głód między posiłkami, co zrobić? Co zrobić? Trzeba temu zaradzić w sposób neutralny aczkolwiek smaczny. Składniki -płatki kukurydziane -musli Sante -śliwki suszone sante -daktyle- mama przywiozła z Izraela -jogurt owocowy -jabłko, musi być Wymieszałam płatki z musli i śliwkami, wkroiłam daktyle, wymieszałam z jogurtem. Pokroiłam jabłuszko na cząstki i ...smacznego, zdrowego popołudnia
Z Kuchni Do Kuchnipory robiłam koktajle owocowe tylko na mleku. W smoothie zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Ma niepowtarzalną konsystencję ! Koniecznie sami spróbujcie :-) Smoothie: truskawka,banan Składniki: 400 g gęstego jogurtu naturalnego ( u mnie Zott) 2 duże banany 400 g truskawek *4 łyżki cukru Wykonanie: Owoce obieramy i wszystkie składniki miksujemy przez 5 minut w blenderze. Smoothie podajemy dobrze schłodzone. * Oczywiście ilość
Kulinarne przygody GatityJogurt miksujemy z cukrem, następnie dodajemy do niego truskawki rozgniecione widelcem i mus z rabarbaru i dalej miksujemy. Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą jogurtowo-owocową. Następnie lody przelewamy do maszynki do lodów, uprzednio odpowiednio zmrożonej i postępujemy zgodnie z zaleceniem producenta maszynki. Potem przekładamy lody do pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki
Kulinarne przygody Gatitykoniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie delikatnie mieszamy ją serem i jogurtem. Truskawki miksujemy razem z cukrem. Żelatynę przeznaczoną do masy owocowej zalewamy 1/4 szklanki gorącej wody. Gdy żelatynę się rozpuści, a następnie lekko przestygnie wlewamy ją do masy truskawkowej, cały czas miksując. Masę odstawiamy
Kulinarne przygody Gatitysię. Do musu śliwkowego dodajemy przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Mus wylewamy na zastygłą masę jaglaną i ponownie wkładamy do lodówki, aż do ścięcia się masy owocowej
Kulinarne przygody Gatitymasła Kakao, cukier, wodę zagotowujemy. Dodajemy masło. Ponownie zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodatkowo: 100 g posiekanej czekolady (u mnie mix) garść posiekanych orzechów włoskich garść rodzynek 1 tężejąca galaretka owocowa, rozpuszczona w 1 szklance wody Wykonanie: Na biszkopt w całości wykładamy krem. Na krem nakładamy wycięty biszkopt. Kółeczka zostawiamy na później. W otworki wrzucamy czekoladę, orzechy, rodzynki, nakładamy tężejącą galaretkę
Made By Mom And Songarnka. Dodać maliny, sok z limonki, 2 łyżeczki cukru. Uprażyć, ostudzić, zmixować. 2. Piec nagrzać do 180 C góra - dół 3. Zmielone migdały zmixować z jajkami, cukrem, i owocowym musem. 4. Formę nasmarować olejem (najlepiej bezwonnym), dno wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Przelać ciasto do formy, wierzch posypać płatkami migdałowymi i wstawić do pieca na około 45 minut. Ważne
Matka Żywicielkaspożycia , skwasi się :( Mój kompot był ze śliwek i jabłek , których nie obierałam ze skórki , ale drobno pokrokroiłam.Jeśli ugotujemy kompot bardzo esencjonalny , a lubimy zupę owocową to możemy ugotować do tego makaron i będziemy mieli danie prawie obiadowe :) Tak wygląda po zagotowaniu , a przed cedzeniem
Proste PotrawyHerbata RichMont to owocowe smaki: Richmont Cejlon Ice Richmont Peach Lemon Star Richmont Green Mint Mojito Richmont Forest Fruits Richmont Melon Fresh Mint Richmont Mexican Dream Od jakiegoś czasu unikam picia herbaty, bo nie potrafię znaleźć smaku, który byłby dla mnie odpowiedni i zaspakajał moje oczekiwania :)Kiedy tylko nadarzyła się okazja wypróbowania herbat RichMont, z chęcią to uczyniłam
Proste Potrawystopni C, schłodzone ciasto piekłam 15 min. Pozostawioną 1/4 ciasta wymieszałam ze 100 ml mleka (tylko 100 ml ! ciasto przybrało konsystencję ciasta naleśnikowego ) Po 15 min.pieczenia nałożyłam mus owocowy i polałam go ciastem rozmieszanym z mlekiem Piekłam nadal, przez około 40 min. Do upieczenia ciasta skłonił mnie apetyczny przepis jaki znalazłam u Amber na blogu www.kuchennymi drzwiami.pl.Jej ciasto było
Proste Potrawymieszamy z jajkami, cukrem i dokładnie ucieramy Masę przekładamy do gotowych babeczek, zapiekamy do lekkiego zarumienienia sera w temp. 180 stopni C, po ostudzeniu polewamy ulubionym gęstym sosem owocowym, czekoladą lub miodem i zaraz zjadamy :) Jest to szybki deser. Głównie dla tych którzy nie lubią przesiadywać w kuchni, a chcieliby coś zrobić szybko i oszczędnie :) Można też pokroić
Proste Potrawydrewnianą łyżką Kiedy śliwki pokryły się już sokiem, zdjęłam pokrywkę i gotowałam na małym ogniu, często mieszając, powtarzałam to przez 3 kolejne dni Trzeciego dnia kiedy wyczułam, że masa owocowa zaczyna mi się lekko przywierać do dna garnka, dodałam cukier żelujący i zagotowałam wg wskazówek na opakowaniu Czyste, suche słoiki napełniłam wrzącymi powidłami ( prawie pod sam dekielek ) i zakręciłam
Proste PotrawySezon na śliwki w pełni, więc postanowiłam wykorzystać je inaczej niż zwykle, a mianowicie przygotować sos do mięsa na bazie tych owoców. Z owocowymi połączeniami mam różnie. Nie każde mi smakuje, jednak to zaskoczyło mnie pozytywnie i z pewnością nie raz ten obiadek powtórzę, w szczególności, że porcja śliwek na zimę leży już w zamrażalniku. Składniki na 4 porcje
Fabryka pomysłówowoców (cytryny, jabłka, śliwki, winogrona, ananasy, grejpfruty) i warzyw (seler, buraki, kapusta, brokuły, marchew) - min. 2 litry rewitalizowanych płynów dziennie w postaci wody mineralnej, świeżo wyciśniętych i niesłodzonych soków owocowo-warzywnych i herbatek ziołowych - rezygnacja z kawy, mocnej herbaty, alkoholu (wódka, piwo, wino), napojów energetyzujących, produktów z wysoką zawartością soli, drożdży, cukru w każdej postaci (słodycze, miód), serów pleśniowych, orzeszków
NaKońcuJęzykaUpały są coraz trudniejsze do zniesienia... Myślę jednak, że doskonale pomogą w tym domowe lody owocowe:) Wciąż jeszcze trwa sezon na rabarbar i truskawki, dlatego postanowiłam zrobić lody o takim właśnie smaku. Są przepyszne, z dużymi kawałkami truskawek i, co najważniejsze, doskonale chłodzą i orzeźwiają... Składniki:250ml śmietanki 30%, 1/2 kg rabarbaru,200g świeżych truskawek, 100g drobnego cukru.Przygotowanie Rabarbar oczyścić
Z miłości do słodkości