szklanki cukru 3-4 łyżki miodu 1 i 1/2 litra mleka 3/2 % 1 szklanka rodzynek 200 g orzechów włoskich 100 g wiórek kokosowych 1 paczka sucharów słodkich ( 290 g ) PRZYGOTOWANIE : Mielony mak wsypujemy do garnka, wlewamy całe mleko ( trochę zostawiamy do moczenia sucharów ) , dodajemy miód, rodzynki cukier i zaczynamy podgrzewać, ciągle mieszając
Kulinarne Fantazje MarioliZdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43. Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44. Ciasteczka kokosowe 45. Włoskie mini pączki z ricotty 46. Paluszki serowe z ciasta francuskiego 47. Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i kukurydzą 48. Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 49. Sałatka z kurczakiem i chipsami
kruche babeczkidokładnie masę i wlewamy do wrzącej wody z sokiem. Gotujemy budyń, często mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzony budyń. DODATKOWO: 2 paczki ciastek Delicje pomarańczowe 2 galaretki pomarańczowe 3 szklanki wody Odsączone brzoskwinie z 1 puszki 1/4 szkl. mocnego naparu z kawy 3 łyżki alkoholu, np. spirytusu ZŁOŻENIE CIASTA: Na biszkopt kokosowo
psgotujemyPolski. W swej ofercie posiadają wysokiej jakości kubki termiczne, termosy i termosy obiadowe. Dzięki uprzejmości firmy Zojirushi otrzymałam do testowania kubek termiczny i termos obiadowy. Po rozpakowaniu paczki, pierwsze co zrobiłam to zagotowałam wodę i wlałam do kubka, aby sprawdzić czy rzeczywiście utrzymuje ciepło tak długo jak zapewnia producent. I wiecie co? Po 12 godzinach woda nadal była gorąca
Zrób to smaczniestół świąteczny :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku 22 cm: * ok. 200 g herbatników * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * 700 ml mleka * 2 paczki budyniu śmietankowego * około 600 g (półtora puszki) masy krówkowej o smaku kajmakowym * 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Mleko przelać do garnka (100 ml pozostawić do wymieszania budyniu) dodać cukier i mąkę
Zrób to smaczniebrukselki. Mogłabym rzec, że nawet wtedy nie liczy się mięso, które zostało przemycone do zupy. Nie. Wtedy liczą się tylko te małe kapusty. Czasami zdarzało nam się kupować dodatkowo paczkę mrożonych brukselek, ale coś z nimi jest niehalo, nie wiem, nie smakują mi wcale. Sezon na te warzywa trwa, wczoraj udało mi się kupić świeże. I postanowiłam je po prostu
Kardamonovysmaczne, a do tego pięknie wygląda po pokrojeniu. Do ego wcale nie jest ani pracochłonne, ani czasochłonne, więc same zalety. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 2,5 paczki krakersów solonych (ok. 440g łącznie) 1 puszka masy kajmakowej (460g) 3szkl. musu jabłkowego/prażonych jabłek (u mnie domowy) 1 galaretka o smaku cytrynowym 1 duży budyń 64g (taki
Waniliowe Improwizacjeskładniki 1 paczka ryżu preparowanego 15 dag krówek drobno pokrojonych 15 dag cukierków toffi drobno pokrojonych 15 dag masła 1 łyżka kakao przygotowanie Mozna do masy dodać troszkę orzechów siekanych i skórkę z pomarańczy Dęty ryż przyrumienić na suchej patelni bez tłuszczu,na złoty kolor. potem [przełożyć do garnka .Pozostałe składniki wlożyć do garnka i roztopić na małym ogniu mieszając
Moje Wyrobymnie ostatnimi latami "dziwne" w smaku. Nie potrafię określić co mi w nich nie smakuje. Pamiętam, ze kiedy byłam mała zajadałam się śledziami... Ale ostatnio kupiłam śledzie ( jedną paczkę, 3 sztuki ) śledzi firmy Kapitan Navi ( polecam i nikt mi za to nie płaci) - śledzie norweskie. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, nie za słone. W sam raz. Dodałam
AZgotuj!Pomarańcze, choć to słoneczne owoce, mi zawsze kojarzą się z grudniem. Jestem z pokolenia kiedy cytrusy nie były dostępne przez cały okrągły rok. Pomarańcze dostawałam w przedszkolu w paczce świątecznej, albo stało się po nie w kolejce, bo "rzucili do sklepu". Pamiętam, że nawet zza lady nie wystawałam, ale w kolejce stałam, bo przydział był "na głowę". Może dlatego
Pełny talerznależy całkowicie pominąć. Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że zainteresujesz się naszą propozycją i z powodzeniem przygotujesz sałatkę śledziową. Polecamy! Sałatka śledziowa na krakersach – warstwowa Składniki krakersy: paczka 175 g filety śledziowe a’la matias: 5 – 6 szt. kukurydza konserwowa: 0,5 puszki ogórek konserwowy: 3 – 4 szt. cebula: 1 szt. jajka
Kuchnia Na WypasieTorta della Nonna , czyli Ciasto Babci – to krucha tarta, którą po upieczeniu wypełnia się budyniowym kremem i posypuje piniowymi orzeszkami i cukrem pudrem. 9. Bomboloni – to włoskie pączki z nadzieniem. Zazwyczaj wypełnia się je kremem budyniowym lub czekoladowym, a także dżemem. Bombolini najlepiej smakują jeszcze ciepłe podane z filiżanką kawy. 10. Cantuccini Toscani – twarde i kruche migdałowe
Tajemnice SmakuSzarlotka to bardzo uniwersalne ciasto, które sprawdzi się zarówno na dużych przyjęciach, jak i na niewielkich spotkaniach. Składniki: Na jedną blachę: 500g mąki kostka masła pół paczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru żółtko mała śmietana kwaśna jabłka ( ja daję tak 6/7 średnich) 3 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Mąkę i proszek przesiewam do miski. Dodaje żółtko i cukier. Rozpuszczam masło
Wasze PrzepisyORZECHAMI I HERBATNIKAMI Składniki 2 andruty 15 dag mleka w proszku 25 dag margaryny 1/3 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki kakao 2/3 szklanki posiekanych orzechów 1 paczka herbatników 1/3 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mleko, cukier i margarynę przełożyć do garnka i zagotować, mieszać do momentu połączenia składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Do lekko ostudzonego
Przepiski.pl