dodajemy miąższ pomarańczy i grejpfruta, kostki lodu i miksujemy wszystko razem. Przelewamy do szklanek i pijemy. Jeśli nie uda nam się wypić całego napoju od razu, zauważymy, że pulpa owocowa zbiera w górnej części szklanki, a w dolnej oddziela się sok - nie ma się czym przejmować. Wystarczy tylko zamieszać zawartość w szklance. Ja przez dwa dni piłam to smoothie. Idealnie
Blondynka GotujeDesery na bazie jogurtu przygotowuję dosyć regularnie, są lekkie, kolorowe i owocowe. Jogurtowce są też lżejsze od deserów przygotowywanych na bazie śmietany kremówki. Ich smak zależy od wykorzystanych owoców i innych dodatków. Jogurtowce mogą też mieć różny kształt w zależności od formy. Jogurtowiec z galaretkami Tęczowy jogurtowiec z owocami Deser jogurtowy z truskawkami na spodzie z ciasteczek amaretti Cytrynowy deser
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPodczas upałów przygotowuję do jedzenia coś szybkiego, lekkiego i orzeźwiającego. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę warzywno-owocową. Ostra rukola, słona feta i słodki arbuz doskonale się razem komponują. Składniki: po garści rukoli, szpinaku i roszponki, 50 g sera feta, duży plaster arbuza, 5 łyżek malin, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju z bazylią Kujawskiego
Z miłości do słodkościbułeczki idealne . Z pewnością powtórzę ten wypiek z innym nadzieniem :) Składniki : 0,5 kg mąki4 łyżki cukru1 saszetka drożdży suszonych instant ( na 0,5 kg mąki )200 g owocowego jogurtu jasnego - u mnie morelowy 120 ml letniego mleka1 jajko4 łyżki oleju szczypta soli Wykonanie : Wszystkie składniki umieścić w misce , wymieszać drewnianą łyżka a następnie wyłożyć na wysypany mąką
Malinowa Kawiarenkapigwówkinie jest zbyt skomplikowane. Wystarczy zsypać owoce cukrem, jak puszczą sok – zalać je spirytusem i po kilku dniach rozcieńczyć wodą. W zasadzie jest to przepis na większość znanych mi owocowych nalewek... Ilość cukru zależy od owoców, a jeśli chodzi o czas „leżakowania” – przeważnie im dłużej tym lepiej. Czytaj dalej
Gotuj z MisiemOwocowe koktajle robię często bo bardzo je lubię ale po warzywny pokusiłam się pierwszy raz i powiem szczerze super pożywne śniadanko a jeszcze do tego ekspresowe w wykonaniu :)Składniki:- 2 pomidory- 2 łyżki koncenratu pomidorowego- 1/2 litra jogurtu naturalnego gęstego- sól, pieprz i ostra papryka- do dekoracji plasterki ogórka i paprykiPrzygotowanie:Pomidory miksujemy w blenderze dodając koncentrat pomidorowy
Zainspirowana w kuchnidegustacyjnego Drugim głównym daniem, które osobiście i z dumą zaprezentował nam sam szef kuchni Roop Lal Balu była langusta z sosem homarowym i kawiorem wędzona dymem z drzewa owocowego. Przyniesiono je pod szklanymi kloszami, po których uniesieniu uniósł się nad stołem obłoczek dymu. To danie Nr 1 wg Piotra. Na koniec podano nam typowo włoski deser: krem carmel
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjagody już się rozpoczął. Mam nadzieję, że przyda Wam się małe zestawienie przepisów na ciasta i desery z jagodami / borówkami Tarta z owoców leśnych z bezą włoską Torcik owocowy bez pieczenia Ciasto razowe jagodowe Ciasto ucierane z jagodami Sernik jagodowy Sernik jagodowy na zimno Serniczki z jagodami Tort jagodowo-truskawkowy Muffinki z jagodami Jagodowy Eton
Sto kolorów kuchniLatem często nie mam ochoty na jedzenie. Wolę przygotować owocowy koktajl, który nasyci i jednocześnie orzeźwi w czasie upałów. W doborze owoców panuje, użytych do tego napoju, panuje rozkoszna dowolność.CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryNikaragui. W smaku jest waniliowe, mocno wilgotne. Prawdopodobnie będę je piec ponownie. Tradycyjnie podaje się je z bitą śmietaną. Zrobiłam małe odstępstwo i podałam z pysznym gęstym sosem owocowym. Przepis zaadoptowałam z książki "Warm bread and honey cake" autorstwa Gaitri Pagrach-Chandra. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrymoich ulubionych dodatków do sałatek. Jej słodko-kwaśny smak dodaje głębi świeżym sałatom. Melasa nie jest melasą w ścisłym tego słowa znaczeniu; jest to długo gotowany, gęsty owocowy syrop. Jest używany głównie na Bliskim Wschodzie, np. w Izraelu i Iranie. Syrop z granatów ma szerokie zastosowanie w kulinariach: dodaje się go do marynat do mięsa (świetne do grillowania
Przepisy Aleksandrysię zdecydować co z nich przygotować. Ostatnie upały spowodowały, że jedynym deserem, na jaki mieli ochotę moi najbliżsi był sernik na zimno. Nie miałam więc wyboru i zrobiłam sernik owocowy. Mnogość owoców w masie serowej wygląda jak piękny witraż. Mam nadzieję, że się Wam podoba :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandrydodatkiem syropu, cukru i mleka w proszku, cały czas mieszając. Dusimy chwilę do momentu rozpadnięcia się owoców. Żelatynę zalewamy ciepłą wodą na 10-15 minut, mieszamy. Dodajemy do masy owocowej razem z odrobiną oleju. Gdy glazura zaczyna się powoli zsiadać, a nasz sernik jest już całkowicie wystudzony możemy przelać ją na wierzch ciasta. Rozprowadzamy malinowe cudo równomiernie i całość schładzamy
sama złodyczbiała eko * mąka owsiana razowa eko * mąka pszenna typ 2000 eko * makaron żytni razowy wstążka eko * płatki 5 zbóż eko * sok pomidorowy eko * konfitura truskawkowa bez cukru eko * mix owocowy eko * orzechy nerkowca eko * sok z granatu eko * sól morska gruboziarnista * pestki dyni eko * makaron pszenny razowy świderki eko Cieszy mnie fakt, że mogłam sama przygotować listę produktów
Magiczne Życie Martytrochę pomysłów na wykorzystanie brusznic i borówek. Przeważnie są to desery, ale trafi się także jakaś sałatka. Pomysł na jagody - borówki czernice Najlepsze jagodzianki Drożdżowy wieniec z jagodami Sorbet owocowy ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza