sycącą przekąskę. Bułeczki nie zawierają białego cukru, zrobione są z mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Bułeczki można przygotować bez żadnych dodatków i posypać np. cukrem pudrem (wtedy będą wyglądały jak pączki :) albo urozmaicić je o inne ulubione dodatki np. orzechy czy rodzynki. Składniki (10 bułeczek): 250 g twarogu chudego lub półtłustego 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 5 łyżek
Healthy food explorermączka „Gustin” i budyń waniliowy. Mączka „Gustin” to skrobia kukurydziana, nie mylić z mąką kukurydzianą. 500 ml mleka, 140 g mąki pszennej, 60 g skrobi (nie mąki) kukurydzianej, 1 paczka budyniu waniliowego, 3 jajka, szczypta soli, 40 - 60 g cukru pudru, 6 g proszku do pieczenia, tłuszcz do smażenia (skórka słoniny, olej) Do miski wlać mleko i mieszając dodać mąkę
królestwo garówchipsów sprawdzą się na każdej imprezie. Najlepszym wyborem będą chipsy z pieca, ponieważ są ona grubsze i mają fajny kształt. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem! Składniki paczka chipsów z pieca u mnie Lays paprykowe twaróg delikatny President ze szczypiorkiem 1 papryka 1 ogórek świeży (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Paprykę i ogórka kroimy w drobną
Przepiski.plBędą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już :). ok 30 pierożków Składniki: 150 ml mleka 25 g drożdży 640 g mąki 120 g cukru 250 g miękkiego masła 2 jajka 4 żółtka cukier wanilinowy szczypta soli słoik
Niezły MłynekBędą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już :). ok 30 pierożków Składniki: 150 ml mleka 25 g drożdży 640 g mąki 120 g cukru 250 g miękkiego masła 2 jajka 4 żółtka cukier wanilinowy szczypta soli słoik
Niezły Młynekdzielimy ciasto na 4 części ( kulki), każdą z nich rozwałkowujemy na małe placki. Każdy placek smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, z każdej strony na złoty kolor ( jak pączki). Podawać można różnymi sosami, z masłem czosnkowym lub tradycyjnie, z kwaśną smietaną i tartym żółtym serem. Smacznego
pieprzny smaczekZupa krupnik na wołowinie , rozgrzewająca tradycyjna zupa z kaszy, to jedna z moich ulubionych zup. Miałam dodać przepisy na pączki z różnych stron świata, ale nadszedł silny mróz, więc podrzucam Wam mój sprawdzony przepis na polską zupę, czyli krupnik. W takie mroźne zimowe dni na polski krupnik rozgrzewa doskonale podobnie jak zupa cygańska, czy Zupa meksykańska z mięsem mielonym .. Krupnik
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKarpatka bez pieczenia to idealny pomysł na szybki deser. Jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Składniki: 1 duża paczka herbatników kakaowych 3 budynie waniliowe lub śmietankowe duże pół litra mleka pół kostki masła lub margaryny Kasi 1 serek mascarpone 250g 1 jogurt truskawkowy 350g 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: Herbatniki wyłożyć na blaszkę 20/25, budynie ugotować po ostudzeniu dodać
Wasze Przepisyczerwoną słodką, łyżeczka granulowanego czosnku, kolendra. Kolendrę dodać pod koniec smażenia! Sekretem jest kolendra. Dużo kolendry. Jeśli jest świeża, drobno ją posiekać. Jeśli nie ma ziarna – conajmniej pół paczki rozgnieść w moździerzu. Układam w pieczarce warstwy, od dołu: Rozdrobniony ser pleśniowy żółty. Na to czubkiem łyżeczki dodaję masło na szerokość całej pieczarki. Następnie farsz z mięsa. Na wierzchu układam
Wasze Przepisykajmakiem to propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Składniki: 2 litry mleka kostka masła 10 budyni 5 łyżek cukru Herbatniki u mnie 3 paczki Puszka kajmaku 2 galaretki Przygotowanie: Do garnka wlewam 1 i pół l mleka dodaje kostkę masła i cukier czekam aż się rozpuści. Pół mleka które zostało rozrabiam z budyniami i dodaje
Wasze Przepisyczyli z mięsem, ale nie wiemy czy zdajesz sobie sprawę, jak łatwo zrobić tę prostą i pyszną potrawę domowym sposobem. Podstawa to dobry sos pomidorowy, który jest prosty jak paczka suchego spaghetti. Trzeba poddusić passatę z dodatkiem cebuli i czosnku. I gotowe. Sos łączymy następnie z mięsem mielonym i znowu dusimy. Sos al ragu powinien być zwarty, zawiesisty, nawet suchy
Niedzielny kucharzzagnieść ciasto. Następnie ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć kółka, a następnie w każdym kółku wyciąć kieliszkiem małe kółeczko, tworząc kształt oponki. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron tak jak pączki. Gotowe oponki przestudzić i posypać cukrem pudrem. Autor przepisu: Joanna Hadrych Artykuł Oponki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisybyły mało znaną brytyjską specjalnością przyrządzaną przez mieszkańców Hertfordshire na Tłusty Wtorek. Imigranci z Hertfordshire i okolic byli jednymi z pierwszych, którzy przywieźli przepis na pączki do Ameryki. Paczki z nadzieniem zawdzięczamy najprawdopodobniej Holendrom. Przepis na olykoek, czyli smażone kulki ciasta wypełnione słodyczami - mieszanką migdałów, rodzynek, posiekanych jabłek i cynamonu - został po raz pierwszy opublikowany w 1667 roku
Cztery Fajerykonserwowa Fasola konserwowa czerwona 300g pieczarek 500g mielonego mięsa 1 cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 200g sera żółtego 400g jogurtu naturalnego gęstego 6 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku 1 paczka chipsów Tortilla (polecam serowe) Sól Pieprz Oregano Kmin rzymski Olej do smażenia 1 łyżka masła Sałatka meksykańska – sprawdzony przepis Przygotowanie sosu: Jogurt wymieszać z majonezem dodać czosnek przeciśnięty przez praskę
Księga-Smaku