pączki - 10939 przepisów (strona:305/730)

Ciasto zebra 74

łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 2 łyżki cukru pudru MASA KAKAOWA 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao DODATKOWO paczka herbatników kokos do dekoracji Wykonanie Masa śmietankowa: żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania wlewamy płynną żelatynę

Alle Dobre!
Kremowy makaron ze szpinakiem, pieczarkami i białym winem 86

widelec nitki makaronu przeplatanego całą dobrocią sosu i dodatków i czuję, jak pyszność prześlizguje się po języku wprost do wygłodniałego brzucha, gdzie mości się rozkosznie. Na drzewach coraz większe pączki, powietrze choć częściej wilgotne od deszczu, jest ciepłe i napawa nadzieję na lekkość wiosennych dni, kremowy makaron paruje w miseczkach, umilając czas i łaskocząc podniebienie eksplozją smaków w każdym kęsie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kakaowe ptasie mleczko 74

kropelki aromatu śmietankowego 120 ml wrzącej wody POLEWA 2 łyżki masła 3 łyżki kakao 2 łyżki cukru 6 łyżek śmietanki 36% 50 ml wrzątku 2 łyżeczki żelatyny DODATKOWO paczka herbatników Wykonanie PIANA Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy warstwę herbatników. W 120 ml wrzątku rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy do przestygnięcia. Białka

Alle Dobre!
Zupka gołąbkowa 84

mąki. Całość zalewamy wodą, gotujemy do miękkości kapusty. Ja osobiście gotowałam w szybkowarze około 10 minut. Jak kto lubi wedle uznania, można na ostro doprawić przyprawami, można również dodać paczkę ryżu. Autor przepisu: Magdalena Artykuł Zupka gołąbkowa pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia – prosty przepis na pyszny deser 91

orzeszków ziemnych bez łupin, niesolonych 180 g cukru łyżka wody łyżeczka masła   Dodatkowo: około 100 g kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella (pół słoika) około 150 g krakersów (niecała paczka)   Przygotowanie Zaczynamy od przygotowania masy budyniowej. Około 750 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy (najlepiej trzepaczką) z mąką pszenną, ziemniaczaną i żółtkami. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego

e-PrzepisyKulinarne
Waniliowy sernik z mango 157

Caffee Perfetto . W Caffe Perfetto dba się o jakość i sprowadza najlepszej kategorii ziarna kawy, ręcznie zbierane i sortowane, wyłącznie od renomowanych dostawców lub bezpośrednio z plantacji. Przed wysyłką paczki do klienta ziarna kawy są świeżo palone metodą rzemieślniczą “slow roast” w tradycyjnym piecu bębnowym przez roast master’ow z dużym doświadczeniem. Ich wiedza i doświadczenie wyczuwalne są w każdej

Słodkie okruszki
Sernik gotowany na kawowych biszkoptach 1543

gram masła - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią - 2 jajka - 2 budynie waniliowe bez cukru ( 2x40g)  - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 220 ml mleka - 2 paczki okrągłych biszkoptów - 250 ml mocnej, świeżo zaparzonej kawy - 2 łyżki słodkiego kakao do posypania wierzchu Wykonanie W większym garnku rozpuszczam masło z cukrami, dodaję ser, jajka, cały czas mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Chałka 124

kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chałka Ciasto: Składniki: 550g mąki pszennej (użyłam mąki typ 550) 1 paczka suszonych drożdży około 7g 270ml mleka 1 jajko 80g masła 100g cukru szczypta soli 1-2 łyżeczki cukru z wanilią lub cukru wanilinowego (niekoniecznie, można pominąć) Dodatkowo: 1 jajko

Mała Cukierenka
Mozzarella na ciepło na kremie z kalafiora – warsztaty we Włoskiej Akademii Kulinarnej 83

serem – połączenia trudne dla osoby z cukrzycą. Przygotowaliśmy między innymi naleśniki na beszamelu z serem zapiekane pod serem, włoską zapiekankę ziemniaczaną (też ze sporą ilością sera) czy wytrawne pączki z czerstwego chleba z ricottą posypane parmezanem. Wiedziałam, że to nie menu dla mnie. Najlepszym daniem na warsztatach w moim odczuciu była mozzarella na ciepło podana na kremowym puree

Dietolog
Nowa odsłona kultowych pralin Frutti di Mare od Vobro - recenzja 80

środek jest niezwykle kuszący!      CHERRY&COCOA     Połączenie mlecznej i białej czekolady wypełnione zostało nadzieniem o smaku kakaowym i wiśniowym. Również bardzo smaczne! Każda paczka zawiera prawie 100g pralinek , czyli zawartość pudełeczka waży prawie tyle samo co tabliczka czekolady. Każda czekoladka została osobno zapakowana. Praliny Frutti di Mare są doskonałym sposobem na sprawienie sobie chwili

Di gotuje
Ciasto o ciekawej nazwie Sindbad 160

zrobiłam to ciasto jako ciasto bez pieczenia ale zawsze można piec na spód biszkopt nna blaszkę 24 na 24. spód ciasta krakersy 1 paczka ,wykładamy krakersy smarujemy powidłami i nakładamy znów krakersy. Następna warstwa na ciasto to potrzebna 1 butelka Kubusia pomarańczowy i 3 opakowania budyniu waniliowego . Sok część wlewamy do garnka a drugą część zostawiamy żeby rozmieszać

Moje Wyroby
Makaronowa sałatka z kurczakiem i słonecznikiem 87

chęci na przygotowanie innych, bardziej wymyślnych dań. Zapas makaronu mam w domu zawsze. Podobnie jeśli chodzi o produkty puszkowe, czy jajka. Wystarczyło więc tylko nabyć świeżą pierś kurczaka i paczkę słonecznika i smaczna sałatka gotowa;) Ps. Z podanych składników wychodzi duża porcja sałatki. 400 g drobnego makaronu (u mnie mini rurki) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Delicja 78

które jest szybkie, smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Na pewno posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA CIASTO DELICJA Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 1 duża paczka delicji ok 20 herbatników 2 galaretki przeźroczyste Wykonanie Blachę o wymiarach 23,5 x 23,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę przeźroczystą rozpuścić

Alle Dobre!
Mozzarella na ciepło na kremie z kalafiora – warsztaty we Włoskiej Akademii Kulinarnej 88

serem – połączenia trudne dla osoby z cukrzycą. Przygotowaliśmy między innymi naleśniki na beszamelu z serem zapiekane pod serem, włoską zapiekankę ziemniaczaną (też ze sporą ilością sera) czy wytrawne pączki z czerstwego chleba z ricottą posypane parmezanem. Wiedziałam, że to nie menu dla mnie. Najlepszym daniem na warsztatach w moim odczuciu była mozzarella na ciepło podana na kremowym puree

Dietolog
Tort adwokatowy z mielonymi orzechami w śmietanie 89

dzieci wśród gości  - polecam go z pełnym przekonaniem. Składniki: na tortownicę o średnicy 20 - 22 cm Biszkopt upieczony z gotowej mieszanki  do biszkopta firmy Delecta - wykorzystałam 1/2 paczki. na masy: 500 ml śmietany 30 % 1 tabliczka białej czekolady 100 gram zmielonych orzechów włoskich ( można zastąpić zmielonymi migdałami ) 3/4 szklanki ajerkoniaku - w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie

Kronika Piekarnika