tłuszczyk!! Proszę Pani! Ależ, co Pani wygaduje? Jak zdrowe odżywianie i tłuszcz? A no właśnie tak:) tłuszcz tłuszczowi nie równy. Są tłuszcze ZŁE( i od tych zdala) i DOBRE, czyli takie, które, używane
FarmażonyDzisiejsza propozycja jest głównie dla Pań ;-) A co Nam się też należy chwila relaksu! ;-) Przepyszny, lekki, orzeźwiający drink z dodatkiem świeżej melisy, melona, rumu kokosowego i cydru lubelskiego. Idealny drink na lato! Wymyślony na szybko, okazał się strzałem w dziesiątkę! SKŁADNIKI: - świeży melon 1 gruby plaster na dwa drinki - świeże listki melisy -60 ml - rum kokosowy - 150 ml -cydr(...)lubelski - cytryna do przybrania PYSZNE! NA ZDROWIE DROGIE PANIE! ;-D Pamiętaj alkohol szkodzi zdrowiu
SMYKWKUCHNIBiedronce czy Lidlu za ok 5,5zł za 10szt). Cenowo ok ale każdy wie jaki smak miały te jajka. Każdy też wie jaki smak ma jajko kupione od Pani na bazarze czy na wsi. Różnica jest ogromna i aż przerażający jest fakt, że różnica w smaku może być tak duża. Jak wybierać jajka? Na jajka nie ma wpływu opakowanie, kolor(...)się na podstawę paszy, dodatkowo w okresie letnim zjadają pozostałości poprodukcyjne - liście rzodkiewki, sałat, nać, marchwi, pietruszki, łodygi kopru." Ile kosztuje takie jajko? 1,2zł tyle co od Pani sąsiadki na wsi (no chyba, że zawyża cenę dla Warszawiaków :)). Warto zadbać o swoje zdrowie i nie jeść byle czego. Polecam
Brzuszki Łakomczuszkistworzona została aby zachęcić Polaków do spożywania kaszy. Warsztaty odbyły się w Restauracji Dobra Kasza Nasza w Krakowie Rynek 28 W czasie spotkania mieliśmy możliwość posłuchania dietetyka - pani Katarzyny Foszner, która opowiadała nam o właściwościach różnych rodzai kasz. Natomiast pani Dorota Wdowińska - Rozbicka z bloga "Dorota smakuje" przygotowała dla nas pyszne kaszotto ze szparagami i wędzonym boczkiem
Miksturownik