Taką sałatkę przygotowujemy dosłownie w kilka chwil. Nada się na śniadanie, kolację lub nawet na świąteczny stół. U nas była akurat na urodzinach męża w towarzystwie sałatki z makaronem . Składniki (na dwa półmiski): 1 paczka roszponki (lub innej sałaty: lodowej, masłowej, rukoli - co kto lubi) 4 jajka ugotowane na twardo kilka rzodkiewek kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 opakowanie serka wiejskiego sól, pieprz siekany szczypiorek Sposób wykonania: 1. Sałatę umyć, osuszyć. Ułożyć na p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...