który śmiało można nazwać zdrowym. 2 szklanki suszonych daktyli szklanka sezamu 2 łyżki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej 4 łyżki soku z pomarańczy 4 łyżki siemienia lnianego paczka otrębów owsianych 1/3 szklanki wody Na suchej patelni prażymy sezam, aż się ładnie zarumieni. Daktyle zalewamy gorącą wodą i płuczemy, czynność powtarzamy dwukrotnie. Wkładamy do rondla, dodajemy wodę, sok, kawę ( proszek
Dieta moja pasjaryżowego bezglutenowego (Bio-Kraina) 1/2 średniej dyni Hokkaido 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 50 g nerkowców 200 ml śmietany owsianej (Bio-Kraina) lub wybranego napoju roślinnego 2 czubate łyżki płatków drożdżowych 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka soli himalajskiej
Zdrowie na języku :Pszklanka mąki pełnoziarnistej 4 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki otrębów orkiszowych (mogą być inne) łyżka miodu 2 jajka 1 kg jabłek garść daktyli 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka: szklanka płatków owsianych skórka z jednej pomarańczy czubata łyżka masła łyżka miodu Mieszamy mąkę, masło, jaja, miód i otręby i wykładamy na spód tortownicy (22 cm). Obieramy jabłka, ścieramy mieszamy z cynamonem
Cynamonowe szczęściesztuki, banan 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, śliwki 6 sztuk, kiwi 2 sztuki, cynamon 1 łyżeczka, serek homogenizowany naturalny 150 gram, syrop klonowy 1 łyżka, limonka 2 plastry, płatki owsiane 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy
W Mojej Kuchni Lubiępapieru ryżowego. mąka amarantusowa- również nie zawiera glutenu. Idealna dla wegetarian. mąka jęczmienna - cechuje się wysoką zawartością witamin z grupy B, kwasu foliowego oraz beta karotenu. mąka owsiana - charakteryzuje się kremowym kolorem i lekko orzechowym smakiem mąka sojowa - bogata w białko, dlatego jest idealna dla osób rezygnujących z mięsa. mąka ziemniaczana - delikatna, bezzapachowa, nierozpuszczalna
Zasmakuj Kuchnilubi! Chyba nie znam takiej osoby. Ale pizza nie kojarzy nam się ze zdrowym jedzeniem. Postanowiłam to trochę odczarować. Pizza fit wykonana jest z mąki pełnoziarnistej z płatkami owsianymi i otrębami żytnimi oraz nie zawiera drożdży. Jest to zdrowsza wersja pizzy i jedząc ją nie powinniśmy mieć wyrzutów sumienia. Poza tym przygotowanie jej jest bardzo proste i szybkie, gdyż
Kuchnia MagdaLenyAktualnie dostępnych jest 6 smaków. RECENZJA TUTAJ BATONIKI DLA DZIECI Specjalnie dedykowane maluchom, co widać już po zastosowanej grafice i mniejszej wielkości batonika. Są to zdrowe, wartościowe, owsiane przekąski, które dobrze sprawdzą się jako urozmaicenie II śniadania. Aktualnie dostępne są 3 smaki. RECENZJA TUTAJ PROSZKI PROTEINOWE W ofercie dostępnych jest 5 wariantów białka wegańskiego i 3 białka wegetariańskiego. Wegańskie
Zdrowie na języku :Ppodmiance można użyć mniej cukru. Składniki na około 30 sztuk: 300 g mąki z czego 100 g to może być pełnoziarnista 50 g płatków kukurydzianych 50 g płatków owsianych 100 g wiśni (można je zastąpić np. namoczonymi rodzynkami, żurawiną) 80 g cukru 150 ml oleju roślinnego (około 120 g) szczypta soli łyżeczka cukru dodatkowo 2 łyżki prażonych ziaren kakao jeżeli
greenscarfsłodkie i chrupiące a uwieńczeniem smaku jest polewa z gorzkiej 60% czekolady. Składniki: 250g masła 250g mąki pełnoziarnistej z orkiszu Basia 150g mąki pszennej tortowej Basia 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki musli błonnikowe z kokosem 3 łyżki siemię lniane 3 łyżki rodzynek 3 łyżki nasion dyni 3 spore łyżki naturalnego miodu, płynnego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia
W garach u Gosiktórym miały przyjemność uczestniczyć Kulinarne przygody Gatity. Spotkanie to odbyło się w pięknych wnętrzach warszawskiej Halki, a jego tematem przewodnim była nasza polska pyszna gęś owsiana. Warszawska Halka i gęsina w roli głównej Halka restauracja po polsku mieści się na warszawskim Starym Mokotowie. Na zaproszenie Zomato , wraz z innymi blogerami kulinarnymi i użytkownikami portalu
Kulinarne przygody GatityWEGAŃSKIE GOFRY KASZTANOWE /2 bardzo grube gofry / 50 g mąki kasztanowej (Govinda Natur) 20 g płatków owsianych górskich 20 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g mąki kokosowej 100 g sojowego jogurtu waniliowego 80 ml mocnego naparu z herbaty z trzema rodzajami cynamonu (Pukka) szczypta soli 2 łyżki słodzidła (u mnie Sukrin w formie pudru ) kilka kropli aromatu migdałowego
Poranek na słodkobazuję na dodatkach, które wszyscy lubimy. Każdy też przed jedzeniem zawsze coś ekstra sobie do niej dorzuca. Ale podstawa jest niezmienna już od paru miesięcy Składniki: 500 g płatków owsianych 150 g płatków ryżowych bez cukru (to nasza alternatywa płatków kukurydzianych) 150 g orzechów: włoskich i laskowych 100 g orzechów ziemnych niesolonych 100 g łuskanych ziaren słonecznika 50 g ziaren
gutfutzrobisz je bardzo szybko :) Składniki suche: 2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl domowego cukru waniliowego 2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki płatków owsianych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich Składniki mokre: 3 jajka 3/4 szkl oleju 2 szkl startej na małych oczkach marchewki (ok 3 szt.) W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre
Smakołyki Asirozgrzewającymi, jesiennymi przyprawami. Posmakują każdemu, kto lubi zapach i smak piernika. Z orzechami i słodkim mleczkiem komponują się najlepiej. Polecam na śniadanie, podwieczorek lub kolację :) 3 porcje: szklanka mąki owsianej bezglutenowej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki cynamonu pół łyżeczki dobrej jakości przyprawy do piernika 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki puree z dynii 2 jajka łyżka oleju rzepakowego
Mienta blogOmlet na bazie kalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe
Poranek na słodko