Tarta cytrynowa Bożeny Sikoń i warsztaty w Tortowni

Tarta cytrynowa Bożeny Sikoń i warsztaty w Tortowni

Tarta cytrynowa Bożeny Sikoń i warsztaty w Tortowni

Gdy zaproszono mnie za spotkanie z mistrzynią cukiernictwa panią Bożeną Sikoń byłam bardzo szczęśliwa bo jak się uczyć to od najlepszych. Pani Bożena, nazywana po cichu Wielką Cukiernicą, jest doskonałym fachowcem i cierpliwym nauczycielem. To bardzo spokojna i miła osoba. Niezwykle dokładnie tłumaczyła wszystkie etapy przygotowywania deseru zdradzając różne zawodowe sztuczki. Odpowiedziała też na mnóstwo pytań jakie zadawaliśmy, nie tylko na temat tarty. Spotkanie i wspólne pieczenie odbyło się w pracowni tortow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cytryna, tarta, pieczenie, słodkie, desery, tort, deser, torty, ciasto, ciasto cytrynowe, tarta na słodko

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
moniczkawkuchni, 19 sierpnia 2013 10:39:16

Takich warsztatów, to troszkę zazdroszczę :) Bardzo lubię i cenię Panią Bożenę.

bistro mama, 19 sierpnia 2013 10:40:40

Super warsztaty! Jeśli miałabym do wyboru warsztaty w Hiltonie, Mariocie i innych podobnych, wybrałabym właśnie Tortownię i takie słodkie warsztaty. Pozdrawiam :)

bk110, 19 sierpnia 2013 10:44:02

Obłędne!

montka, 19 sierpnia 2013 10:44:34

Bardzo ciekawe. :)

Abc Mojej Kuchni , 19 sierpnia 2013 10:48:08

Wspaniałe Warsztaty! Pani Bożena jest Mistrzynią. Potwierdzam wszystkie Twoje słowa, bo miałam okazję i ja słuchać jej cennych rad i komentarzy, które wiele mnie nauczyły. Polski Turniej Wypieków to fantastyczna przygoda jaką było mi dane przeżyć będąc uczestnikiem:) Pozdrawiam podziwiając Twoje i Wasze wypieki:)

Antenka, 19 sierpnia 2013 11:07:38

mistrzowska ta tarta:) pycha

Iza Kulińska, 19 sierpnia 2013 11:53:23

Jolu, czy Ciebie też zobaczymy w tej edycji Turnieju ?! jeśli tak to gratuluję przygody !

Iza Kulińska, 19 sierpnia 2013 11:54:42

naprawdę było bardzo ciekawie

Iza Kulińska, 19 sierpnia 2013 11:55:31

nie dziwię się - kiedy dostałam zaproszenie szybciutko się zgodziłam

Iza Kulińska, 19 sierpnia 2013 11:56:20

robiliśmy je od podstaw, każdy swoją, którą zabrał potem do domu a smakowała wybornie !

Dusia, 19 sierpnia 2013 13:46:36

Miałam być, no ale 3 razy w Wawie na własny koszt w ciągu dwóch tygodni to za dużo :)

Iza Kulińska, 19 sierpnia 2013 13:56:56

no tak... przejazdy są kosztowne i ew. noclegi też....

Kulinarne Wyskoki, 19 sierpnia 2013 15:32:47

Rewelacyjne doświadczenie. Po zdjęciach widać, że było świetnie :)

Iza Kulińska, 19 sierpnia 2013 16:28:49

o tak ! było wspaniale :)

Abc Mojej Kuchni , 19 sierpnia 2013 17:48:10

Tak Izo:) Będzie można i mnie oglądać:) Świetna przygoda!

Kasia S,, 19 sierpnia 2013 23:35:59

wygląda na to, że było się czego nauczyć, a jakieś trele morle !Pozdrawiamy serdecznieTapenda

Iza Kulińska, 19 sierpnia 2013 23:54:05

zdecydowanie tak - z naszej strony było mnóstwo pytań i żadne nie pozostało bez odpowiedzi :)

matylda, 20 sierpnia 2013 18:34:18

wow. cudna tarta.

Iza Kulińska, 20 sierpnia 2013 19:23:30

i bardzo smaczna - polecam upiec samemu :)

Anonymous, 5 lutego 2014 17:22:36

A ile tej widy do żelatyny (mam żelatynę sypką)

Iza Kulińska, 5 lutego 2014 21:22:13

ponoć zamieniając żelatynę w płatkach na sypką stosuje się miarkę - 1 płatek żelatyny to 1 łyżeczka takiej w proszku, ale nie wiem na pewno. Sypką zalać ok. 1/4-1/3 szkl. wody a gdy napęcznieje podgrzać i mieszać do rozpuszczenia