ponieważ każde ciasto inaczej pochłonie dodatki i będzie potrzebowało innych proporcji) ok. 500 g ciast/ciastek np: muffinek, babek piaskowych, drożdżowych, zakalców, resztek herbatników i biszkoptów, ciastek owsianych lub zbożowych itp. (bez dodatków typu żelatyna, krem, owoce, bita śmietana) 100 ml mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 50 g masła łyżka alkoholu do smaku marmolada/dżem owocowy/powid
Malinowo w kuchniporannej owsianki jeśli akurat jesteście na diecie, czy szukacie sposobu na oczyszczenie organizmu. Jeśli chcecie bardzo pożywnego koktajlu, możecie dorzucić do środka 1 łyżkę siemienia czy 2 łyżki otrębów owsianych. Taki koktajl da Wam energię na dobrych kilka godzin. Drukuj Szpinakowy zielony koktajl window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 garść szpinaku pół banana 1/2 szkl. soku z jabłek tłoczonego tradycyjnie
Mieszam w GarnkuPozamieniałam kilka składników i wyszło po mojemu. Żadnych ograniczeń, wszystko da się zrobić! Jak nie mogę, to przez nogę i znowu mogę! Moje ulubione ''poranne przekąski'' przeważnie zamieniam płatki owsiane na kasze jaglana, ale tutaj zrobiłam oryginał i było pyszne! Zamieniam również zawsze mleko krowie na mleko roślinne. Jak gluten na mnie nie działa, ta mój kochany nabiał... No niestety
fitolarun.blogspot.comużyte. W łatwy sposób możemy sami zrobić cudny, kolorowy i pyszny torcik. Składniki na ciasto: 20 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika ½ szklanki orzechów włoskich 5 mocno dojrzałych bananów 1 banan na tułów motyla tłuszcz do formy
Tradycyjna Kuchniazdrowe" batony sama zrobię z takich składników jak lubię . Batony są syte i super pasują do kefiru ,jogurtu czy nawet kawy . Składniki na 28 sztuk : - 300 g płatków owsianych - 100 g żurawiny - 100 g orzechów włoskich - 100 g rodzynek - 50 g siemienia lnianego - 50 g migdałów - 50 g pestek dyni - 30 g sezamu - 3 białka jaj - 2 miarki odżywki
Wypieki Reneświetnie nadaje się na śniadanie, zwłaszcza gdy potrzebujemy dużo energii na czekający nas dzień. Omlet jest pyszny i w miarę szybko można go przygotować. Składniki: 2 łyżki płatków owsianych górskich 2 jajka szczypta soli łyżeczka masła masło orzechowe ulubiony dżem lub konfitura Wykonanie: Płatki zalać wrzącą wodą i zostawić by ostygły a następnie odlać nadmiar wody. Jajka wymieszać
Mama Gotujewskazane dla każdego, dla dziecka i dorosłego. Do szkoły, do pracy czy na wycieczki można spakować i smakiem ich się rozkoszować. Składniki: 100 g sezamu Kresto, 80 g płatków owsianych pełnoziarnistych, 2 białka, 100 g mąki pszennej, 100 g masła, 60 g cukru białego kryształ, szczypta soli. Przygotowanie: Sezam prażymy na suchej patelni i pozostawiamy do przestygnięcia. Masło rozpuszczamy
Moniki Smakołykisporych placuszków): 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 4 jaja 3 ząbki czosnku 100 g chudego twarogu sól, pieprz 100 g mąki orkiszowej (może być inna) 3 łyżki otrąb owsianych Dodatki: jogurt naturalny sól, pieprz czarny czosnek kiełki Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody. Do miski wbijamy jaja, dodajemy mąkę, otręby, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy – wszystko
e-PrzepisyKulinarneprażyć przed spożyciem, gdy ż nasz organizm wc hłania cenne składniki odżywcze z całych nasion . [źród ło: kwartalnik "Zdrowie z wyboru"] Składniki na 2 solidne porcje: 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 2 szklanki mleka sojowego 2 garście mrożonych truskawek 2 garście mrożonych borówek 2 łyżki syropu z agawy - zmniejszyłam ilość z oryginalnego przepisu, bo syrop jest jak dla mnie
Grunt to przepis!świeże, jak i mrożone), bo nigdy nie wiesz kiedy przyjdzie Ci ochota na ciasto ucierane z owocami, czy owoce pod kruszonką; olej P - proszek do pieczenia; płatki kukurydziane i owsiane R - rodzynki S - soda (przyjaciółka proszku do pieczenia); serek mascarpone lub ricotta (ostatnio gości u mnie coraz częściej) T - tarta bułka - nie tylko do wysypania formy, ale także jako dodatek
Mania Wypiekaniazdrowo. Za inspirację dziękuję Bahusowi :) Pulpety 700 g mielonego mięsa z udźca indyka 1 spora cebula 2 -3 łyżki oleju 2 jajka 2 łyżki ugotowanej kaszy owsianej, można dać ryż sól i pieprz do smaku, 1 łyżka majeranku 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej Sos 1 łyżka masła 3 łyżki mąki 5 ogórków kiszonych 400 ml wody
Takie tam pichcenieowoce słodkie, świetnie sprawdzą się także jabłka czy gruszki, które są przepyszne właśnie na ciepło, pod kruszonką. Zachęcam do wypróbowania przepisu na zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi . Crumble z owocami leśnymi Składniki: 500 g mieszanki owoców leśnych kruszonka, przepis na kruszonkę Przygotowanie: Do naczynia żaroodpornego wsypujemy owoce. Całość posypujemy równomiernie kruszonką. Tak przygotowane owoce, wkładamy
Moja smaczna kuchniapełne barw i słodkich, naturalnych smaków. Dziś zapraszam Was na pyszną owsiankę z mieszanką studencką i kiwi. Warto rozpocząć swój dzień od takiej miseczki. Spróbujcie. Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 szklanka mleka 1 łyżeczka miodu lipowego garść mieszanki studenckiej Skworcu 1/2 kiwi Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płatki, zalewamy je mlekiem i dodajemy łyżeczkę płynnego miodu
Słodkie okruszkipasem a to oznacza wysyp pysznych, polskich warzyw i owoców. Jeżeli, tak jak ja, nie możecie się już doczekać, umilcie sobie oczekiwanie zajadając pyszne śniadanie na bazie smażonych, owsianych placuszków polanych słodkim sosem malinowym. Ten pyszny sos przygotujecie z mrożonych polskich malin, które bez problemu kupicie w sklepach, np. w Biedronce. Osłodzony miodem dosłownie rozpływa się w ustach. Przepis pochodzi
Milion SmakówWegetariańska propozycja- bardzo smaczna alternatywa kotletów drobiowych. Składniki: 18 dag płatków owsianych 2 jajka 1 cebula biała 2 dag masła sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Płatki zalać 1 litrem wrzącej wody i ugotować na wolnym ogniu, następnie odcedzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na maśle i połączyć z płatkami. Wbić jajka, przyprawić
Tradycyjna Kuchnia