ciastko gotowe w 5 minut. Dodatki są dowolne, idealnie sprawdzą się plasterki banana oraz jogurt waniliowy lub naturalny :) Składniki: 2 banany 2 jajka 1 łyżeczka otrębów owsianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do foremki silikonowej (u mnie ok. 20 cm) lun do miseczki. Piec w mikrofali do suchego patyczka
Chocolate Muffin BlogPlacki pieczemy w 180 ⁰ C przez ok. 20 min. (po 10 min. przewracamy placki na drugą stronę). Placki z jagodami są bogate w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych), który daje uczucie sytości i zwiększa perystaltykę jelit, - flawonoidy (pochodzące z jagód), które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 230 g Energia: 273,5 kcal
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachbochenek w "keksówce"): 140 gram mieszanki ziaren słonecznika i pestek dyni 90 gram mielonego siemienia lnianego 70 gram mieszanki orzechów laskowych, nerkowców i migdałów 150 gram płatków owsianych 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego 3 łyżki oliwy z oliwek 350 ml wody W naczyniu mieszam wszystkie suche składniki. W drugim naczyniu mieszam wodę, oliwę
Mango Papajasię je w na prawdę prosty sposób, można je przygotować z różnych składników, dodać te dodatki które lubimy najbardziej, takie jak rodzynki, orzechy laskowe, włoskie, pekan, jagody goi, płatki owsiane, jęczmienne, cokolwiek lubicie. Podstawą przygotowania bajaderek są ciastka, ja użyłam pierników, które zostały mi jeszcze ze Świąt, były to pierniki gryczane, ale możecie też użyć kruchych ciasteczek, a drugi produkt
SMYKWKUCHNIowsianka z kaszą jaglaną (owsianko-jaglanka) na mleku sojowym; chipsy kokosowe, kandyzowana skórka pomarańczowa i syrop ryżowy Przepis: własny / 1 porcja / 20 g kaszy jaglanej 30 g płatków owsianych 300 ml wody i mleka w dowolnych proporcjach Kaszę jaglaną podprażyć w garnku lub przepłukać pod bieżąca wodą, tak aby pozbyć się charakterystycznej goryczki. Kaszę i płatki umieścić
tost z dżememKlasyczna, prosta i rozgrzewająca - owsianka z imbirem. owsianka z imbirem , podana z mlekiem sojowym, syropem ryżowym i imbirem kandyzowanym Przepis: własny / 1 porcja / 40 g płatków owsianych szklanka wody dwie szczypty soli 1/3-1/2 łyżeczki imbiru czubata łyżeczka cukru (lub coś innego do posłodzenia/ pominąć) Wszystkie składniki umieszczamy w garnku. Gotujemy owsiankę na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Przekładamy
tost z dżememSzyszki z ryżem preparowanym to mój smak z dzieciństwa. Pamiętam jak moja mama robiła nam takie szyszki albo jeszcze takie ciasteczka z płatkami owsianymi. Nie zapomniany smak. To były czasy , kiedy słodycze były na kartki. Dzisiaj w sklepach mamy ogromny wybór słodyczy, a i tak wracam do smaków z rodzinnego domu. Też wspominacie czasami jakieś smakołyki z dzieciństwa, które przygotowywała
O kuchni z uczuciemduże łyżki musztardy sarepskiej i 2 duże łyżki śmietany (tym razem dodałam czosnkowego dipu słonecznikowego, który został mi w lodówce z poprzedniego dnia ale może to być śmietana owsiana, sojowa czy nawet bez śmietany całkiem), wyciskam sok z połówki cytryny, dolewam szklankę wody , sprawdzam, czy nie trzeba dodać pieprzu albo soli, mieszam wszystko bardzo dokładnie i całość podgrzewam DOPIERO PRZED
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESkładniki: 170 g mąki jaglanej 100 g mąki owsianej 20 g siemienia lnianego 20 g sezamu 0,5 cząbru 2 łyżki oleju ryżowego 0,5 łyżeczki soli 0,5 opakowania szpinaku mrożonego - najlepiej w liściach 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej sok z połówki cytryny 20 g grzybów leśnych 0,5 cebuli 1 łyżka oleju kokosowego
Łycha smakówPotrzebne składniki: 0,5 szklanki otrębów owsianych bezglutenowych 3 łyżki miodu 2 łyżeczki masła migdałowego Przygotowanie: Otręby mieszamy z miodem i masłem migdałowym, po czym formujemy kulki i tyle :). Szybka i pyszna kulka zaspokoi każdego głód na słodkie
Łycha smakówcukier 1 łyżeczka, sól 1,5 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżki, mąka pszenna typ 1850 1 szklanka, mąka pszenna typ 650 3 szklanki, ziarna sezamu 5 dag, otręby owsiane 2 łyżki drożdże wkruszyć do misy robota, wlać z 1/4 szklanki ciepłej wody, wsypać obie mąki po 1 łyżce ciut cukru i krótko wymieszać, zostawić na 30 minut do podrosnięcia zaczynu
W Mojej Kuchni Lubięmój zimowy śniadaniowy hit. Kokos wprowadza nieco egzotyki do chrupiącej mieszanki z orzechów i płatków owsianych. A czekolada? No cóż, nic lepiej nie stawia na nogi od rana. Jak każdą moją granolę - proponuję upiec dużą porcję i zamknąć w słoiku. Będziecie za to sobie wdzięczni w dni, kiedy nie macie czasu przygotować śniadania przed wyjściem do pracy
Milion Smakówkaszka gryczana na mleku owsianym z borówkami w słoiku po maśle orzechowym~ Wczoraj, tak jak pisałam, mnie tutaj nie było, ale wstałam o 14.00 i byłam niedożycia :D Jednak to świadczy o tym, że zabawa była świetna, wytańczyłam się za wszystkie czasy (zwłaszcza, że od dwóch tygodni nie byłam na salsation :p) i wstałam z zakwasami, serio :D Nie wierzę
breakfast of dreamszachowuje świeżość. W smaku jest lekko słodkawy. Miłośnikom domowego pieczywa polecam również przepis na chleb pełnoziarnisty. Składniki: 325g mąki pełnoziarnistej (użyłam mieszanki mąk pszennej, żytniej i orkiszowej) 200g płatków owsianych 15g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 250ml mleka 250ml wody 1 szczypta oregano 1 szczypta bazylii W misce łączymy drożdże, cukier, wodę i mleko. Dodajemy pozostałe składniki
Wrzosowa PolanaOrzechowe muffinki z otrębami Sałatka a'la Cezar Placki cukiniowe Hummus z pieczoną dynią Chipsy z jarmużu Masło czosnkowe z ziołami Krem awokado-banan Sałatka z kalarepą i kaszą owsianą Sałatka z komosą i kalarepą "Nutella" z awokado Bezy i pianki z ksylitolem Placek z awokado i mango Jaglane placki z gruszką Jaglane "Raffaello" "Nutella" z daktyli Dyniowe muffinki ryżowe
Be Fit Be Strong