pączki - 10682 przepisów (strona:306/713)

Ciasto budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia) 116

budyń bananowy (60 g) – koniecznie smak bananowy 1 budyń waniliowy bez cukru (60 g) 2 łyżki brązowego cukru (lub innego słodzidła) lub więcej – do smaku duża paczka herbatników Polewa czekoladowa: tabliczka gorzkiej* czekolady (100 g) 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki cukier lub syrop z agawy (do słodzenia) Dodatkowo: orzechy do dekoracji mleko do moczenia biszkoptów * P olecam

Lamarida.pl
Drożdżówki z makiem 84

hours 30 min. Porcje 12 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 425 g masy makowej np. firmy Helio 500 g mąki pszennej chlebowej typ 750 20 g świeżych drożdży lub paczka 7-8g drożdży instant 250 ml mleka 85 g masła 80 g cukru szczypta soli Do posmarowania 1 jajko 1 łyżka mleka Opcjonalnie lukier Kroki Jeśli używasz świeżych drożdży

Na-talerzu.pl
SERY GÓRSKIE OD SER-MAR 65

sery te pakowane są próżniowo i wysyłane po całej Polsce. Jedną z firm, która oferuje tego typu usługę jest  Ser-Mar.pl . Ostatnio do testowania otrzymałam kilka serów górskich. W paczce były między innymi: * gałka wędzona * serek wędzony * serek biały * serek grillowany * korbacz wędzony * bundz wędzony z ziołami Sery od  Ser-Mar.pl  to  regionalne, naturalne wyroby bez konserwantów produkowane

Zrób to smacznie
Pyszna Napoleonka bez pieczenia z gruszkami 122

Żyć nie umierać. :) To ciasto to Napoleonka bez pieczenia z gruszkami. Pyszna słodko-kwaśna masa budyniowa rozpływa się w ustach. Zróbcie, warto. Dobrego tygodnia wszystkim życzę. Potrzebujemy: 1,5 paczki herbatników petit beurre 10 dag powideł śliwkowych 2 budynie śmietankowe bez cukru mały słoiczek gruszek w syropie 1 litr mleka 2 łyżki masła ekstra 0,5 szkl. cukru 1 cukier

Co w garnkach piszczy
Wigilijne opowieści 75

opowiadaniu! WIGILIJNE OPOWIEŚCI Praca zbiorowa Premiera 12-11-2020 Wydawnictwo WAB 12 opowiadań i 12 przepisów na popisowe świąteczne dania świetnych polskich autorów. Ktoś zginie otruty barszczem wigilijnym, czyjaś paczka na święta zgubi się w paczkomacie, ktoś upuści karpia na tory tramwajowe, ktoś się nieszczęśliwie zakocha, do kogoś w zastępstwie Mikołaja przyjdzie diabeł, a ktoś inny odkupi swoje winy bohaterskim

Latosiowydom
Kostka tortowa z Nutellą, na migdałowym biszkopcie 73

szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki oleju 1 łyżka wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki zmielonych migdałów szczypta soli dodatkowo: 2 paczki herbatników petitków 1 szklanka mocnej, posłodzonej herbaty - na poncz Wykonanie: Zaparzamy herbatę, by zdążyła się ostudzić przed ponczowaniem. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek, mąkę przesiewamy

Kronika Piekarnika
Pijane żelki 80

alkohol i mimo swojego pysznego smaku są całkiem zdradzieckie.  Drugą całkiem fajną alternatywą jest zamrożenie nasączonych wcześniej żelek i dodaniem ich do drinków jako kostek lodu. Składniki : 2 paczki żelek Haribo  100 ml whisky 50 ml coli 100 ml ginu 50 ml toniku 100 ml żubrówki 50 ml soku jabłkowego Przygotowanie : Żelki podziel na trzy części i umieścić

