owsiane - 5439 przepisów (strona:195/363)

CO Z ŻÓŁTKAMI? Tarta jabłkowa 1280 kcal 152

prostą i smaczną, że aż szkoda żebyście nie spróbowali :D SKŁADNIKI: - 500g jabłek startych na średnich oczkach +cynamon - bardzo dojrzały banan -100g mąki (u mnie gryczana) - 100g płatków owsianych -50g mąki kokosowej - odrobina proszku do pieczenia +słodzik u mnie 20g erytrolu WYKONANIE: 1. Banana zblenduj z żółtkami oraz słodzikiem. 2. Do banana dodaj mąki, płatki i proszek

fitolarun.blogspot.com
Placuszki owsiane dietetyczne z jabłkiem 182

Składniki : 1 duże jabłko  jajko 3/4 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka mąki kukurydzianej łyżka posiekanych orzechów włoskich olej kokosowy do smażenia Przygotowanie : Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, jajko roztrzepać, dodać miód, cynamon, olej, orzechy i mąkę, starte jabłko - dokładnie połączyć składniki Na koniec dodać płatki i jeszcze

Proste Potrawy
Mini serniczki chałwowe z bitą śmietaną 203

dużych lub 12 małych sernczków - w zależności od foremek) Spód: 100 g mieszanki ciastek i orzechów (ja użyłam herbatniki i pokruszone orzechy ziemne, można użyć też np ciasteczek owsianych lub samych orzechów) 2 łyżki masła Masa serowa: 200 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 150 g mascarpone 75 g cukru 2 jajka 1 łyżka chałwy 1 łyżka masła sezamowago/tahini (można zastąpić

Kto ugości moich gości?
Pudding chia z musem truskawkowym i kruszonką kokosowo-orzechową 154

poznaliście nasionek chia, czas najwyższy! PUDDING CHIA Składniki na pudding: - 25 g nasion chia - 60 ml mleka kokosowego - 60 ml mleka 2% Składniki na kruszonkę: - 20 g otrąb owsianych - 20g płatków migdałowych - 20 g wiórków kokosowych - 5 g oleju kokosowego - 15 g masła orzechowego - 20 g  gorzkiej czekolady Składniki na mus truskawkowy: - garstka truskawek - pół łyżeczki ksylitolu Moi drodzy

Zgrabne Gotowanie
Koktajl truskawkowy 119

Staram się więc zawsze wykorzystać go na maksa. Zawsze na pierwszy ogień idą koktajle, dziś zapraszam więc na prosty koktajl z dodatkiem siemienia lnianego. Gdy dodamy do niego płatki owsiane lub jęczmienne otrzymamy pyszne i zdrowe śniadanie.  Koktajl truskawkowy Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka truskawek 1 mały banan 1 łyżka cukru pudru

Kulinarne przygody Gatity
Koktajl truskawkowo- arbuzowy 149

cytryny Arbuza blendujemy z umytymi i pozbawionymi szypułek truskawkami. Dodajemy sok z cytryny lub grejfruta. Jeśli owoce były słodkie, koktajl nie powinien potrzebować dosładzania. Do owoców można dodać płatki owsiane i zblendować wszystko razem, koktajl będzie na dłużej radził sobie z naszym głodem ;) Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Tarta ze szparagami i buraczkami 150

margaryny lub masła (miękkiego) 5 żółtek łyżeczkę suszonego majeranku ½ łyżeczki soli łyżkę posiekanego świeżego oregano łyżeczkę proszku do pieczenia 2,5 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki zmielonych otrąb owsianych 4 łyżki kwaśnej śmietany. Wszystkie składniki wsadziłam do miski i hakiem do ciasta z grubsza wyrobiłam. Zbiłam ciasto w zgrabną kulkę, owinęłam w folię i wsadziłam

ladykitchen
Placuszki ze szpinakiem 135

Spróbuj zamienić ziemniaki na szpinak! Oto moja szpinakowa propozycja. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, około 10 placków. Produkty 150 g szpinaku, 2 jajka, 4 łyżki mąki owsianej, 4 łyżki mleka, 100 g twarogu półtłustego, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło do smażenia. Sos: 1 pomidor, 4 łyżki jogurtu greckiego, kilka liści świeżej bazyli. Przygotowanie Szpinak rozmroź i odsącz

Fit&Fast Kitchen
CIASTO MARCHEWKOWE 188

przepisu! PS Osoby, które miały okazję spróbować wypieku były zadowolone! SKŁADNIKI - 3 starte na średnich oczkach marchewki (220g) - 2 jajka - 25g rozpuszczonego masła (można użyć oleju kokosowego) - 150g płatków owsianych zmielonych na mąkę (albo mąka jakakolwiek) - 100g namoczonych we wrzątku daktyli - 5g kakao (opcjonalnie) + cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona (szczypta) + 80ml wody WYKONANIE: 1. Zetrzyj marchewki na tarce

fitolarun.blogspot.com
KAKAOWE CIASTKA Z MUSLI (bez pieczenia) 162

blaszkę małe ciasteczka. Odstawić do stężenia masy, na około 2-3 godziny. Z podanych proporcji wyszło mi 28 ciastek. Do wykonania ciastek wykorzystałam przepis na  ciasto z płatkami owsianymi

Zrób to smacznie
Czekoladowy mug cake z masłem orzechowym 374

Jeśli mikrofali nie macie, skrzystajcie z piekarnika, jednak tutaj babeczkę trzeba potrzymać ciut dłużej, bo około 14 minut. Moja podstawowa i zarazem pierwsza wersja mug cake'a zawierała otręby owsiane i orkiszowe. Później babeczki zaczęłam robić z różnymi mąkami. Zarówno do pierwszej, jak i drugiej wersji dodawałam jogurt naturalny, a ostatnio zaczęłam eksperymentować z mlekiem. Przypuszczam, że w niedalekiej przyszłości

Tetiisheri
Naleśniki budyniowe z kremem truskawkowym i bananami, polane sosem karmelowym 122

białkową od mocnysklep.pl , a całość polałam syropem karmelowym 0 kcal Walden Farms .     Składniki: 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 jajka 1 czubata łyżka mąki (dowolna- owsiana, żytnia, ryżowa) 100 ml mleka Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować na gładką masę. Będzie dość rzadka. Jeśli smażymy na patelni ceramicznej lub teflonowej nie ma potrzeby smarowania jej tłuszczem, jeśli

Chocolate Muffin Blog
Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką 137

Drukuj Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g aktywnego zakwasu żytniego 550 g mąki pszennej chlebowej 50 g mąki pszennej razowej lub otrąb owsianych (ja dałam pełnoziarnistą) 1 łyżeczka słodu (dałam 1 łyżkę miodu) 1 łyżka soli 300 g letniej wody (dałam 350 g) opcjonalnie: 1/4 - 1/2 łyżeczki suchych drożdży opcjonalnie: 2 łyżki kminku

Mieszam w Garnku
Grahamki 133

otrębów orkiszowych lub pszennych 300 g mąki pszennej typ 750 100 g mąki pszennej typ 1850 1 łyżeczka soli Dodatkowo: mleko do posmarowania bułek przed pieczeniem płatki owsiane Przygotowanie: Dzień przed pieczeniem Mieszamy w misce składniki zaczynu i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 12-16 godzin do fermentacji. W dniu pieczenia Otręby zalewamy wodą i odstawiamy na kilka minut.Następnie

Smakowity Blog Kulinarny