nasz must have każdej Wielkanocy 🙂 Składniki: 200 g kwaśnej śmietany (używam śmietany 18 % z Piątnicy) 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 2.5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 paczka drożdży instant (7 g) 1 łyżeczka soli 1 jajo 1 białko lub 1 żółtko lub całe jajo roztrzepane – do smarowania Przygotowanie: Do rondelka wlać śmietanę, wodę oraz masło. Podgrzać
Moja DelicjaDziała osłaniająco i regenerująco na błonę przewodu pokarmowego (stosowany jest przy biegunkach lub zaparciach). Bardzo dobrze nawilża gardło, wspomaga też leczenie suchego kaszlu. Składniki: 7 g drożdży suszonych (1 paczka) 1 szklanka zmielonego siemienia lnianego 3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 i 3/4 szklanki ciepłej wody 1 płaska łyżeczki soli 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka oleju białko do posmarowania
Moja Delicjaskrzydełka + 4 kawałki piersi + 2 uda + 2 podudzia (pozostały korpus zamrozić na później lub ugotować rosół). Każdą część z kurczaka owinąć w plaster szynki ( ja miałam 8 plasterków w paczce, więc owinęłam wszystkie części za wyjątkiem skrzydełek ) i zawiązać sznurkiem wędliniarskim. Przełożyć do dużego garnka glinianego przeznaczonego do pieczeni ( użyłam żeliwnego ). Do garnka z mięsem wrzucić liście laurowe, obrane cebulki
Moja Delicjajakiegoś czasu zalegała u mnie w szafce paczka daktyli. Postanowiłam je wykorzystać i zrobić ciasto daktylowe bez dodawania białego cukru. Ciasto zrobiłam wg mojej ulubionej ostatnio metody pieczenia, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, który zmiksuje nam daktyle z wodą. Resztę ciasta przygotowujemy już mieszając składniki łyżką. Ciasto daktylowe (inaczej chlebek daktylowy) jest z dodatkiem wiórków kokosowych. Smak
Moja DelicjaMiałam paczkę ciasta francuskiego takiego na maśle nie na tłuszczu palmowym. Ciasto na maśle jest delikatniejsze i ładniej się listkuje, warto zapłacić więcej a jeść lepszy wyrób. Możecie ciasto francuskie zrobić sami w domu, jest to jednak bardzo pracochłonne. Zawijańce z dynią. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewysyłam jedynie na terenie Polski. Zwycięzców proszę o przesłanie danych do wysyłki na mój adres mailowy kontakt@ciastkozercy.pl (Wasze dane osobowe zgodnie z polityką prywatności są wykorzystane jedynie do przesłania paczki). Regulamin konkursu Jeśli coś jeszcze nie jest dla Was jasne, po szczegóły zajrzyjcie do regulaminu . Z niecierpliwością czekam na Wasze zdjęcia i trzymam kciuki! :) Róża Post Jesienny Konkurs Ciastkożercy
Ciastkozercydobra książka i... oczywiście przydałoby się coś do pochrupania. Jako ambasadorka marki Kupiec miałam możliwość przetestowania ostatnio różnych smaków wafli ryżowych oraz kilku nowości. W mojej paczce smaków było wiele: * wafle ryżowe z belgijską czekoladą mleczną * wafle ryżowe z belgijską czekoladą deserową * wafle ryżowe z belgijską czekoladą mleczną i kawałkami solonego karmelu * wafle ryżowe z belgijską
Zrób to smaczniebyły urodziny! Niezapomniane trzy dni z paczką wiernych Przyjaciół w przepięknym, klimatycznym domu z rajskim ogrodem. Siedlisko „Poleski Zakątek” w pobliżu Jeziora Zagłębocze, stworzone przez cudownych Gospodarzy, Natalię i Mariusza. Z domu można nie wychodzić, ale Poleski Park Narodowy i Pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie warte jest ruszenia się z kanapy – czysta natura, cisza, obfitość fauny… Czytaj dalej » The post
Na moim stolemascarpone, polecam każdemu łasuchowi. Ciasto nie jest słodkie, więc można zjeść całkiem spory kawałek. Przepis jest na blachę o wymiarach 25 cm x 36 cm Co potrzeba: 2 paczki podłużnych biszkoptów (400 g), 400 g malin świeżych lub mrożonych, 2 galaretki malinowe w proszku na 500 ml wody, 500 g serka mascarpone, 400 g śmietany 30% słodkiej, 2 nie czubate
Bułka z Chlebemczerwonej papryki 2 papryki zielone 2 małe bakłażany 5-6 łyżek oleju 5-7 ząbków czosnku 1 łyżka oregano 4-5 małych, suszonych papryczek chili 1 paczka ziół prowansalskich 10 g 3/4 szklanki cukru 1-2 płaskie łyżki soli ( do smaku ) 2 łyżeczki pieprzu ostra papryka do smaku 2 łyżki octu
Kulinarne Fantazje Marioliróżne przepisy na to ciasto ja zrobiłam po swojemu . A wystarczyło mieć tylko skladniki 2 paczki jasnych lub ciemnych herbatników 1 słoik powideł śliwkowych 2 galaretki przezroczyste 1 opakowanie ricotta 250 g 5 lub 6 łyżek cukru pudru to zależy jak bardzo chcecie mieć słodkie ciasto 1 wiaderko sera 1 śmietana 350 ml 36 % żelatyna Na początku rozpuszczamy galaretki galaretki
Moje Wyrobyjest wręcz ekspresowa. Jednego dnia wszystko zamówiłam a kolejnego dnia kurier już pukał do moich drzwi. Jestem bardzo zadowolona z zamówionych produktów, wszystko bardzo starannie wykonane, elegancko zapakowane. Paczka dla kuriera również bardzo dobrze zabezpieczona przed jakimkolwiek zniszczeniem. Jedyne z czym miałam problem... to był wybór tego jednego wyjątkowego prezentu, ponieważ na stronie spodobało mi się wszystko :) Jeśli
Zrób to smacznieSkładniki: 200 gram nutelli ½ paczki sucharów 0,25 litra śmietany kremówki 36% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 75 gram płatków migdałowych 2 garście borówki amerykańskiej 1 opakowanie galaretki jagodowej I warstwa Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać. II warstwa Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek
Przepisy Babcidrugie śniadanie do szkoły. Muffinki możecie przygotować razem z dziećmi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zielone muffinki ze szpinakiem Porcje 14 Składniki 450 g mąki pszennej 125 g szpinaku paczka 4 jajka 140 g cukru cukier można zastąpić ksylitolem 220 g oleju rzepakowego sok z połówki cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia płaskie Składniki na krem: 130 g serka mascarpone
To co lubię - gotuję i polecam