Niezły Młynek
Holenderskie pączki z rodzynkami i pomarańczą 70

skórką kandyzowaną do ciasta, ponownie wyrobić i odstawić pod przykryciem na kolejne 15 minut.  W garnku rozgrzej olej temperatura 160C , za pomocą dwóch oprószonych mąką łyżek formuj paczki i smaż na złoty kolor z obu stron.  Smacznego

Niezły Młynek
Lane chrusty 106

już przygotowaliście jakieś smakołyki w tegorocznym karnawale? U mnie w domu można powiedzieć tłusto :) faworki raz w tygodniu, chrusty zaliczone, pączki zaliczone, eklerki i ptysie zaliczone :) Do tego znajdzie się jeszcze kilka innych smakołyków i rarytasów. Można śmiało powiedzieć, że dieta nie trzyma się mnie za długo ale przecież nie można odmawiać sobie wszystkiego :) No dobra przyznam się, rzadko sobie

Niezły Młynek
Serowe oponki 102

kilka dni mamy tłusty czwartek, na całe szczęście jeszcze zostaną ostatki dlatego będziemy mogli sobie popuścić z wszystkimi dietami. No bo kto w końcu nie zje pączka czy oponki. Tego dnia przestajemy myśleć o oponkach na naszym ciele, w końcu one też są sexi :)  Składniki: 250 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczko sody oczyszczonej

Niezły Młynek
Kruche chrusty 73

Kochani to już końcówka, naszego karnawału. Jednak w Tłusty Czwartek przy ogromie słodkości w postaci chrustów, faworków czy pączków wypróbujcie przepis na kruche chrusty, a może delikatne ciasteczka w kształcie rombów. Są pychaa!  porcja ok 50 chrustów Składniki:  1 jajko 80 g masła roztopione 50 g cukru 2,5 łyżki rumu 250 g mąki 5 łyżek mleka szczypta

Niezły Młynek
Wafle tortowe z kakaową masą z mleka w proszku 68

Szybkie do przygotowania wafle tortowe przekładane przepyszną masą z mlekiem w proszku. Słodki dodatek do kawy. Potrzebujemy: wafle tortowe-1 paczka (5 sztuk) 2,5 szklanki mleka w proszku 1 szklanka mleka w płynie 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 kostka margaryny Mleko w proszku ucieramy z mlekiem w płynie.Nastepnie dodajemy cukier i kakao , ucieramy na gładką masę

Przepisy mojej mamy
Ogórki z curry-przetwory na zimę 59

umytych,wyparzonych słoików.Do każdego słoiczka dodajemy łyżeczkę gorczycy,mały listek selera i liśc laurowy. Zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki cukru 1,5 szklanki octu łyzeczka soli 1 paczka curry-25g Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w garnku,zagotowujemy i gorącą płynem zalewamy słoiki. Zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 minut.  Smacznego

Przepisy mojej mamy
Serowiec z masą rabarbarową 61

rozpuszczoną w wodzie). Studzimy. Ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy ją delikatnie do rabarbaru, mieszając łyżką. Masa czekoladowa: Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 2/3 kubeczka śmietanki 30 % dodatkowo - paczka okrągłych biszkoptów Wykonanie: Podgrzewamy śmietankę prawie do jej zagotowania, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy, aż czekolada zupełnie się rozpuści. Masę wstawiamy do lodówki, by troszkę stężała, ale nadal była półpłynna. Składamy

Kronika Piekarnika
Murzynek jesienny z orzechami i daktylami 56

taki wypiek, do krojenia, smarowania serkiem, miodem, powidłem. Lekki pomimo bakalii, bo zawiera bardzo mało tłuszczu. Bardzo słodki pomimo małej ilości cukru, ponieważ słodkości dodają mu daktyle ( dostałam paczkę od pewnej pani z Telawiwu i okazało się, że nie zdawałam sobie sprawy, jak daktyl może być pyszny). Bardzo aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom, koniecznie włoskim. Dla mnie to przyjemny akcent

Kronika Piekarnika