pączki - 10682 przepisów (strona:305/713)

Czarodziejskie szyszki -pewnie ten przepis już znacie, ja ostatni raz je robiłam bardzo dawno temu .przepis pochodzi od mojej m 194

składniki 1 paczka ryżu preparowanego 15 dag krówek drobno pokrojonych 15 dag cukierków toffi drobno pokrojonych 15 dag masła 1 łyżka kakao przygotowanie Mozna do masy dodać troszkę orzechów siekanych i skórkę z pomarańczy Dęty ryż przyrumienić na suchej patelni bez tłuszczu,na złoty kolor. potem [przełożyć do garnka .Pozostałe składniki wlożyć do garnka i roztopić na małym ogniu mieszając

Moje Wyroby
Śledzie gajowego z marynowanymi grzybami 99

mnie ostatnimi latami "dziwne" w smaku. Nie potrafię określić co mi w nich nie smakuje. Pamiętam, ze kiedy byłam mała zajadałam się śledziami... Ale ostatnio kupiłam śledzie ( jedną paczkę, 3 sztuki ) śledzi firmy Kapitan Navi ( polecam i nikt mi za to nie płaci)  -  śledzie norweskie. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, nie za słone. W sam raz.  Dodałam

AZgotuj!
Skórka pomarańczowa kandyzowana 75

Pomarańcze, choć to słoneczne owoce, mi zawsze kojarzą się z grudniem. Jestem z pokolenia kiedy cytrusy nie były dostępne przez cały okrągły rok. Pomarańcze dostawałam w przedszkolu w paczce świątecznej, albo stało się po nie w kolejce, bo "rzucili do sklepu". Pamiętam, że nawet zza lady nie wystawałam, ale w kolejce stałam, bo przydział był "na głowę". Może dlatego

Pełny talerz
Sałatka śledziowa na krakersach – warstwowa 83

należy całkowicie pominąć. Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że zainteresujesz się naszą propozycją i z powodzeniem przygotujesz sałatkę śledziową. Polecamy! Sałatka śledziowa na krakersach – warstwowa Składniki krakersy: paczka 175 g filety śledziowe a’la matias: 5 – 6 szt. kukurydza konserwowa: 0,5 puszki ogórek konserwowy: 3 – 4 szt. cebula: 1 szt. jajka

Kuchnia Na Wypasie
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 69

Torta della Nonna , czyli Ciasto Babci – to krucha tarta, którą po upieczeniu wypełnia się budyniowym kremem i posypuje piniowymi orzeszkami i cukrem pudrem. 9. Bomboloni – to włoskie pączki z nadzieniem. Zazwyczaj wypełnia się je kremem budyniowym lub czekoladowym, a także dżemem. Bombolini najlepiej smakują jeszcze ciepłe podane z filiżanką kawy. 10. Cantuccini Toscani – twarde i kruche migdałowe

Tajemnice Smaku
Szarlotka z przepisu babci 55

Szarlotka to bardzo uniwersalne ciasto, które sprawdzi się zarówno na dużych przyjęciach, jak i na niewielkich spotkaniach. Składniki: Na jedną blachę: 500g mąki kostka masła pół paczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru żółtko mała śmietana kwaśna jabłka ( ja daję tak 6/7 średnich) 3 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Mąkę i proszek przesiewam do miski. Dodaje żółtko i cukier. Rozpuszczam masło

Wasze Przepisy
Szybki Domowy Nugat z Orzechami i Herbatnikami 78

ORZECHAMI I HERBATNIKAMI Składniki 2 andruty 15 dag mleka w proszku 25 dag margaryny 1/3 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki kakao 2/3 szklanki posiekanych orzechów 1 paczka herbatników 1/3 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mleko, cukier i margarynę przełożyć do garnka i zagotować, mieszać do momentu połączenia składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Do lekko ostudzonego

