Gdy zaproszono mnie za spotkanie z mistrzynią cukiernictwa panią Bożeną Sikoń byłam bardzo szczęśliwa bo jak się uczyć to od najlepszych. Pani Bożena, nazywana po cichu Wielką Cukiernicą, jest doskonałym fachowcem i cierpliwym nauczycielem. To bardzo spokojna i miła osoba. Niezwykle dokładnie tłumaczyła wszystkie etapy przygotowywania deseru zdradzając różne zawodowe sztuczki. Odpowiedziała też na mnóstwo pytań jakie zadawaliśmy, nie tylko na temat tarty. Spotkanie i wspólne pieczenie odbyło się w pracowni tortow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Takich warsztatów, to troszkę zazdroszczę :) Bardzo lubię i cenię Panią Bożenę.
Super warsztaty! Jeśli miałabym do wyboru warsztaty w Hiltonie, Mariocie i innych podobnych, wybrałabym właśnie Tortownię i takie słodkie warsztaty. Pozdrawiam :)
Wspaniałe Warsztaty! Pani Bożena jest Mistrzynią. Potwierdzam wszystkie Twoje słowa, bo miałam okazję i ja słuchać jej cennych rad i komentarzy, które wiele mnie nauczyły. Polski Turniej Wypieków to fantastyczna przygoda jaką było mi dane przeżyć będąc uczestnikiem:) Pozdrawiam podziwiając Twoje i Wasze wypieki:)
Jolu, czy Ciebie też zobaczymy w tej edycji Turnieju ?! jeśli tak to gratuluję przygody !
nie dziwię się - kiedy dostałam zaproszenie szybciutko się zgodziłam
robiliśmy je od podstaw, każdy swoją, którą zabrał potem do domu a smakowała wybornie !
Miałam być, no ale 3 razy w Wawie na własny koszt w ciągu dwóch tygodni to za dużo :)
Rewelacyjne doświadczenie. Po zdjęciach widać, że było świetnie :)
Tak Izo:) Będzie można i mnie oglądać:) Świetna przygoda!
wygląda na to, że było się czego nauczyć, a jakieś trele morle !Pozdrawiamy serdecznieTapenda
zdecydowanie tak - z naszej strony było mnóstwo pytań i żadne nie pozostało bez odpowiedzi :)
ponoć zamieniając żelatynę w płatkach na sypką stosuje się miarkę - 1 płatek żelatyny to 1 łyżeczka takiej w proszku, ale nie wiem na pewno. Sypką zalać ok. 1/4-1/3 szkl. wody a gdy napęcznieje podgrzać i mieszać do rozpuszczenia