jest jeszcze ciepły. Ten napar jednak kompletnie mnie zaskoczył. Po prostu zadziałał i uspokoił. Nie wiem, który składnik z powyższych odegrał kluczową rolę, ale uzupełniłam napar o ciasteczka owsiane z kawałkami gorzkiej czekolady. Po chwili osiągnęłam prawdziwy błogostan i pospieszyłam ,aby Wam o tym koniecznie napisać. Ten dzień zapowiadał się źle. Teraz zakończę go dobrze i pogodnie. Czego Wam życzyć
Z Kuchni Do Kuchnidań głównych, albo zamiast makaronu do zupy. Przepis oparty jest na idei klusek kładzionych, przerobionych na bezglutenowe. Składniki: 1 szklanka ugotowanej na sypko czerwonej quinoy 2 szklanki BG mąki owsianej 2 jajka pieprz sol masło (lub olej roślinny) 1 mała cebulka garść listków rukoli Wykonanie W dużym garnku wstawiamy wodę, tak jak na makaron. Jajka roztrzepujemy trzepaczką lub widelcem, doprawiamy
Quinoa Raz!Kolejna propozycja śniadaniowo - przekąskowa. Polecam na dobry początek ponurego zimowego dnia, albo na podwieczorek w towarzystwie kapci i dobrej książki. Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 5 łyżek płatków owsianych bezglutenowych 1 łyżka mielonego lnu pół dojrzałej gruszki garść suszonych owoców białej morwy łyżka pestek dyni Wykonanie: Owoce morwy zalewamy wrzątkiem i moczymy pod przykryciem 5 minut. Quinoę, płatki
Quinoa Raz!patrzył na moje śniadanie z zawiścią (dodam, że miał swoje kanapki ;) ). Podaję przepis na placek śniadaniowy - sztuk 1. Składniki: 2 łyżki mąki z quinoy 2 łyżki bezglutenowej mąki owsianej (może być inna BG) pół łyżki skrobi ziemniaczanej (lub skrobi kukurydzianej, lub mąki z tapioki) 1 jajko 2 łyżki wody sól Wykonanie: Jajko razem z wodą i szczyptą soli dokładnie
Quinoa Raz!tortu połączone (biszkopt, krem, galaretka, krem, biszkopt) ozdabiamy go kremową śmietanką według uznania, ja posypałam wierzch kakaowym pyłem ułożyłam na nim winogrona i plasterki daktyli. * ryżowa, kukurydziana, z tapioki, owsiana BG pomieszane w równych proporcjach - na ilość podaną w tym przepisie wychodzi po około 3 łyżki każdej ** dobrze jest delikatnie skropić biszkopt wodą z sokiem z cytryny, szczególnie, że bezglutenowe
Quinoa Raz!mieszankę. Nim odjadę w siną dal, nad morze polskie, do Gdyni, na See Bloggers, przedstawiam Państwu... Oto MUSLI BARDZO WIELOSKŁADNIKOWE!!!! Musli czyli Płatki śniadaniowe bardzo wieloskładnikowe 150 g płatków owsianych 50 g płatków żytnich 100 g płatków orkiszowych 30 g ziaren słonecznika 10 g siemienia 15 g nasion chia 20 g wiórków kokosowych 10 g płatków kokosowych 15 g płatków
Dzieje kuchennej Wiewióryorzechowym, słodkimi syropami - klonowym czy daktylowym. Nawet szybko się je robi, dzięki czemu można je sobie przygotować np. na śniadanie, także w tygodniu. Składniki (4 gofry): 70 g płatków owsianych 1 miarka (21 g) roślinnego białka czekoladowego (SunwarriorPolska) 1 mały dojrzały banan 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki mielonej wanilii 125 wybranego napoju roślinnego Przygotowanie: Wszystkie
Zdrowie na języku :PPyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych 75 g masła Masa serowa: 250 g serka mascarpone 200 g sera twarogowego 200 g śmietany 30 % 1 brzoskwinia (1/2 szklanki) 2 galaretki brzoskwiniowe Galaretka: 2 galaretki jagodowe 400 g borówek Sposób przygotowania
