owsiane - 5439 przepisów (strona:184/363)

Pęczak znakomity 146

niezbędny w procesach trawiennych, dlatego kasze powinny polubić osoby dbające o linię☺We wszystkich rodzajach kasz występuję witamina B, a w niektórych, jak kasza gryczana, jęczmienna, kukurydziana i owsiana, również witamina PP. W kaszach nie znajdziemy witaminy C, dlatego niezbędnym dodatkiem do kasz powinna być surówka z dużą ilością świeżych ziół.  Taką właśnie wersję kaszy chcę Wam przedstawić. Niemożliwie

Kulinarne przemyslenia
Bezglutenowe podróże, czyli kulinarny Berlin w 3 dni. [przewodnik] 195

podawane jest z owocami, ale ja poprosiłam o dodatkową sałatę. O dziwo, bardzo smakowała mi tu kawa. Jako, że dobrze toleruję owies (w małych ilościach), zamówiłam cappuccino na mleku owsianym, jednak dostępne są też inne mleka roślinne. Dodatkowo zjecie tu bezglutenowe ciasto tiramisu, są też bezglutenowe ciastka i brownie (podawane na ciepło) z lodami. Uwaga! Podobnie jak w większości lokali

Fill The Bowl
Leniwe orkiszowe z mąką kokosową 217

Teraz dodaję zawsze mąkę orkiszową i wychodzą smaczne. Mocno twarogowe, czyli takie, jakie lubię najbardziej :) Leniwe orkiszowe z mąką kokosową 500 g sera twarogowego 2 jajka 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki orkiszowej Twaróg przecisnąć przez praskę, wbić jajka i wymieszać. Dodać mąki i otręby, wyrobić gładkie ciasto. Formować ruloniki i kroić około centymetrowe kopytka

FitKot
Żurek na szynce z nogą i kiełbasie chłopskiej 163

naszego żurku.   Składniki na zakwas 1 litr wody źródlanej lub oligoceńskiej 10 dag mąki żytniej (zwykła, razowa, pytlowa lub wymieszana w proporcji pół na pół z mąką owsianą) 2 ząbki czosnku 2-3 ziarna ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu lub średnia gałązka suszonego majeranku kromka suchego razowego chleba ze skórką lub 2-3 suche skórki razowca Przygotowanie zakwasu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PIZZA Z SOSEM DYNIOWYM I JARMUŻEM (BEZ DROŻDŻY I GLUTENU) 165

ogóle stosuje. Moje ciasto zawsze wychodzi idealne, delikatnie chrupiące, bardzo smaczne. Spróbujcie sami! Składniki na pizzę o średnicy 30 cm: ciasto: 1 szklanka mąki gryczanej, 3/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 100 ml chłodnej wody, 2 łyżki zimnego oleju kokosowego, 1 płaska łyżeczka soli, 1 łyżeczka oregano. sos: 1/4 małej dyni Hokkaido, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka

Jeść, by żyć w zdrowiu
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 461

bardzo mało cukru. Myślę, że można by zrobić to ciasto w wersji fit. Rezygnując z bitej śmietany w masie malinowej i na wierzchu, oraz zamieniając herbatniki maślane na jakieś owsiane ciasteczka. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Spód: – 170 g herbatników maślanych lub pełnoziarnistych – 70 g masła – 70 g gorzkiej czekolady Herbatniki mielimy na piasek

Relaxtime
Bananowe placuszki z nutą cynamonu 154

zdrowe śniadanie. Oto przepis na bananowe placuszki z nutą cynamonu. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, około 16 placków. Produkty 2 banany, 2 jajka, 5 łyżek mąki owsianej, 1 łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie), 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka cynamonu. Przygotowanie Banana obierz ze skórki i umyj, a następnie pokrój w plasterki i zmiksuj za pomocą blendera. Dodaj jajka, miód

