Jest delikatne i słodkie – sprawdzi się na wyjątkową okazję! Składniki: 4 budynie waniliowe lub śmietankowe (po 2 szt. na każdą warstwę) 2 puszki masy krówkowej 3 duże paczki herbatników śmietana 30% czekolada do starcia na wierzch Sposób przygotowania: Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na blachę wykładamy warstwę herbatników na nie budyń, warstwa herbatników, masa
Wasze Przepisygrudek. Na patelni rozgrzać olej tyle aby patelnia była do połowy wypełniona. Łyżkę zamoczyć w gorącym oleju i nakładać ciasto partiami łyżka po łyżce zostawiając trochę miejsca (paczki jeszcze trochę urosną).Zamiast łyżki można użyć małej gałkownicy do lodów. Smażyć na średnim ogniu aż uzyskają złoty kolor. Po usmażeniu przekładać na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru
Andzia Pichciglonów nori , słodko-pikantne chrupiące tofu po koreańsku , zupa ogórkowa na zimno , koreańska pikantna zupa z makaronem , koreański gulasz z cukinią i tofu (nie pikantny dla odmiany ), koreański pączek wytrawny , mizerię po koreańsku , wegańskie kimchi , kimchi bokumbap . Fanom kiszonek polecam również warzywa kiszone po ormiańsku , kiszone buraki , zupę z kiszonych buraków . Polecam również kimchi z białej kapusty . Warto też wypróbować
Lamarida.plreklama produktu. Do wykonania przepisu użyłam tylko żółtek. Białka możecie zamrozić lub użyć do zrobienia bezy. Składniki: 3 żółtka 2 serki mascarpone (Piątnica, każdy po 250 g) 2 paczki długich biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kakao 4 łyżki amaretto 2 łyżki cukru + 1 łyżka płynnego miodu Wykonanie: Żółtka utrzyj z cukrem i miodem na puszysty, biały krem. Do masy
Moja pasja smakuciemnej wersji. Przygotowanie go jest bardzo proste i szybkie, ale niestety musi przez kilka godzin stać w lodówce. Chyba to czekanie jest najgorsze. Szybki przepis na: Blok czekoladowy Składniki paczka mleka w proszku 400g kostka masła – 200g 1 – 1,5 szklanki cukru 200g herbatników 3/4 szklanki wody 150g pistacji 100 suszonej żurawiny Jak przygotować biały blok czekoladowy Biały
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wszystkich wolnowarch marki Crock-Pot) gotowanie na parze (parowar) pieczenie m.in. ciast (mini piekarnik) smażenie, także saute i w głębokim tłuszczu, dla mnie to świetny sprzęt m.in. do smażenia pączków ponieważ mogę precyzyjnie ustawić temperaturę tłuszczu gotowanie m.in. zupy, curry, gulasze mięsne i warzywne, buliony, ryż i kasze (zastępuje rice cooker), puddingi itd. Crock-Pot 5.6L Digital Slow
Cztery FajeryGellwe" jest marką, która w swoim asortymencie oferuje gotowe, desery, mieszanki ciast do wypieku, dodatki do pieczenia oraz dodatki funkcjonalne. W paczce znajdowało się: cukier wanilinowy ciasto czekoladowe XXL piernik klasyczny piernik domowy XXL Zapraszam do zakupów
Truskawkowa FiestaRobi się je błyskawicznie i równie szybko znikają. 30-40 min i gotowe usmażone pączki można wcinać. Są mało słodkie i nie wchłaniają oleju. Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Idealne na tłusty czwartek jeśli nie macie za dużo czasu a goście już jadą.... Polecam
Swojskie jedzonkoKilka dni temu, podczas przeglądu kuchennych szafek wpadła mi w ręce paczka czarnego ryżu. Ponieważ zdołałam zapomnieć, że takową swego czasu kupiłam, z wykorzystaniem jej zawartości nie należało dłużej zwlekać. Szybko doszłam do wniosku, że czarny ryż będzie znakomitym dodatkiem do prostej zupy curry na bazie dyni. W ten sposób w jednym daniu zamknęłam całą masę wartości odżywczych – cenne białka
Even Better Foodpodniebienia. Nie można na jednym poprzestać, na dwóch też nie J Te patyczki są tak samo pyszne jak kaloryczne. Warto je raz w roku usmażyć zamiast klasycznych pączków czy faworków . Do sosu warto użyć dobrej jakościowo czekolady Cadbury bo to ona podkreśla smak naszego churros. Czekolada od Johna Cadbury charakteryzuje się aksamitnością i zawartością mleka znacznie większą
Wanilia i Kardamonnastępnie natłuszczonymi w oleju dłońmi formujemy kuleczki i wrzucamy je na gorący tłuszcz. ( ciasto ma luźniejszą i lepką konsystencje dlatego musimy mieć natłuszczone ręce aby łatwo było formować pączuszki), pączki smażymy ok 6 min (praktycznie nie musimy ich obracać w czasie smażenia bo przekręcają się same :)), usmażone wyławiamy cedzakiem na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu
Blog kulinarny S9.PLcappuccino: 2 serki homogenizowane waniliowe 2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody kostka margaryny 5 jajek szklanka cukru biszkopty (u mnie 2 paczki okrągłych z biedronki) cappuccino Wykonanie: Żelatynę rozpuścić pozostawić do wystygnięcia. Pół opakowania cappuccino zrobić z gorącą wodą w jakiejś średniej misce. Jedno jajko całe i 4 żółtka ubić na parze
Wasze PrzepisyProsta i smaczna sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi. Składniki: makaron ryżowy puszka kukurydzy puszka ananasa paczka (lub dwie) paluszków Surimi majonez pieprz i sól Sposób przygotowania: Makaron ryżowy (ja najpierw tne nożyczkami na krótsze kawałki) przełożyć do miski i zalać gorącą wodą. Odstawić aż napęcznieje, po czym odlać nadmiar wody. Do makaronu wrzucić kukurydzę, pokrojonego ananasa i paluszki
Wasze PrzepisyMoja Mama często robi polędwiczki wieprzowe smażone na patelni. Korzystając z Jej rad, zrobiliśmy polędwiczki wieprzowe w sosie z borowików z użyciem paczki mrożonych grzybów. Po grudniowych, długich przygotowaniach do świąt taki prosty i szybki przepis pozwolił nadal cieszyć się gotowaniem, ale mniej czasochłonnym, a równie smacznym. Duszone polędwiczki wieprzowe w grzybowym sosie mogą być propozycją nie tylko na codzienny
niecodziennikparyrobiłam sajgonek, bo mając dzieci najczęściej przygotowuję proste, delikatne w smaku, tradycyjne potrawy, które wiem że zjedzą. Sajgonki z mężem bardzo lubimy a w szafce leżała i czekała paczka papieru ryżowego. Postanowiłam zaryzykować i zrobić. Jako klucz do sukcesu zaprosiłam dzieci do wspólnego gotowania, przecież dania przygotowane samodzielnie zawsze lepiej smakują. Dodatkowo dania, w których coś się dzieje, trzeba taplać
Dorota Smakuje