posmarować serkiem Topionym i pasztetem.Podawać z gruszką. Chleb Pszenny z Siemieniem Lnianym: ******************************************** 70 dag.mąki pszennej 1.5 łyżeczki soli siemię lniane do smaku i do posypania chleba płatki owsiane do obtoczenia letnia woda ok.1 szkl lub więcej ( ile wejdzie w ciasto) 70 g.świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru ********************************* Mąkę posolić ,można dodać po łyżce siemienia i płatków
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiReggiano sól tymianek oregano bazylia chili Sos beszamelowy: 2 łyżki margaryny bez laktozy (Bencol Classic) 2 łyżki mąki bezglutenowej Shar 500 ml mleka bez laktozy migdalowego lub owsianego lub innego bazylia świeża lub suszona suszone oregano i tymianek Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulę, a następnie mięso
Lajtkraft food intoleranceSkładniki: 1 szklanka chudego mleka 1 banan kilka malin 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki płatków żytnich błyskawicznych szczypta cynamonu 5-6 migdałów Sposób przygotowania: Mleko przelać do rondelka i zagotować. Wsypać płatki i cynamon. Gotować jeszcze ok. 10 min. Ugotowaną owsiankę przelać na talerz. Banan obrać, pokroić w krążki i dodać do owsianki wraz z malinami
Prosto i Smacznie z Anetąsię odżywiać. Kiwi i granola są doskonałym dodatkiem do jogurtu, kefiru, czy mleka, tworzą pełnowartościowy dietetyczny posiłek, można przygotować na śniadanie, czy kolację. Można granolę zastąpić crunchy , musli, płatkami owsianymi lub inną mieszanką zbożową. Polecam też inne podobne przepisy na dietetyczne posiłki: Dietetyczny deser z truskawkami, jogurtem, crunchy dietetyczny deser malinowy Dietetyczny deser z figami Dietetyczny deser pomarańczowy Dietetyczny jogurt
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut ilość porcji: ok 20 pierożków dużych lub 30 małych SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 1 szklanka mąki z tapioki 0,5 szklanki maki owsianej 1- 1,5 szklanka wrzącej wody 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki gumy ksantanowej Nadzienie wegetarianskie: 1 kostka tofu 1 łyżka oliwy do smażenia 2 cebule szalotki
Lajtkraft food intolerancelekko i bezglutenowo? bezjajecznie? a jednak bajecznie? :) Mam nadzieję, że pokochacie je tak samo jak ja :D Składniki: 150 g mąki Shar bezglutenowej (tej z ciasteczkiem) 50 g mąki owsianej bezglutenowej 50 g cukru cynamonowego 100 g margaryny bezlaktozy 2 jabłka 1/2 słoika powideł figowych jeśli nie ma śliwkowych lub marmolady różanej 2 łyżki orzechów włoskich (posiekanych bardzo drobno) cukier
Lajtkraft food intolerancepolewa, więc jestem z niej niesamowicie dumna. W duecie z ciastem tworzy nieziemsko pyszną całość. Dodatkowo nie wymaga uruchomiania piekarnika. SKŁADNIKI: 2 szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej szklanka płatków owsianych łyżka nasion chia pietruszka ziarenka z laski wanilii 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki daktyli 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki rodzynek POLEWA: 2 czubate łyżki gęstego mleka kokosowego 2 łyżeczki
healthy dreamssię przepisem z blogu: Brunetka w kuchni . Ciasta są rewelacyjne i już podczas pieczenia - pachną tak cudownie, że trudno im się oprzeć. Świetnie łączą w sobie płatki owsiane, masło orzechowe i pyszną czekoladę. Zresztą co ja będę pisała...? Sami się przekonajcie, bo są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. (14-15 sztuk) 60g masła + odrobina soli (ewentualnie masło
Di gotujeUwielbiam wszelkiego rodzaju budynie, kremy i musy. Stanowią pyszny deser lub sycące śniadanie jeśli wykonamy np z kaszy jaglanej czy płatków owsianych. Tym razem postanowiłam na wersję bez węglowodanów (jeśli użyjemy erytrolu). Bazą deseru jest serek homogenizowany i jogurt naturalny więc deser jest idealny dla osób dbających o dietę. Podane składniki wystarczą na dwie porcje. Zapraszam! Masa ciemna: 3 łyżki
Chocolate Muffin Blogrybne klopsiki na parze z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki płatków jaglanych 1 średniej wielkości marchewka 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko pieprz, zioła prowansalskie, szczypta soli Duszony jarmuż: kilka dużych liści jarmużu 1 łyżka oliwy z oliwek 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka Dodatkowo
Słodkie okruszkibardzo smacznych placuszkach, które idealnie sprawdzą się również na śniadanie. A co będzie jutro? Musimy o tym jeszcze porozmawiać :) SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 2 jajka 2 łyżki płatków owsianych górskich 1 łyżka mąki ryżowej olej - minimalnie ;) A jak to zrobić: Banany dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać jajka, płatki i mąkę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać, na jednolitą masę. Placuszki smażyć z dwóch
Kuchnia w opałachmasła. Stanowią idealna alternatywę dla sklepowej wersji tych czekoladek. Moim zdaniem smakują lepiej niż oryginał a przy tym są dużo zdrowsze :) Na pewno Wam posmakują :) Składniki: 170 g ciastek owsianych, można upiec samodzielnie lub kupić dobrej jakości bez sztucznych dodatków 4 łyżeczki mleka w proszku 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju kokosowego, ew. masła klarowanego 6 łyżek mielonych
Chocolate Muffin Blogdrobinkami czekolady, myślę, że ten ma ogromne szanse wypełnić ta kulinarną pustkę ;) Ja jestem całkowicie przekonana :) Nie zrozumcie mnie źle, wciąż uważam, że nie ma jak chrupiące ciasteczka owsiane, czy te z czekoladowymi drobinkami z przepisu Nigelli, ale te… Te są po prostu prze-pysz-ne!… Continue reading Super łatwe ciastka z czekoladą (bez miksera
brunetkawkuchnibędzie się nadawała na podwieczorek, słodką kolację czy śniadanie :-) Polecam... SKŁADNIKI 200 ml mleka 2 jajka 5 g drożdży 5 czubatych łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki drobnych płatków owsianych 1 łyżka cukru z wanilią 2 jabłka cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia (może być masło klarowane) Mąkę mieszamy z płatkami i cukrem waniliowym. Drożdże rozpuszczamy w mleku
Czary - gary w kuchnigrubych opłatków, tzw. zwykłych, bo bardziej mi smakuje, a płatki wcześniej namoczone wspaniale się rozklejają podczas gotowania i gotują wręcz błyskawicznie :-) SKŁADNIKI 6 - 8 łyżek grubych płatków owsianych 1 duże jabłko 1 jogurt naturalny syrop trzcinowy lub miód cynamon woda Płatki wsypujemy do rondla i zalewamy wodą, tak by było jej ok.2 cm nad powierzchnię płatków; odstawiamy
Czary - gary w kuchni