Moja Mama często robi polędwiczki wieprzowe smażone na patelni. Korzystając z Jej rad, zrobiliśmy polędwiczki wieprzowe w sosie z borowików z użyciem paczki mrożonych grzybów. Po grudniowych, długich przygotowaniach do świąt taki prosty i szybki przepis pozwolił nadal cieszyć się gotowaniem, ale mniej czasochłonnym, a równie smacznym. Duszone polędwiczki wieprzowe w grzybowym sosie mogą być propozycją nie tylko na codzienny
niecodziennikparyrobiłam sajgonek, bo mając dzieci najczęściej przygotowuję proste, delikatne w smaku, tradycyjne potrawy, które wiem że zjedzą. Sajgonki z mężem bardzo lubimy a w szafce leżała i czekała paczka papieru ryżowego. Postanowiłam zaryzykować i zrobić. Jako klucz do sukcesu zaprosiłam dzieci do wspólnego gotowania, przecież dania przygotowane samodzielnie zawsze lepiej smakują. Dodatkowo dania, w których coś się dzieje, trzeba taplać
Dorota Smakujerobi się na prawdę szybko. Można i robić samemu ciasto, wiadomo, ale akurat zależało mi na czasie. Co nam trzeba? Opakowanie ciasta drożdżowego (ja kupiłam Henglein) 100g masła paczka cynamonu cukier trzcinowy 1 jajko Robimy! Ciasto rozwijamy. Smarujemy masłem na całości Posypujemy obficie cynamonem i cukrem. Zwijamy w rulon i kroimy krążki. Układamy na blaszce i odstawiamy
LatosiowydomJest to przepis na obiad, który może zrobić dziecko. Cały widz polega na tym, by zawinąć w placek tortilli kawałki warzyw i mięsa. Warto mieć w domu taką rezerwową paczkę placków tortilli “na czarną godzinę” – gdy nie mamy czasu na gotowanie, możemy zlecić dziecku, by przygotowało tortille. Młodszym dzieciom trzeba przygotować warzywa, krojąc je w kawałki. Starsze
Wiszniówkadodatku wegańskie! Słodycze posiadają specjalny certyfikat ekologiczny, co gwarantuje, że surowce pochodzą z upraw ekologicznych. Blog nawiązał kolejną współprace w ramiach przygotowania przepisów z wykorzystaniem produktów tej marki. W paczce znalazło się: ekologiczny baton z czekolady kokosowej bez dodatku cukru ekologiczny baton z czekolady ciemnej bez dodatku cukru ekologiczny baton z czekolady mlecznej bez dodatku cukru ekologiczne draże czekoladowe
Truskawkowa FiestaSylwester i Nowy Rok to czas zabawy, dobrego jedzenia, a w tym również słodkości. Za chwilę zaczyna się karnawał, a więc również kolejna dawka słodkości, pączków i faworków. Póki co jednak trzeba pożegnać stary rok i powitać nowy. Przy tej okazji część z nas robi podsumowania tego co było, wspomina wydarzenia minionego roku. Część robi również postanowienia na przyszły
Waniliowe ImprowizacjeSałatka z tuńczykiem i jajkiem Składniki: tuńczyk w sosie własnym: 1 puszka seler konserwowy: 1 słoiczek jajka: 5 szt. ser żółty: 100 – 150 g krakersy małe: 1 paczka ( 90 g ) szczypiorek: pół pęczka ogórek konserwowy: 4 szt. papryka konserwowa: 1 szt. majonez: 3 łyżki jogurt naturalny: 2 łyżki sól i pieprz do smaku natka pietruszki Sałatka z tuńczykiem
Kuchnia Na Wypasieszklanki cukru 3-4 łyżki miodu 1 i 1/2 litra mleka 3/2 % 1 szklanka rodzynek 200 g orzechów włoskich 100 g wiórek kokosowych 1 paczka sucharów słodkich ( 290 g ) PRZYGOTOWANIE : Mielony mak wsypujemy do garnka, wlewamy całe mleko ( trochę zostawiamy do moczenia sucharów ) , dodajemy miód, rodzynki cukier i zaczynamy podgrzewać, ciągle mieszając
Kulinarne Fantazje MarioliZdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43. Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44. Ciasteczka kokosowe 45. Włoskie mini pączki z ricotty 46. Paluszki serowe z ciasta francuskiego 47. Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i kukurydzą 48. Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 49. Sałatka z kurczakiem i chipsami
kruche babeczkidokładnie masę i wlewamy do wrzącej wody z sokiem. Gotujemy budyń, często mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzony budyń. DODATKOWO: 2 paczki ciastek Delicje pomarańczowe 2 galaretki pomarańczowe 3 szklanki wody Odsączone brzoskwinie z 1 puszki 1/4 szkl. mocnego naparu z kawy 3 łyżki alkoholu, np. spirytusu ZŁOŻENIE CIASTA: Na biszkopt kokosowo
psgotujemyPolski. W swej ofercie posiadają wysokiej jakości kubki termiczne, termosy i termosy obiadowe. Dzięki uprzejmości firmy Zojirushi otrzymałam do testowania kubek termiczny i termos obiadowy. Po rozpakowaniu paczki, pierwsze co zrobiłam to zagotowałam wodę i wlałam do kubka, aby sprawdzić czy rzeczywiście utrzymuje ciepło tak długo jak zapewnia producent. I wiecie co? Po 12 godzinach woda nadal była gorąca
Zrób to smaczniestół świąteczny :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku 22 cm: * ok. 200 g herbatników * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * 700 ml mleka * 2 paczki budyniu śmietankowego * około 600 g (półtora puszki) masy krówkowej o smaku kajmakowym * 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Mleko przelać do garnka (100 ml pozostawić do wymieszania budyniu) dodać cukier i mąkę
Zrób to smaczniebrukselki. Mogłabym rzec, że nawet wtedy nie liczy się mięso, które zostało przemycone do zupy. Nie. Wtedy liczą się tylko te małe kapusty. Czasami zdarzało nam się kupować dodatkowo paczkę mrożonych brukselek, ale coś z nimi jest niehalo, nie wiem, nie smakują mi wcale. Sezon na te warzywa trwa, wczoraj udało mi się kupić świeże. I postanowiłam je po prostu
Kardamonovysmaczne, a do tego pięknie wygląda po pokrojeniu. Do ego wcale nie jest ani pracochłonne, ani czasochłonne, więc same zalety. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 2,5 paczki krakersów solonych (ok. 440g łącznie) 1 puszka masy kajmakowej (460g) 3szkl. musu jabłkowego/prażonych jabłek (u mnie domowy) 1 galaretka o smaku cytrynowym 1 duży budyń 64g (taki
Waniliowe Improwizacje