Przepiski.pl
Jadalne upominki, w sam raz na ostatnią chwilę... 73

okolicznych znajomych. A później kompletnie nielegalnym dostarczaniem do domów, połączonym z minutkowymi ploteczkami na schodkach... :)   A teraz mamy za pasem równie nieoczekiwane i raczej nietypowe Boże Narodzenie, więc paczka domowych słodkości dla ulubionego sąsiada, czy koleżanki z pracy może okazać się miłą niespodzianką.   Na zdjęciu powyżej: daktyle nadziewane marcepanem i połówkami orzechów i polane ciemną czekladą - wegańskie

Lejdi of the house
Bezowe choinki 95

Urocze bezowe choinki ozdobione cukrowymi posypkami. Świetne do dekoracji świątecznych wypieków i nie tylko. Sprawdzą się również jako dodatek do prezentowej paczki dla najmłodszych. 4 białka jajek 200 gramów drobnego cukru szczypta soli barwnik użyłam w proszku posypka cukrowa Białka ubijać ze szczyptą soli gdy zacznie się robić piana dodawać stopniowo łyżka po łyżce cukier cały czas miksując do momentu

Andzia Pichci
Świąteczne pierniczki 127

więc Wam pierniczki z niewielką, symboliczną ilością miodu. Świąteczne pierniczki - przepis na 2 blaszki Do przygotowania pierniczków będziesz potrzebować: 250g mąki żytniej typ 720, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, paczkę suchych drożdży, łyżkę miodu, pół szklanki ksylitolu, 2 jajka, 40g masła, 2 łyżki soku z pomarańczy, łyżkę jogurtu naturalnego.   1. W rondelku rozpuść masło z miodem i lekko przestudź

Z notatnika dietetyka
Sałatka Meksykański Król 56

fasola czerwona – 1 puszka sałata lodowa – 0,5 główki cebula – 2 sztuki pomidory cherry – ok. 20 sztuk ser żółty – 150 g nachos – 1 paczka ( u mnie smak chilli) jogurt naturalny – 500 ml majonez – 7 łyżek masło – łyżka miód – łyżka sól, pieprz, chilli, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso doprawiamy pieprzem, solą

Przepiski.pl
Sałatka z tuńczykiem i krakersami 48

tuńczykiem i krakersami nie tylko ładnie wygląda, ale również dobrze smakuje. Sałatka idealna na święta i inne uroczystości. Na pewno wszyscy będą zachwyceni. Składniki: 1 duża i 1 mała paczka krakersów litrowy słoik ogórków kiszonych 20 dag sera żółtego w kawałku puszka kukurydzy 2-3 puszki tuńczyka w sosie własnym 5 jajek szczypiorek sól pieprz Sposób przygotowania: Sałatkę układamy warstwowo

Wasze Przepisy
Pieczony schab ze śliwką 72

kotletów, pieczeni, i takich oto zapiekanych ciekawostek. Schab ze śliwką jest pyszny i na ciepło i na zimno jako wędlina! Co nam trzeba? 1 kg schabu bez kości 1 paczka suszonych śliwek około 200g. Dowolne przyprawy (ja mieszam sól, pieprz, paprykę czerwoną słodką i ostrą, trochę majeranku). Wykałaczki Trochę oleju rzepakowego-2 łyżki folia aluminiowa (lub brytfanka) Robimy! Schab myjemy

Latosiowydom
Warsztaty kulinarne z marką Kupiec 119

kutię z kaszy gryczanej z tymi suszonymi owocami, czekoladą i owocami liofilizowanymi, a przegotowywaliśmy czekoladki, tak, tak, czekoladki z kaszą gryczaną. Dodam jeszcze, że dwa dni wcześniej otrzymałam sporą paczkę produktów i życzenia świąteczne.   Na początku było przywitanie wszystkich uczestników. Warsztaty poprowadzili kucharz Piotr Kucharski i dietetyk Ewa Ceborska-Scheiterbauer. Pan Piotr rozwalił system na tych warsztatach

Izabelawkuchni