Na Ciasteczkowych Papierachwystarczy , że zagotuję mleko i gotowe! Jeśli w zbyt chłodne dni,zapragnę zdrowego deseru- ulubiony jogurt i pyszne muesli zaspokoją moje zachcianki na długo. Składniki w nierównych proporcjach płatki owsiane błyskawiczne mieszanka suszonej żurawiny i nerkowców- szukałam samych nerkowców w Lidl , i nie znalazłam .Na szczęście mają mieszankę! Suszona morela suszona żurawina pestki dyni i słonecznik łuskany Symbio wiśnie
Z Kuchni Do KuchniMałgosia i Julianna - zobaczcie jakie przysmaki z porzeczek wyczarowały :) Składniki: ok 1 szklanka porzeczek (użyłam mieszanki białych, czerwonych i czarnych) 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki płatków owsianych (lub żytnich) 1 łyżka otrębów (u mnie orkiszowe) 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżeczka miodu pół łyżeczki masła Umyte i przebrane porzeczki wysypujemy do foremki ceramicznej
Cynamonowe szczęścieMonte w towarzystwie chrupiących płatków Składniki: (na 4 małe porcje) 6 małych opakowań Monte 4 łyżki jogurtu naturalnego 8 łyżek borówek amerykańskich 1 duży banan 6 łyżek płatków owsianych 4 łyżki otrąb pszennych 4 łyżki otrąb orkiszowych 2 łyżki słonecznika Sposób wykonania: W misce łączymy Monte z jogurtem. Odstawiamy. Na suchej patelni prażymy przez chwile, płatki, otręby i nasiona
Smaki Nataliisię skusi na takie zdrowe ciasteczko? (około 14-15 sztuk) 200g orzechów brazylijskich 50g pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) 2 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 2 łyżki otrębów owsianych (płaskie; bezglutenowych) 2 jajka 80-90g cukru Dodatkowo: pestki dyni/wiórki kokosowe do posypania Orzechy brazylijskie i pestki dyni - zmielić na grubszą mączkę. (Użyłam malaksera
Di gotujenaturalny. Warzywa należy wyciągnąć i pokroić. II Danie 16:00 Zupa klopsowa jest bardzo syta, dlatego na drugie danie zrobiłyśmy lekkie naleśniki nadziane serem. Ciasto zrobiłam na mleku owsianym, a sos to truskawki i jogurt naturalny. Podwieczorek 17:30 Budyń czekoladowy. Najlepszy - domowy. Przepis znajdziesz tutaj>>> Kolacja 19:00 Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego dania. Lilcia
lady-och-mistrzyni.blogspot.comdominują opcje proste, szybkie i zdrowe. Dodałam do nich pyszne herbatki i wszystko świetnie się skomponowało. Najczęściej na śniadania jem omlety, pankejki bądź owsianki. OWSIANKA 4 łyżki płatków owsianych zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 10 minut pod przykryciem. Dodaję mus truskawkowy/czekoladowy/inny (2 łyżki jogurtu naturalnego + odpowiednio truskawki, kakao itp.) Do tego owoce w odpowiedniej ilości. Szybka opcja
Tetiisherikule armatnie niż cokolwiek co można by do ust włożyć ;) Ale było, minęło, zapraszam po przepis, drożdżówki są pyszne :) SKŁADNIKI: - 150 g mąki bezglutenowej (w równych proporcjach ryżowa, ziemniaczana, owsiana, kukurydziana) - 100 ml ciepłego mleka - 2 g suchych drożdży - 50 g cukru - 30 g rozpuszczonego masła - 1 jajko - 30 ml ekstraktu waniliowego - 1 łyżeczka siemienia lnianego - 1 łyżeczka
Kuchnia bezglutenowa Loli