kukurydzianej. Wypiek dodaję do akcji ciasto na nadzielę . CIASTO: 5 dag mielonych orzechów włoskich 5 dag mąki ziemniaczanej 7,5 dag mąki jaglanej (lub kukurydzianej) 7,5 dag mąki owsianej 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 7,5 dag ksylitolu ziarenka z jednego strąka wanilii - nie miałam więc dałam łyżeczkę cukru z wanilią 12,5 dag zimnego masła
Kuchenne zapiski Edytynadają nowy smak moim śniadaniowym pysznościom. Dzisiaj wpadł mocno kokosowy omlet z orzechami polany czekoladowo-orzechowym sosem. Krótko mówiąc, RAFAELLO w wersji fit. SKŁADNIKI 3 jajka 35 g mąki owsianej 10 g mąki gryczanej 1 łyżeczka cynamonu (lub kakao, jeśli lubicie) 1 łyżka wiórków kokosowych Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj pozostałe składniki i lekko wymieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni
TetiisheriSzybko, smacznie i do tego zdrowo :) czyli propozycja śniadaniowa dla "zabieganych" nie tylko sportowców :D Składniki (dla 1 osoby): 1 jajko 30 g odżywki białkowej 1 czubata łyżka płatków owsianych 1 banan Przygotowanie: Rozgnieść obranego banana widelcem, dodać jajko, odżywkę i płatki. Dokładnie wymieszać. Całość pozostawić na ok. 5 minut, aby płatki namiękły. Na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładać łyżką niewielką
Malinowo w kuchnipracy czy szkoły. ;) Batony przygotowałam w formie o wymiarach 25 x 35 cm. Batony muesli: 200 g masła 140 g brązowego cukru 3 łyżki miodu 200 g płatków owsianych 250 g mieszanki ziaren np. Bakal (siemię lniane, sezam, słonecznik, pestki dyni) 100 g pokrojonych na mniejsze kawałki migdałów 50 g wiórek kokosowych 100 g żurawiny 50 g rodzynek Do rondelka
Cooking MonsterBatony muesli: 165 g masła 50 g brązowego cukru 4 łyżki marmolady z dzikiej róży (można użyć innej lub dżemu) ok. 2 łyżki miodu 200 g płatków owsianych 100 g orzeszków ziemnych (ja użyłam w karmelu, stąd mniejsza ilość cukru) 100 g ziaren słonecznika 100 g sezamu 50 g żurawiny 50 g rodzynek Do rondelka wrzucamy masło i cukier
Cooking Monsterzastosować w tym przepisie. :) Batony przygotowałam w formie o wymiarach 25 x 35 cm. Batony: 200 g masła 100 g brązowego cukru 3 łyżki masła orzechowego 200 g płatków owsianych 175 g ziaren słonecznika 50 g sezamu 100 g migdałów pokrojonych drobno 50 g żurawiny 100 g rodzynek szczypta soli kilka łyżek dżemu lub marmolady o kwaskowatym smaku
Cooking Monsternaan Kotlety rybne Słodkości: Jogurtowe ciasto cytrynowe z polentą Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową Crumble - jabłko i banan pod kruszonką Kanelbullar - bułeczki cynamonowe Pancakes - amerykańskie naleśniki Batony owsiane z masłem orzechowym i dżemem Pojawiły się także 2 poradniki: #Porady - jak sprzątać kuchnie #Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc... Top 5 najpopularniejszych wpisów maja to: #Porady
Cooking MonsterZawsze lubiłam płatki owsiane na mleku, inni mówili że fuj a ja uwielbiałam, jeszcze takie rozgotowane prawie na klej. No i tak mi już zostało a jeszcze wciągnęłam w moje płatkowanie Przemka i teraz zajadamy we dwoje. Dziś proponuje owsiankę z bakaliami, bogatą w błonnik, witaminy i mikroelementy, na śniadanie najlepszą. Owsianka z bakaliami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieznalazłam tam dwa działy: "Słodki" i "Wytrawny", więc można kombinować do woli, a składniki na szczęście nie są z kosmosu i w kosmicznych cenach, bo są tam kasze, płatki owsiane, zdrowe zboża, owoce ogólnodostępne, ziarna, warzywa itd. Więc tu kolejny plus. Przepisów jest tan dużo, mało czytania, dużo oglądania i tu ta forma działa, bo jak sobie tak patrzę
Blondynka Gotujeszklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej (lub pszennej) 2/3 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 150 g zimnego masła Mąkę orkiszową, kokos i płatki owsiane (migdały/orzechy), wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i posiekane masło. Zagnieść ciasto i wylepić dno średniej prostokątnej blachy. Podpiec 20 minut w temperaturze 180 o C. Ostudzić. Masa serowa
Czerwień i błękitgofry/całość 380kcal/41g białka / 16g tłuszczu / 20g węgli) 2 jajka 20g odżywki białkowej KULTURYSTA 85% Whey Protein 5g jagód goi food4life 5g ostropestu 20g płatków owsianych firmy Kupiec 80g twarogu sernikowego (5% tłuszczu) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jedno jajko i żółtko miksujemy na najwyższych obrotach przez około 2minuty aż powstanie gęsta
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzamrozić :) Kto jeszcze nie wypróbował domowej wersji lodów musi koniecznie to nadrobić :) Składniki : 1 puszka mleczka kokosowego (najlepiej takiego bez niepotrzebnych dodatków) 1 szklanka mleka roślinnego ryżowego, owsianego lub zwykłego w wersji nie wege 1/2 szklanki masła orzechowego ( ja użyłam gładkiego masła 100% z primaviki) łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) szczypta soli 1/4 szklanki cukru kokosowego lub miodu
zdrowa vege kuchniaSkładniki: ok. 20 dkg truskawek 1/2 szkl mleka 3/4 szkl mąki krupczatki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka octu winnego Przygotowanie: Truskawki obrane … Czytaj dalej Placuszki truskawkowe
czarrna od kuchnisamym zwiększy się ilość cukru w deserze. Przecież truskawki są tak słodkie same w sobie ! Składniki: średnie truskawki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pow. 70% zawartości kakao zmielone płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe do dekoracji Od truskawek odciąć szypułki. Czekoladę roztopić. Truskawki nadziać na wykałaczki lub ozdobne patyczki i maczać w czekoladzie z każdej strony. Obtoczyć w wybranej posypce
Chocolate Muffin Blogzarumienione.) Ostudzić na kratce. (Początkowo będą bardzo kruche i delikatne, ale później stwardnieją.) (*) Ja użyłam gotowego koncentratu mąki bezglutenowej, ale można użyć dowolnej mieszanki np. z mąki ryżowej, owsianej, kasztanowej itp. Wtedy należy dodać jej odrobinę więcej. Pastę tahini i inne produkty można nabyć tu (klik w zdjęcie
Di gotuje