pani - 2050 przepisów (strona:45/137)

Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 153

Przez ostatnie kilka dni przez piekarnię, w której pracuję, przewinęła się cała masa ludzi. Nie tylko goście, klienci i pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Pani Walewska / Pychotka 188

Ostatnią naszą propozycją podczas „kruchego tygodnia” jest pewnie wielu z Was znana Pani Walewska (Pychotka). Standardowo robimy ją w prostokątnej formie – takiej

Kuchenne Wariacje
Jak wybrać odpowiedni piekarnik 112

wybrać odpowiedni piekarnik ? To pytanie zadaje sobie raz na parę lat każda gotująca pani domu. Dziś napiszę parę słów właśnie na ten temat, bo niedawno i ja stanęłam przed tym dylematem. Jak wybrać odpowiedni piekarnik Mój stary wysłużony kilkunastoletni piekarnik dokonał niestety, albo stety żywota. Jako blogerka kulinarna spędzam dużo czasu w kuchni, piekarnik więc jest dla mnie

Kulinarne przygody Gatity
Pleśniak 201

słodkiego. O tym, co robią i jak dobrze wyglądają na co dzień, nie będziemy pisać. To drugie widać, to pierwsze pozostawimy do naszej próżnej świadomości. Panowie i panowie, i panie, zapraszamy do stołu! Składniki: ciasto: 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka (z dużych jaj!) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pozostałe

GRUBY WAŁEK
Poszukiwaczu smaku, strudzony wędrowcu - Skworcu - Ocena produktu 115

prostu oniemiałam. Zapach powalił mnie na kolana. 10 źdźbeł trawy kosztuje 1,75zł i starcza na ok. 3 pieczone potrawy.  Ze współpracy jestem bardzo zadowolona i chciałabym podziękować Pani Małgosi, że tak perfekcyjnie przygotowała paczkę dla mnie. Jak wspominałam wcześniej - wszystko przyszło w ciągu 24 godzin i było porządnie zapakowane. Produkty, które testowałam spełniły moje oczekiwania, nie miałam

Gotowanie i blogowanie
Tak gęstych miodów w moim domu jeszcze nie było - Pasieka Ambrozja 144

kremowanego. Zapytałam więc Pana Bogusława, dlaczego ten miód jest taki gęsty. Coś mi w nim nie pasowało, ale w pozytywnym znaczeniu. Odpowiedź była prostsza niż mogłam sobie wyobrazić.  "Pani Małgosiu, bo prawdziwe miody właśnie takie są, gęste. Żadne z miodów jakie posłałem nie są kremowane, tylko w naturalnej postaci dla tego okresu ." W moje ręce trafiły naprawdę genialne produkty

Gotowanie i blogowanie
Wielki Konkurs Urodzinowy - Wyniki 81

wysłał mi "chce to, to i to" to dla mnie nie jest to list. A takich zgłoszeń było sporo. Szkoda mi jednego listu, mimo chłodnych stosunków chciałam nagrodzić Panią Martę, bo jej list był rozczulający. Nie nagrodziłam, bo jednak nie poczułam się za dobrze, gdy czytając życzenia pierwsze słowa jakie mnie przywitały to "Asiu kochana". Cóż... mam na imię Małgosia

Gotowanie i blogowanie
Chleb z burakiem i "Łatwopalni" 162

Studzić na kratce. Na razie chleb stygnie. Jutro dorzucę zdjęcia jego wyglądu w środku. Pisałam wczoraj, że czytam coraz więcej i przerzuciłam się na łatwiejszą literaturę. Za sprawą recenzji Pani Kowalskiej przez 2 dni zaangażowałam się w historię Moniki, nauczycielki j. polskiego z kilkuletni stażem i Jarka, prawie czterdziestoletniego byłego chirurga, a obecnie "wolnego ptaka" malującego różne obiekty na zamówienie

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa gołąbkowa. Kapuśniak z mięsem mielonym i ryżem 261

Zupa gołąbkowa to zupa leniwej pani domu. Zupa spod ręki gospodyni, której nie chciało się robić tradycyjnych gołąbków , ale stęskniła się za ich smakiem. To pożywne, bardzo smaczne danie jednogarnkowe , które zrobicie dużo szybciej niż gołąbki a smak dania będzie taki sam albo bardzo zbliżony. Dlatego przyprawiając tę zupę użyjcie takich samych przypraw jakich używacie do zwykłych gołąbków. Moje Żarłoczki

Smaczna Pyza
Wegański WROCŁAW 182

wyboru jest tofucznica, parówki, hummus lub kanapki. Złe mięso ul. Ofiar Oświęcimskich 19 W Złym mięsie zjemy wegańsko i wegetariańsko. Jeżeli danie jest w dwóch opcjach, panie pytają w jakiej wersji podać. Do wyboru mamy przepyszne burgery, pizzę, zupy czy różne dania "tygodnia". Generalnie wybór jest dość spory i urozmaicony. Sam lokal również jest ciekawie urządzony, co dodatkowo dodaje osobliwości

Bananowe Pole
Gulasz z kurczaka z dynią 146

ryżem, czy kaszą. Ponieważ dania z dynią ostatnio są coraz popularniejsze, może Was zaskoczę, że nie jest to modna nowinka a potrawa kuchni podkarpackiej. Przepis pochodzi od Pani Janiny Olszowy, wyjątkowej kobiety i znawczyni lasowiackiej kuchni, która prowadzi warsztaty kulinarne w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej. Składniki: 1 kilogram surowej dyni 600 g piersi z kurczaka 300 g papryki

Trzeci talerz
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z porem i papryką 133

Lubicie czerwoną kapustę? a kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą ale tym razem wykorzystałam ją do surówki. Jest bogactwem witamin, polecam gorąco. Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
wybierz dobre MASŁO ORZECHOWE. oferta maseł PRIMAVIKA 129

Zwłaszcza jeśli ma tak idealny skład, jak to powyższe - tutaj znajdziemy tylko migdały i sól morską. Skład na 6+, a smak...smak też! :) Pokochałam je jako dodatek w owsiance ♥ Panie i Panowie, teraz powitajmy... masło z nerkowców! Masło z nerkowców, tak jak i masło migdałowe zazwyczaj robiłam sama w domu, tym razem z tego powodu, że jest jeszcze trudno dostępne

breakfast of dreams