Fit&Fast Kitchen
Batoniki kakaowe z pszenicą 135

swoje składniki, ziarna są na wierzchu, a słodka masa kakaowa jest w środku, przy okazji nie pobrudzimy sobie rąk jedząc batoniki. Polecam też batoniki karmelowe z orzechami i batoniki owsiane . Czy trudno przygotować domowym sposobem batoniki kakaowe? Składniki na 8 batoników kakaowych : 200 ml śmietanki 30% 150 ml mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao ekspandowana pszenica marki Lestello Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowa domowa granola 151

domowego piekarnika. Idealna do jogurtu czy mleka. U mnie bije rekordy popularności z jogurtem naturalnym. Świetna na śniadanie, ale także do deserów.  Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g płatków owsianych bezglutenowych Jumbo 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren sezamu  100 g posiekanych orzechów włoskich 150 g migdałów 50 g stewii 1 białko 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego dowolne

Kuchnia bezglutenowa
Batony z płatków śniadaniowych 192

produkty, zostaw na talerzu w lodówce lub na blacie obok ekspresu do kawy. Rada numer trzy - czasem wybieraj nieoczywiste rozwiązania. Jakie ? Na przykład śniadaniowe muffiny pełnoziarniste z bakaliami, ciastka owsiane ze zdrowymi ziarnami oraz batony śniadaniowe. Te śniadaniowe słodkości umilą Wam poranek, zjecie je w niedługim czasie ( do kawy ? ) lub zabierzecie na wynos. By zjeść w autobusie, pociągu, samochodzie ( stojąc

kolorowotorcikowo
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 174

grona produktów dozwolonych dochodzą nam wytęsknione produkty: „normalny” chleb (najlepiej żytni), ziemniaki, ryż, kasza, makarony, buraki, marchew, krakersy wielozbożowe (jak popularne Sunbites), batoniki proteinowe, mleko, musli, chlebki pita, płatki owsiane lub jęczmienne, popcorn (prażony bez tłuszczu), kukurydza, groszek, fasola, soczewica, a także owoce. Oczywiście nie bez ograniczeń. Na każdy z posiłków (częściej niż co 5 godzin) musimy zjeść swoją porcję

Proste-przepisy.pl
Orzechowe bochenki - wegańskie, zdrowe, pyszne :) 149

Grains . Są mega pyszne i z chęcią zajadałbym się nimi częściej. Więcej o Artisan Grains przeczytacie TUTAJ .  Warzywa i nerkowce krojone nerkowce (26%) * orzeszki ziemne * krojone orzeszki * mąka owsiana * bułka tarta * krajowe warzywa (4,5%) (pomidor, marchew, cebula, zielona fasolka, biała i zielona kapusta, zielony i biały por) * pszenne sucharki * czerwone papryki * suszone grzyby * mix ziół * czarny pieprz * proszek

Zdrowie na języku :P
Musli z owocami - bezglutenowe, chrupiące :) 96

cukrem kokosowym i masłem orzechowym. Całość dopełniają pyszne liofilizowane owoce, w akcencie tropikalnym (pomijając wiśnie :D). Wyszło mega pysznie, bardzo chrupiąco i przyjemnie słodko :) Składniki: 100 g płatków owsianych bezglutenowych  100 g płatków quinoa 100 g płatków teff  50 g oleju kokosowego  50 g cukru kokosowego  50 g masła orzechowego "crunchy" Owoce liofilizowane: 15 g banana

Zdrowie na języku :P
Ciastka kokosowo-owsiane z orzechami włoskimi (delikatnie korzenne, super chrupiące) 89

tylko bardziej chrupkie. Polecam! (około 24 sztuki) 220g cukru brązowego (*) 1 łyżka cukru waniliowego 110g masła lub oleju kokosowego ( u mnie olej ) 1 jajko 125g mąki pszennej 80g otrębów owsianych (mogą być płatki błyskawiczne) 1,5 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 60g orzechów włoskich (posiekanych) W pierwszej misce należy połączyć

Di gotuje
Ulubieńcy października 111

dużo, szczególnie w postaci kotletów kalafiorowych. Bardzo łatwo się je przygotowuję i są przepyszne :) Jak zawsze najpyszniejsze zostawiłam na koniec. W tym miesiącu moim zdecydowanym hitem były dyniowe pankejki owsiane z bitą śmietaną i sosem kasztanowym. Takie połączenie jest dla mnie kwintesencją jesieni i świetnie sprawdza się na śniadanie czy deser.  Pierwszym ulubieńcem kosmetycznym jest szampon Angel Wash marki

wegujemy

Proponowane wyszukiwania