pączki - 10939 przepisów (strona:318/730)

PYSZNE MAKÓWKI + FILMIK 83

szklanki cukru 3-4 łyżki miodu  1 i 1/2 litra mleka 3/2 %  1 szklanka rodzynek  200 g orzechów włoskich  100 g wiórek kokosowych  1 paczka sucharów słodkich ( 290 g )  PRZYGOTOWANIE :  Mielony mak wsypujemy do garnka, wlewamy całe mleko ( trochę zostawiamy do moczenia sucharów ) , dodajemy miód, rodzynki cukier i zaczynamy podgrzewać, ciągle mieszając

Kulinarne Fantazje Marioli
Przepisy na sylwestra II 91

Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43.  Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44.  Ciasteczka kokosowe 45.  Włoskie mini pączki z ricotty 46. Paluszki serowe z ciasta francuskiego 47. Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i kukurydzą 48. Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 49. Sałatka z kurczakiem i chipsami

kruche babeczki
Ciasto "Kora orzechowa" 137

dokładnie masę i wlewamy do wrzącej wody z sokiem. Gotujemy budyń, często mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzony budyń. DODATKOWO: 2 paczki ciastek Delicje pomarańczowe 2 galaretki pomarańczowe 3 szklanki wody Odsączone brzoskwinie z 1 puszki 1/4 szkl. mocnego naparu z kawy 3 łyżki alkoholu, np. spirytusu ZŁOŻENIE CIASTA: Na biszkopt kokosowo

psgotujemy
BIAŁA CZEKOLADA Z NUTĄ WANILII NA GORĄCO DO PICIA+ KILKA SŁÓW O KUBKU TERMICZNYM ZOJIRUSHI 73

Polski. W swej ofercie posiadają wysokiej jakości kubki termiczne, termosy i termosy obiadowe. Dzięki uprzejmości firmy Zojirushi otrzymałam do testowania kubek termiczny i termos obiadowy.  Po rozpakowaniu paczki, pierwsze co zrobiłam to zagotowałam wodę i wlałam do kubka, aby sprawdzić czy rzeczywiście utrzymuje ciepło tak długo jak zapewnia producent. I wiecie co? Po 12 godzinach woda nadal była gorąca

Zrób to smacznie
SZYBKA KRÓWKA BEZ PIECZENIA NA HERBATNIKACH 120

stół świąteczny :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku 22 cm: * ok. 200 g herbatników * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * 700 ml mleka * 2 paczki budyniu śmietankowego * około 600 g (półtora puszki) masy krówkowej o smaku kajmakowym * 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Mleko przelać do garnka (100 ml pozostawić do wymieszania budyniu) dodać cukier i mąkę

Zrób to smacznie
Brukselka z chili i miodem 67

brukselki. Mogłabym rzec, że nawet wtedy nie liczy się mięso, które zostało przemycone do zupy. Nie. Wtedy liczą się tylko te małe kapusty. Czasami zdarzało nam się kupować dodatkowo paczkę mrożonych brukselek, ale coś z nimi jest niehalo, nie wiem, nie smakują mi wcale. Sezon na te warzywa trwa, wczoraj udało mi się kupić świeże. I postanowiłam je po prostu

Kardamonovy
Ciasto kajmakowo - jabłkowe 95

smaczne, a do tego pięknie wygląda po pokrojeniu. Do ego wcale nie jest ani pracochłonne, ani czasochłonne, więc same zalety. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 2,5 paczki krakersów solonych (ok. 440g łącznie) 1 puszka masy kajmakowej (460g) 3szkl. musu jabłkowego/prażonych jabłek (u mnie domowy) 1 galaretka o smaku cytrynowym 1 duży budyń 64g (taki

Waniliowe Improwizacje
Czarodziejskie szyszki -pewnie ten przepis już znacie, ja ostatni raz je robiłam bardzo dawno temu .przepis pochodzi od mojej m 233

składniki 1 paczka ryżu preparowanego 15 dag krówek drobno pokrojonych 15 dag cukierków toffi drobno pokrojonych 15 dag masła 1 łyżka kakao przygotowanie Mozna do masy dodać troszkę orzechów siekanych i skórkę z pomarańczy Dęty ryż przyrumienić na suchej patelni bez tłuszczu,na złoty kolor. potem [przełożyć do garnka .Pozostałe składniki wlożyć do garnka i roztopić na małym ogniu mieszając

Moje Wyroby
Śledzie gajowego z marynowanymi grzybami 109

mnie ostatnimi latami "dziwne" w smaku. Nie potrafię określić co mi w nich nie smakuje. Pamiętam, ze kiedy byłam mała zajadałam się śledziami... Ale ostatnio kupiłam śledzie ( jedną paczkę, 3 sztuki ) śledzi firmy Kapitan Navi ( polecam i nikt mi za to nie płaci)  -  śledzie norweskie. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, nie za słone. W sam raz.  Dodałam

AZgotuj!
Skórka pomarańczowa kandyzowana 88

Pomarańcze, choć to słoneczne owoce, mi zawsze kojarzą się z grudniem. Jestem z pokolenia kiedy cytrusy nie były dostępne przez cały okrągły rok. Pomarańcze dostawałam w przedszkolu w paczce świątecznej, albo stało się po nie w kolejce, bo "rzucili do sklepu". Pamiętam, że nawet zza lady nie wystawałam, ale w kolejce stałam, bo przydział był "na głowę". Może dlatego

Pełny talerz
Sałatka śledziowa na krakersach – warstwowa 95

należy całkowicie pominąć. Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że zainteresujesz się naszą propozycją i z powodzeniem przygotujesz sałatkę śledziową. Polecamy! Sałatka śledziowa na krakersach – warstwowa Składniki krakersy: paczka 175 g filety śledziowe a’la matias: 5 – 6 szt. kukurydza konserwowa: 0,5 puszki ogórek konserwowy: 3 – 4 szt. cebula: 1 szt. jajka

Kuchnia Na Wypasie
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 83

Torta della Nonna , czyli Ciasto Babci – to krucha tarta, którą po upieczeniu wypełnia się budyniowym kremem i posypuje piniowymi orzeszkami i cukrem pudrem. 9. Bomboloni – to włoskie pączki z nadzieniem. Zazwyczaj wypełnia się je kremem budyniowym lub czekoladowym, a także dżemem. Bombolini najlepiej smakują jeszcze ciepłe podane z filiżanką kawy. 10. Cantuccini Toscani – twarde i kruche migdałowe

Tajemnice Smaku
Szarlotka z przepisu babci 65

Szarlotka to bardzo uniwersalne ciasto, które sprawdzi się zarówno na dużych przyjęciach, jak i na niewielkich spotkaniach. Składniki: Na jedną blachę: 500g mąki kostka masła pół paczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru żółtko mała śmietana kwaśna jabłka ( ja daję tak 6/7 średnich) 3 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Mąkę i proszek przesiewam do miski. Dodaje żółtko i cukier. Rozpuszczam masło

Wasze Przepisy
Szybki Domowy Nugat z Orzechami i Herbatnikami 89

ORZECHAMI I HERBATNIKAMI Składniki 2 andruty 15 dag mleka w proszku 25 dag margaryny 1/3 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki kakao 2/3 szklanki posiekanych orzechów 1 paczka herbatników 1/3 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mleko, cukier i margarynę przełożyć do garnka i zagotować, mieszać do momentu połączenia składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Do lekko ostudzonego

Przepiski.pl