29 marca 2021

Wiosenna sałatka z jajkiem i serkiem wiejskim

 Taką sałatkę przygotowujemy dosłownie w kilka chwil. Nada się na śniadanie, kolację lub nawet na świąteczny stół. U nas była akurat na urodzinach męża w towarzystwie sałatki z makaronem

Składniki (na dwa półmiski):

  • 1 paczka roszponki (lub innej sałaty: lodowej, masłowej, rukoli - co kto lubi)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kilka rzodkiewek
  • kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • 1 ogórek
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • sól, pieprz
  • siekany szczypiorek

Sposób wykonania:

1. Sałatę umyć, osuszyć. Ułożyć na półmiskach. Ułożyć pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe, a na to plasterki ogórków, rzodkiewki i jajek.

2. Oprószyć solą i pieprzem, posypać granulkami sera wiejskiego, a na koniec siekanym szczypiorkiem.

Smacznego!!! 

 

Inspiracja: Kuchnia szeroko otwarta

 

 

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!