SMAŻONE KRUCHE CIASTECZKA – IDEALNE NA KARNAWAŁ! / NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 148karnawale zdecydowanie częściej lubimy sięgać po różnego rodzaju kruche przekąski. Chrust , faworki, pączki i oponki w tym czasie nie mają sobie równych. Jeśli jednak najdzie nas ochota na coś innego, to polecam przygotować jakieś pyszne ciasteczka. Dziś przygotowałam dla Was krok po kroku przepis na pyszne ciasteczka bez pieczenia. Smażymy je, a nie pieczemy w piekarniku. Przepis ten powstał
Ostra na Słodko
Ciasto przekładaniec 108Szybkie i bardzo smaczne ciasto przekładaniec bez pieczenia to deser, który przypadnie do gustu osobom lubiącym ciasta z kremem. Składniki Blaszka 24×24 2 paczki biszkoptów (namoczyłam w mleku) dżem – 2 łyżki krem karpatka (przygotowujemy wg opisu na opakowaniu) śmietana śnieżka (przygotowujemy wg opisu na opakowaniu) 3 banany Przygotowanie Składniki układać warstwami: 1 warstwa biszkopty 2 – krem
Wasze Przepisy
Lany chrust czyli faworki inaczej 124takie smażone cuda chodzą za mną od dłuższego czasu i mam wrażenie oglądając fejsa i instagram, że chyba w każdym polskim domu nic się nie robi poza smażeniem pączków i robieniem faworków. Musiałam prędzej czy póżniej coś niezdrowego zrobić i ja. A, że sił i czasu coraz częściej brak, musiało być to zrobione szybko. Lany chrust to w Polsce
Mieszam w Garnku
Sernik gotowany na herbatnikach 172sera mielonego na sernik z wiaderka - 200 gram masła - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 jajka - 2 budynie waniliowe bez cukru ( 2x40g) - 200 ml mleka - paczka herbatników kakaowych ( 300 g ) Polewa - 80 gram białej czekolady - 1 łyżka masła - 2 łyżki mleka Dodatkowo - 2-3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie W większym garnku rozpuszczam masło z cukrami
Kuchnia z widokiem na ogród
Współpraca z "Helio" 121ciast. Wszystkie surowce pochodzą z upraw, gdzie dokonuje się dokładnej selekcji. Dzięki temu, produkty oferowane w sprzedaży cieszą się dużą popularnością! Blog nawiązał współpracę z powyższą marką. W paczce znalazły się produkty z serii HELIO Natura: pistacje prażone śliwki suszone morele suszone orzechy laskowe prażone orzechy włoskie słonecznik łuskany Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych
Truskawkowa Fiesta
Ciasto w 15 minut bez pieczenia 108Niespodziewani goście? To pyszne ciasto zrobisz w 15 minut bez użycia piekarnika! Składniki: 1 litr mleka 1 szkl. kaszy manny 1 szkl. cukru pół margaryny 3 łyżki kakao 6 paczek herbatników Przygotowanie: Wszystko gotujemy na gęstą masę i gorące przekładamy herbatnikami. Wierzch ciasta polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Autor przepisu: Katarzyna Zaborowska Artykuł Ciasto w 15 minut
Wasze Przepisy
Szybkie bułeczki twarogowe bez drożdży 157sycącą przekąskę. Bułeczki nie zawierają białego cukru, zrobione są z mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Bułeczki można przygotować bez żadnych dodatków i posypać np. cukrem pudrem (wtedy będą wyglądały jak pączki :) albo urozmaicić je o inne ulubione dodatki np. orzechy czy rodzynki. Składniki (10 bułeczek): 250 g twarogu chudego lub półtłustego 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 5 łyżek
Healthy food explorer
Naleśniki na budyniu 126mączka „Gustin” i budyń waniliowy. Mączka „Gustin” to skrobia kukurydziana, nie mylić z mąką kukurydzianą. 500 ml mleka, 140 g mąki pszennej, 60 g skrobi (nie mąki) kukurydzianej, 1 paczka budyniu waniliowego, 3 jajka, szczypta soli, 40 - 60 g cukru pudru, 6 g proszku do pieczenia, tłuszcz do smażenia (skórka słoniny, olej) Do miski wlać mleko i mieszając dodać mąkę
królestwo garów
Imprezowe Przekąski z Chipsów 155chipsów sprawdzą się na każdej imprezie. Najlepszym wyborem będą chipsy z pieca, ponieważ są ona grubsze i mają fajny kształt. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem! Składniki paczka chipsów z pieca u mnie Lays paprykowe twaróg delikatny President ze szczypiorkiem 1 papryka 1 ogórek świeży (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Paprykę i ogórka kroimy w drobną
Przepiski.pl
Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami 149Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już :). ok 30 pierożków Składniki: 150 ml mleka 25 g drożdży 640 g mąki 120 g cukru 250 g miękkiego masła 2 jajka 4 żółtka cukier wanilinowy szczypta soli słoik
Niezły Młynek
Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami 171Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już :). ok 30 pierożków Składniki: 150 ml mleka 25 g drożdży 640 g mąki 120 g cukru 250 g miękkiego masła 2 jajka 4 żółtka cukier wanilinowy szczypta soli słoik
Niezły Młynek
LANGOSZ 176dzielimy ciasto na 4 części ( kulki), każdą z nich rozwałkowujemy na małe placki. Każdy placek smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, z każdej strony na złoty kolor ( jak pączki). Podawać można różnymi sosami, z masłem czosnkowym lub tradycyjnie, z kwaśną smietaną i tartym żółtym serem. Smacznego
pieprzny smaczek
Zupa krupnik na wołowinie 123Zupa krupnik na wołowinie , rozgrzewająca tradycyjna zupa z kaszy, to jedna z moich ulubionych zup. Miałam dodać przepisy na pączki z różnych stron świata, ale nadszedł silny mróz, więc podrzucam Wam mój sprawdzony przepis na polską zupę, czyli krupnik. W takie mroźne zimowe dni na polski krupnik rozgrzewa doskonale podobnie jak zupa cygańska, czy Zupa meksykańska z mięsem mielonym .. Krupnik
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karpatka Izabeli (bez pieczenia) 1829Karpatka bez pieczenia to idealny pomysł na szybki deser. Jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Składniki: 1 duża paczka herbatników kakaowych 3 budynie waniliowe lub śmietankowe duże pół litra mleka pół kostki masła lub margaryny Kasi 1 serek mascarpone 250g 1 jogurt truskawkowy 350g 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: Herbatniki wyłożyć na blaszkę 20/25, budynie ugotować po ostudzeniu dodać
Wasze Przepisy
Pieczarki faszerowane 111czerwoną słodką, łyżeczka granulowanego czosnku, kolendra. Kolendrę dodać pod koniec smażenia! Sekretem jest kolendra. Dużo kolendry. Jeśli jest świeża, drobno ją posiekać. Jeśli nie ma ziarna – conajmniej pół paczki rozgnieść w moździerzu. Układam w pieczarce warstwy, od dołu: Rozdrobniony ser pleśniowy żółty. Na to czubkiem łyżeczki dodaję masło na szerokość całej pieczarki. Następnie farsz z mięsa. Na wierzchu układam
Wasze Przepisy